⬅ חזרה לאינדקס

שני חשבונות מסחר - אחד בארץ ואחד זר

🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 13:25
אני כרגע בתהליך של העברת הכסף שלי מקופות גמל להשקעה (כ90K שקל) למסחר עצמאי ומתלבט מה תהיה האסטרטגיה הנכונה.

התחלתי לאחרונה לעבוד במשרת סטודנט בהייטק והצטרפתי לתוכנית הESPP של החברה עם הפרשה של 15% מהברוטו.

בנוסף פתחתי כבר חשבון בבורקר זר (יכול להיות שבאימפולסביות מסוימות) והעברתי לשם כ15K.

התוכנית שחשבתי עליה כרגע היא להמשיך להשקיע דרך הברוקר הזר את כל הסכומים שאקבל דרך הESPP ובתקווה בעתיד גם RSU בשביל לחסוך את ההמרה מדולרים,

ולקנות שם בעיקר קרנות סל אמריקאיות. אם אני מבין נכון אז מכירה של ESPP תהווה אירוע מס (כל עוד לא מכרתי ישר) ואז בכל מקרה אצטרך להגיש דוח שנתי.

חוץ מזה, חשבתי לפתוח חשבון נוסף בבית השקעות ישראלי ולהשקיע שם את הסכום שיש לי כרגע ובנוסף הפרשה חודשית מהמשכורת בשקלים. בחשבון הזה חשבתי לקנות בעיקר את הקרנות האיריות של invesco בשביל לקבל מיסוי ריאלי ובהמשך גם אג"ח.

אני מתכנן להשקיע את רוב הכסף לטווח הארוך, אבל אני מניח שבשלב מסוים ארצה למשוך קצת מידי פעם (נגיד בעוד כ10 שנים), אז חשבתי שאת הכסף שארצה למשוך מוקדם יותר אמשוך מהקרנות האמריקאיות ובכך אפחית את הסיכון של מס ירושה.

אשמח לחוות הדעת שלכם, האם זאת תוכנית הגיונית בסך הכל או שמדובר בסרבול מיותר.

לא אזרח ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 15:19
תוודא שאתה באמת יכול לבחור לקבל את הסכומים האלה (מכירת מניות ESPP/RSU) בדולרים מבלי שהם יומרו לשקלים על ידי הנאמן או המעסיק.

להבנתי, במכירה מיידית ("quick sale") של מניות ESPP כל הרווח הוא בחזקת הכנסת עבודה ולכן ממוסה פירותית, כך שאין כאן רווח הון שצריך להצהיר עליו, הכל עובר דרך המעסיק.

אם הסיבה היחידה שלך להחזיק חשבון בברוקר זר היא ייתור ההמרה לדולרים, לדעתי זה זניח (וכמו שכתבתי למעלה אולי בכלל לא רלוונטי), במיוחד אם החלופה היא לקבל שקלים ולקנות בהם קרנות איריות שנסחרות בבורסה בת"א. כמובן יכולות להיות סיבות אחרות לשימוש בברוקר זר, אבל לא יודע האם הן חשובות לך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 21:35
למה לקנות קרנות אמריקאיות ולא קרנות איריות צוברות? ובכך להוריד את הסיכון למס ירושה ובנוסף לכך הקרנות אמריקאיות מחלקות דיבידנד ככה שזה ידרוש ממך להגיש דוח שנתי וגם פחות עדיפות מבחינה מיסוית על האיריות. הסיבה העיקרית לקנות קרנות אמריקאיות היא כדי להימנע מ PFIC במקרה ואתה אזרח ארה״ב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2025 22:04
תקן אותי אם אני טועה, אבל ממה שהבנתי לאיריות יש יתרון מיסויי רק בטווח הארוך מאוד (20-30 שנה?) וגם דמי הניהול באמריקאיות נמוכים יותר.

לגבי הדוח השנתי, כמו שרשמתי, אני מניח שבכל מקרה אצטרך להגיש.