⬅ חזרה לאינדקס

עוסק פטור

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 00:27
כמה זה מסובך

והאם נצרך רואה חשבון בשביל להגיש דוח שנתי לעוסק פטור?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 00:54
כיום כמעט כלום.

פתיחה בקליק באתר של מס הכנסה.

במידה ורק מתכוון לבדוק היתכנות לעסק, אפשר אפילו ללכת על בעל עסק זעיר לשנה/שנתיים הראשונות (תחפש בפורום היו הרבה דיונים על זה).

אין צורך, אבל כן הייתי בודק מה הדברים שאני צריך לדווח/לשלם. למשל, אם אתה בעל עסק רגיל, אז יש מקדמות דו חודשיות למס הכנסה וביטוח לאומי, יש דוח שנתי, יש הצהרת עוסק פטור. הייתי בודק מה ההוצאות שצריך לתעד ואיך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 07:54
עסק פטור דורש עוד משהו חוץ מדוח שנתי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 08:06
אין דבר כזה עסק פטור.

מה שכן יש:

במע״מ:

עוסק פטור – לא חב בתשלום מע״מ, חייב בהצהרה פעם בשנה על השנה הקודמת.

עוסק מורשה – חב בתשלום מע״מ, צריך להגיש דוח מע״מ כל חודשיים.

* לעוסק פטור יש הקלה גם בניהול פנקסים, וחלה עליו חובה לנהל רק קבלות ותיק תיעוד חוץ.

במס הכנסה:

עסק זעיר – לרוב אינו חייב במקדמות, רשאי בדוח השנתי לנכות 30% הוצאות נורמטיביות במקום ההוצאות בפועל, ואם ביצע תיאום מס במהלך השנה אז אין חוב בהגשת דוח שנתי מלא.

עסק רגיל – לרוב חייב במקדמות, ניכוי הוצאות על פי הוכחת הוצאה, חייב בהגשת דוח שנתי.

בביטוח לאומי:

עצמאי העונה להגדרת עצמאי – חייב בתשלום מקדמות חודשיות על פי שיעור דמי הביטוח לעצמאים.

עצמאי שאינו עונה להגדרה – אם ההכנסה החודשית שאינה מעבודה כשכיר, עולה על 3,134₪ חייב בדמי ביטוח על החלק שמעל בשיעור המס של אינו עובד ואינו שכיר, תשלום מקדמות כל רבעון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 08:09
קח בחשבון גם הצהרת הון ראשונה לאחר שנת פעילות ראשונה של העסק, מומלץ מאוד להיעזר ברו"ח, לצורך דיווח מדוייק, שלא ייגרום לבעיות בדיווח הצהרות הון נוספים בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2025 08:11
זה במקרה של עסק רגיל,

אם מדובר בעסק זעיר, אז לרוב לא תדרש הצהרת הון.