⬅ חזרה לאינדקס

שאלה משפטית

🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 11:23
לפני שנים אחדות אבי הלך לעולמו.

אחי ואחותי מנישואים קודמים של אבי, תבעו את חלקם בירושה. בהיעדר צוואה, אחי ואני חתמנו עמם על הסכם פשרה שבעיקרו הם יקבלו רבע מדירת המגורים של הורי, לכשאמי תלך לעולמה בבוא העת.

לפני מספר חודשים אמי ז"ל נפרדה מאיתנו.

אני כרגע מתגוררת בדירה.

לפי הסכם הפשרה הייתי אמורה לעזוב כבר.

לאחרונה פניתי אל אחותי למחצה ואמרתי לה שפינוי הדירה מתעכב בשבועות אחדים, ונעניתי בהבנה מופלגת מצדה. נוסף על כך, הם אמורים לפי הסכם הפשרה לקבל ממני שכירות על החלק היחסי שלהם בדירה (ומדובר בדירה מאד יקרה). עד כה הם לא דרשו, ואני בספק גדול אם ידרשו. עוד אציין, שגם הסכם הפשרה עצמו שהוצע מצדם היה הגון. מרכיב נוסף בפאזל הוא אחי (משני ההורים), שמעוניין למכור את הדירה בהקדם ושאני אעוף ממנה כבר.

לפני ימים אחדים במהלך סידור הדירה, מצאתי צוואה ישנה של אבי שבה הוא מורה להוריש הכל לאמי (ואגב גם צוואה של אמי מאותו התאריך ואצל אותו העו"ד - שכבר אינו בחיים - שגם כן מורישה לו הכל), מה שמאד לא מפתיע - היחסים שלו עם המשפחה הקודמת היו טעונים ומורכבים.

אז אני מתלבטת מה לעשות.

מצד אחד ההכנסה שלי מאד נמוכה, והעתיד הכלכלי שלי קודר מאד. אז חבל לי לוותר ללא מאבק על החלק הנוסף בדירה שלמעשה מגיע לי על פי הצוואה הנ"ל.

מצד שני, אני תוהה אם יש בכלל סיכוי למאבק שכזה.

ראשית, משום עצם החתימה על הסכם הפשרה והזמן הרב שעבר מאז - האם יש בשלב הזה משמעות לצוואה שנמצאה?

שנית, כנראה אין לי כרגע את היכולת הכספית לממן הוצאות משפטיות.

שלישית, גם אם אני אצא למאבק שכזה, אז קודם כל האח והאחות למחצה יבעטו אותי מהדירה לאלתר וכמובן יגבו את השכ"ד שמגיע להם.

רביעית, שניהם בעלי ממון ותחום המשפט לא זר להם (בעוד לי הוא זר למדי). אין לי מושג מה הם עלולים לעולל לי במידה והם יחפצו בכך.

ובנוסף לכל האמור, אני בכלל לא בטוחה שאחי יהיה בצד שלי (למרות שגם הוא יוצא נשכר מהצוואה הזו באותה המידה). אם אני אספר לו על כך, הוא מסוגל לספר להם ולו על מנת שיעיפו אותי מהדירה.

אשמח לעצה.

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:10
לפי הסיפור שלך על הצוואות של אבא ואמא שלך ז"ל נשמע באופן מאוד ברור שלפי החוק מגיע לך חצי דירה.

לפי ההסכם, שחתמת כאשר לא ידעת על קיומן של שתי הצוואות, נשמע שמגיע לך רבע דירה.

אז ההבדל הוא בעצם שווי רבע דירה. אם ניקח הנחה של שווי הדירה 4 מיליון אז ההבדל הוא מיליון שקלים.

אני חושב שתוכלי ללכת לעורך דין טוב שעוסק בתחום צוואות וירושות ואם הוא יחשוב שיש לך סיכוי טוב לנצח במשפט הוא יסכים לעבוד תמורת דמי הצלחה כלומר רק אם תנצחי במשפט אז תשלמי לו נניח 10 אחוזים מהמיליון שקלים.

בכללי מוזר לי קצת שאנשים שעושים צוואות לא טורחים להפקיד אותם אצל רשם הצוואות ולא משתפים את ילדיהם בצוואות שלהם וכך יוצא שרצונם האחרון לא מתקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:22
חסר לי איך האם לא ידעה עם קיומה של צוואת האב...

צוואה אצל עו"ד דורשת עדים - מי הם ומה מצבם?

בכל מקרה, צריך להתייעץ עם עו"ד שמתעסק בתחום. זה סבוך ומורכב ואלא אם יש פה עו"ד כזה, הייתי לוקח את התשובות בערבון מוגבל מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:23
אני לא אומר שאתה טועה, אבל במודל כזה לעו"ד אין מה להפסיד בעוד שלפות"ש יש מה להפסיד אם היא לא תזכה והיא ציינה זאת.

כל סיפור ה"צוואה ישנה שנמצאה במקרה ולא הייתה מתועדת" לא נשמע לי מבטיח במיוחד בתור מישהו שאינו מהתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:24
תודה רבה. שווי הדירה הוא בערך פי 4. אתה יכול לכוון אותי איך למצוא עו"ד מתאים? ממה שראיתי (באתר "כמה עולה") שיחת ייעוץ ראשונית עולה 500-1500 ש"ח ואלה סכומים שלא קל לי לגייס כרגע, בוודאי אם אני צריכה לפגוש יותר מעו"ד אחד. אגב האם יש סיכוי שהצוואות כן הופקדו? רב תודות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:28
כלומר במצב הנוכחי של היעדר צוואה את תהיי זכאית ל-4 מיליון ש"ח ממכירת הדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:31
נדמה לי שהסיפור אפילו מורכב יותר. הצוואה היא לטובת האם שכבר אינה בין החיים, והיא לא ירשה את האב למרות שנפטרה אחריו. אין לי מושג מה דין הצוואה במצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:49
לעניות דעתי, כנראה שהיתה צוואה הדדית.

ז"א שששני הנפטרים הסכימו מראש למי יורישו.

ולכן, הצוואה האחרונה קובעת מי היורשים.

בנוסף, הסכם בין היורשים העתידיים שווה כקליפת השום והצוואה היא המסמך הקובע.

זו דעתי ואולי אני טועה ויתקנו אותי עורכי הדין מהפורום.

חוץ מזה, אישית, אני מתעב חלוקת רכוש בין יורשים פוטנציאלים לפני שההורים השיבו את נשמתם לבורא עולם.

בכל אופן, מקרה לא פשוט ואת צריכה להתייעץ עם עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 12:58
תודה רבה.

אגב, זו לא היתה בדיוק חלוקת רכוש בין יורשים פוטנציאליים. הם בהתחלה ניהלו משפט מול אמא שלי ע"ה, וזה מאד הפתיע אותנו שהם פתאום מגיחים לחיים שלנו, ובסוף הם הגיעו להסכם פשרה מול אמי, ואז אני ואחי נתבקשנו לחתום עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 13:31
אמי ז"ל סבלה מבעיה קוגניטיבית ובפרט מבעיה בזכרון, למרות שבאותם ימים זה עדיין בקושי היה ניכר בה.

לגבי העדים, לא ידוע לי על כאלה.

קיים מסמך "אישור עשיית צוואה" מלבד הצוואה עצמה, וזהו לשונו:

לפי סעיף 22 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965

-

אני החתום מטה, ***, נוטריון בתל-אביב,

מאשר בזה כי היום, בלשכתי ברחוב ***, תל-אביב,

(1) ניצב בפני מר *** (להלן "המצווה"),

שזוהה בפני על-ידי תעודת זהותו מס *** והמוכר

לי אישית;

(2) אמר המצווה את דברי הצוואה שרשמתי במסמך המצורף והמסומן

באות "א";

(3) השתכנעתי כי המצווה שומע את השפה העברית שבה נרשמו דברי

הצוואה;

(4) קראתי בפני המצווה את דברי הצוואה כפי שרשמתי אותם כאמור

והמצווה הצהיר מרצונו החפשי כי זוהי צוואתו, קרא המצווה

בפני את דברי הצוואה כפי שרשמתי אותם כאמור והצהיר

מרצונו החפשי כי זוהי צוואתו.

ולראיה באתי על החתום...

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 13:38
אם כך, לא היה צורך בעדים.

בכל מקרה, עו"ד בתחום הוא חובה. לאור העובדה שבמצב הנוכחי צפויה ירושה של 4M ממכירת הדירה, אפשר למצוא דרך לשלם מאות שקלים בשביל ייעוץ ראשוני.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 16:33
מדובר בצוואה נוטריונית שהמעמד שלה הוא מעמד של צוואה שנעשתה בפני רשות ולכן גם קשה יותר לתקוף אותה. זה אומר שיש לך סיכוי טוב (אאכ הייתה השפעה לא הוגנת שלכם עליו או שאביך לא היה צלול). האם הצוואה שלך אמך נפרדת? או שזו צוואה הדדית באותו המסמך? אם באותו מסמך אולי יטענו שכל הצוואה בטלה כי האם לא הייתה כשירה.

מניח שניתן יהיה למצוא עו״ד סביר שיעבוד במודל של שכ״ט חלקי מראש ואחוזים ממה שתקבלי - אבל למצוא עו״ד טוב שיעבוד רק מהגבייה בסוף ואחרי מכירת הדירה זה יותר קשה. אם את נחושה לתבוע תדברי עם אחיך והוא יעזור לממן.

עד כאן משפטית.

רגשית ואולי מעבר, תחשבי שאולי כדאי לך לוותר ולהרוויח שארי בשר קרובים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 17:18
אם הבנתי נכון:

1.הדירה שווה 16 מליון.

2.לחצי אח וחצי אחות *ביחד* מובטח רבע ממנה, כלומר 4 מליון סך הכל או 2 מליון כל אחד.

3.לך ולאחיך המלא ביחד מובטחים שלושה רבעים מהדירה, כלומר 12 מליון סך הכל או 6 מליון כל אחד.

אם אין לך חובות אחרים, גם אם אין לך שום רכוש ושום הכנסה נוספים, עם 6 מליון ש"ח את תהיה בסדר גמור, זה וודאי לא עתיד כלכלי "קודר מאוד".

אני אישית הייתי מעדיף 6 מליון עכשיו ביד מ 8 מליון על העץ אחרי מאבק משפטי מתיש.

ולכן הייתי פועל לזירוז מכירת הדירה וחלוקת הכסף ללא מריבות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 17:32
המון תודה. הצוואה נפרדת אבל נערכה באותו התאריך, וזה לפני הרבה מאד זמן. אמי זכרה לברכה בהחלט היתה כשירה. שניהם היו בפריים שלהם.

אני לא נחושה לתבוע, וקשה לי להעריך אם אחי יצטרף אלי. יתכן שלא.

ברמה הרגשית אולי כדאי לוותר, משום שאני חוששת מקונפליקט עם מי שמבינים בתחום הזה ללא שיעור יותר ממני, וזה מאד ילחיץ אותי.

אבל אין שיקול של להרוויח שארי בשר. אנחנו לא בקשר. אחד מהם גם התנכר לאבא שלי ז"ל עוד בחייו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 17:52
אכן, זו לא היתה הצגה נכונה של הדברים. הכוונה היתה לעתיד מקצועי-תעסוקתי.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 18:08
אני לא מחווה את דעתי בעניין, אבל ללא קשר לכל מה שנכתב למעלה, רצוי שעורך דין מומחה לדיני ירושה יבדוק כל דבר רלוונטי, את כל המסמכים והשתלשלות העניינים, לרבות האם הסכם הפשרה עומד בדרישות של חוק הירושה, התקנות והפסיקה לגבי איסור עסקאות בירושה עתידית.

לא מהווה יעוץ משפטי מכל סוג שהוא.

אל תאמינו לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 18:28
תתחילי קודם מייעוץ משפטי מקצועי ואז תחליטי על הצעדים האם לוותר או לא.

תבדקי קודם מול מה את עומדת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 18:50
את יכולה להתחיל בלמצוא עו''ד דרך עמותות (זכור לי שיש שירות התייעצות עם עו''ד בנעמ''ת\ויצ''ו אאל''ט) או משרד המשפטים (פרו בונו למשל) וכו'.

יש קבוצות פייסבוק של עו''ד, תתייעצי איתם.

לדעתי הלא מקצועית-אני לא עו''ד- נשמע שהדירה אמורה לעבור אליך ואל אח שלך, לאו דווקא לאחים-למחצה שלכם, כי ההורשה היא לבת\בן הזוג ולילדים לפי החוק, ואתם הילדים של שניהם. האחים למחצה נראה לי אמורים לקבל פחות ממכם. תבדקי מה חוק הצוואות אומר בקשר לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 19:50
אם האב נפטר לפני מספר שנים, סביר שהוצא צו ירושה (או צו קיום צוואה) שלא מתחשב בצוואה שזה עתה התגלתה.

אם זה אכן המצב, יהיה צורך לבקש מבית משפט לשנות את הצו. לאור הזמן שחלף, לא ברור שניתן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2025 22:05
אני לא משפטן בכלל וייתכן שאני כותב שטויות.

אני מסתכל שניה מהזווית הנגדית ואני מתקשה להבין את הטענה המשפטית שלך:

אמא שלך, אח שלך ואת - בהיותכם כשירים ובגירים ("החתימו אותי" זה תירוץ שצריך יהיה לעבוד קשה כדי להביא למצב שבו החתימה אינה קבילה) חתמתם על הסדר פשרה, שאושר ע"י בית משפט (?) לחלוקה מסוימת של הירושה של אביך.

הצוואות שגילית ישנות יותר ממסמך הפשרה ואמך, מן הסתם, הייתה מודעת לצוואה שלה עצמה ועדיין בחרה לחתום על הפשרה ולא לממש את הצוואה של אביך כלשונה, לא כך?

ועדיין - זה מאוד קשה להבין בפורום אינטרנטי מה המצב המשפטי פה, יש כל כך הרבה משתנים שיכולים לשנות את כל התמונה - למשל בהתחלה את רשמת שההסדר נחתם על ידי היורשים ולא ציינת שאמא שלך גם חתומה עליו ושזה נעשה כחלק מפשרה במשפט, זה פרט קריטי.

האם יש לך עותק של הפשרה? האם הפשרה אושרה ע"י בית המשפט? האם יש בה התייחסות לצוואה של אמך?

הדבר היחיד שברור פה זה שאת לא יכולה לקבל תשובות באינטרנט כי את לא מציגה (או אולי אפילו לא יכולה להציג) את התמונה במלואה.

אז יש לך בדיוק שתי ברירות הגיוניות לדעתי - האחת היא ללכת לייעוץ מומחה, להציג בפניו הכל באופן מסודר ולקבל חוות דעת. אוסיף שעדיף לקבל חוות דעת מיותר ממומחה אחד. או לעזוב את העניין ולהעדיף שקט נפשי.

דרך אגב, נקודה מהותית נוספת שלא רשמת בבירור - הנכס היה שייך לאביך בלבד או חצי חצי לאביך ולאמך?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 15:00
"החתימו אותי" - זה לא בבחינת תירוץ. ידעתי בדיוק על מה אני חותמת. הגבתי למי שהבין מהדברים שזה היה הסכם שנערך מעל ראשה של אמי ז"ל. כנראה שלא הצגתי נכונה את הדברים.

לגבי הצוואות שגיליתי, הן מאד ישנות. לא ידענו על קיומן בעת המשפט. גם אמי ע"ה לא ידעה שיש לה צוואה, והוציאה צוואה נוספת, זהה פחות או יותר. כאמור, היא סבלה מבעיית זכרון.

הנכס היה שייך לשני הורי זכרם לברכה. זו היתה דירת המגורים שלהם.

עוד פרט שהשמטתי הוא שבהתחלה הם ביקשו גם לקבל את החלק היחסי מכל הרכוש המשותף שכלל גם נכס נוסף, שערכו כעשירית מהדירה (אני לא יודעת בדיוק), ולכן זהו הסכם פשרה.

תודה.

איך היית מציע לאתר עו"ד מתאים? כדאי לחפש עו"ד ששיחת הייעוץ הראשוני אצלו זולה יותר, או שזה מעיד על כך שהוא פחות טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 15:03
אכן, הוא צו ירושה כנ"ל.

תודה.

איך היית מציע לאתר עו"ד מתאים, ובפרט מי שעשוי להסכים לעבוד לפי אחוזים ממכירת הדירה? כדאי לחפש עו"ד ששיחת הייעוץ הראשוני אצלו זולה יותר, או שזה מעיד על כך שהוא פחות טוב?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 15:22
רק המלצות מחברים. לצערי יש בתחום הזה לא מעט נוכלויות.

סכסוכי ירושה הם מקור להתנצחויות אינסופיות, לשמחת כל עורכי הדין המעורבים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2025 16:27
אם תרצי יש לי המלצה על מישהי שאני יודעת שעוסקת בדיני ירושה וגישור. היא לא היתה העו"ד שלי אלא דוקא של הצד השני והשאירה עליי רושם חיובי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 11:13
לדעתי רוב עורכי הדין לא יגבו כסף עבור פגישה ראשונית שמטרתה להבין אם יש קייס או אין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 12:15
it depends

שאלה שרצוי לברר מראש.

מחיר של פגישת ייעוץ אצל עורך דין - גם בטופ לבל של המקצוע - לרוב לא תהיה יותר מ 1,500 ש"ח לשעה.

רצוי שההחלטה למי ללכת לא תהיה תלויה בשאלה האם עורך הדין גובה עבור פגישת הייעוץ הראשונה או לא אלא לפי הרמה המקצועית שלו.

יש רופאים שלוקחים סכומים דמיוניים גם על פגישה של כמה דקות - אני לא חושב שזה יהיה נכון לצפות שעורך דין יערוך פגישה ראשונית ללא תמורה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 12:54
** אין לי שום ידע או ניסיון בנושא **

לדעתי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה לבדוק מה אח שלך חושב ולהחליט ביחד איתו, הרבה יותר קל לנהל מאבקים (אם תחליטו שזה הכיוון) ביחד, בעיקר לאור החשש שהעלית
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2025 14:54
יש פה 16 מיליון ש"ח בשווי דירה על הכף. זה סכום מטורף, ומשנה חיים שרוב הישראלים לא יתקרבו להגיע אליו גם ב-3 גלגולי חיים. את כרגע גרה בדירה כמעט בחינם. לא ברור לי איך אין לך סכום של כמה מאות-אלפיים ש"ח לעשות ייעוץ משפטי ראשוני בנושא.

נשמע שאין לך בכלל מחויבות או קשר לאחים למחצה ולעומת זאת אחיך המלא יכול להיות שותף למסע בדרך הזאת, כי גם לו יש אינטרס.

הייתי קודם מתייעץ איתו על הצעדים הבאים וכן מערב עורך דין בעל שיעור קומה.

יכולה למצוא בגוגל, באתר מדרג או דרך חברים שעברו בעיות ירושה ושכרו עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2025 20:11
תודה רבה.

הסכום שאני עשויה להרוויח במקרה האופטימלי למיטב הבנתי הוא כמיליון וחצי עד 2 (שמינית מהדירה - מחצית במקום 37.5% לפי ההסכם), ואני מניחה שהסיכויים לכך נמוכים.

אני בהחלט יכולה לממן ייעוץ משפטי ראשוני. אם ציינתי אחרת אז שגיתי. אבל אני משתדלת לחסוף במידת האפשר.

בזמן הקרוב מאד אני צריכה לעבור דירה ויש עוד כמה הוצאות חריגות שאני נושאת בהן, כך שאני מעריכה שניהול הליך משפטי (לא ייעוץ ראשוני) יהיה כרוך בהוצאות שלא תהיה לי היכולת הכספית לעמוד בהן.

לגבי אחי המלא, שגם עמו הקשר מורכב והוא בכלל לא גר בארץ, אני חוששת שאם אני אספר לו על הצוואה שהתגלתה הוא יספר על כך לאחים למחצה, שיזרקו אותי מהדירה ויבקשו שכ"ד בעשרות אלפים לאלתר (שמגיע להם) רק על שום על המחשבות החתרניות שלי, אפילו אם אני לא אנקוט בשום צעד משפטי עדיין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2025 21:40
אני לא הייתי נכנס לסיפור כזה בשביל לקבל 8 מיליון במקום 6 מיליון אלא אם יש לי קייס משפטי ממש טוב ולא אכפת לי הקשר עם שאר האחים (דרך אגב מההודעה הראשונה שלך היה ניתן להבין שבהסכם כל אח מקבל רבע אבל בעצם כבר בהסכם את מקבלת 3 שמיניות). כנראה שכדאי לך למצוא דרך מוסכמת ויעילה איך למכור את הדירה ואז לעבור לדירה ששווה 1.5-2 מיליון ולהשקיע (ולחיות) את היתר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2025 22:36
זה ממש לא סכום זניח. אם אין לך שום מערכת יחסית עם האחים למחצה אז אין מה לאבד ובעצם אין מה להפסיד מבחינת קשר טוב אז זה לא שיקול.

אני כן הייתי לוקחת עורך דין מומחה לדיני ירושה והכי טוב והכי יקר שאני יכולה למצוא על מנת לעשות עימו פגישה אחת ולקבל את כל האופציות ואז לעשות החלטה מושכלת. אם תחליטי לוותר אז לא ויתרת סתם ככה על כמה מיליונים אלא העדפת שקט נפשי - ציפור ביד, כי איש מקצוע הסביר לך את כל ההשלכות. מניחה שאיש מקצוע רציני יוכל בנוסף לעלויות ומה הסיכוי שלך להצלחה גם יתן מסגרת זמנים של דיונים וכו.

השקעה של 1500 שקל לעומת הפסד של כמה מיליונים נשמע לי אישית סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2025 22:43
אם היא פותחת מחדש את ההסכם שעשתה עם האחים, לא ברור איך תחולק הדירה. סתם למשל (אני ממציא) האחים יכולים לטעון שלאב היה חלק מרכזי יותר ברכישת הדירה, ולכן מגיע להם נתח גדול יותר כיורשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2025 23:02
אם אני מנחש נכון מרסיסי המידע שפזורים בדיון, יש 2 ילדים מנישואים קודמים, ואח ואחות מנישואים שניים, כאשר האחות היא פותחת השרשור.

בהיעדר צוואה, בת הזוג מקבלת מחצית, ומחצית לילדים. כשבת הזוג נפטרה, החצי שלה מחולק לילדיה. כלומר פותחת השרשור זכאית לשמינית דירה עם פטירת האב ועוד רבע עם פטירת האם, כך שסך הכל יוצא 37.5 אחוז. לא ברור לי כלל מהו הסכם הפשרה כי זה הדין היבש.

גם אם טענות התובעת בדבר הצוואה המאוחרת ידחו, היא יכולה לשאת בהוצאות גדולות, אך לא אמורה להיות לכך שום השפעה על החלוקה של הצוואה.

עם זאת, כאמור יותר מפעם אחת - חובה להתייעץ עם עורך דין בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2025 02:56
להבנתי הסכם הפשרה היה בגין נכס נוסף בשווי 1.6M שהחצאי אחים ויתרו עליו בפשרה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2025 06:35
ושהם מאפשרים לאמא לחיות בדירה עד סוף ימיה, אחרת - אח שמקבל שמינית מהדירה יכול לכפות מכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2025 09:42
לדעתי את צריכה יעוץ משפטי.

כמה שאלות?

האם הדירה נרכשה על ידי שני ההורים שלך יחד והיתה רשומה על שם שניהם - חצי חצי?

למה את מתכוונת במילים "אחי ואחותי מנישואים קודמים של אבי, תבעו את חלקם בירושה" - האם זה היה במסגרת בקשה לצו ירושה לגבי אביך? אם כן מה היתה מהות התביעה שלהם?

האם הסכם הפשרה נחתם במסגרת הליך בבית המשפט ואושר על ידי בית המשפט?

מה כתוב בהסכם הפשרה מעבר למה שציינת לעיל? מי חתום על הסכם הפשרה?

מה כתוב בצוואה שמצאת - מעבר למה שציינת לעיל?

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמיני לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 17:42
ככל הנראה הדירה היתה רשומה על שם שני ההורים.

ההסכם נחתם במסגרת הליך בבית המשפט, שלאחריו האח והאחות למחצה קיבלו בעלות בטאבו על החלק היחסי שלהן בדירה.

בצוואה שנמצאה נכתב שאבי מוריש לאמי ז"ל את חלקו בחשבונות הבנק, ואת כל יתר הנכסים הוא מוריש לאחי ולי ובאופן שווה.

פניתי לעו"ד שאמר שהסיכוי גבוה מאד, כל עוד אני נשארת בדירה ולא מוכרת אותה. הוא נשמע די נלהב לקבל את התיק וגם הסביר לי שאסור לי לוותר משום שזו כוונתו האמיתית של אבי עליו השלום. מצד שני, הוא הבהיר שלפי ההסכם האחים למחצה מקבלים ביחד שמינית מהדירה. כלומר אני ואחי מקבלים 0.4375 מהדירה כל אחד. אז כרגע אני נוטה לרדת מכל הסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 19:02
לא הצלחתי להבין מדוע אם ההסכם שנחתם מחייב, כיצד קיומה של הצוואה משפיע על חלוקת הדירה...
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 19:18
אני לא חושב שיש בעיה שתוותרי בגלל הסיבה הזאת. יכול להיות שאביך עליו השלום היה מעדיף שלא תלכי למשפט עם האחים שלך.

אני חושב שזה בעייתי שעורכי דין מנסים ללבות רגשות בשביל לעודד אנשים לתבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 19:50
ואם לא תלכי לבית המשפט את תקבלי 0.375 מהדירה, כלומר במקום 6 מיליון, יהיה 7 מיליון ברוטו (לפי שווי דירה של 16 מיליון).

כמה יעלה ההליך? מה שכר טרחת עורך הדין? ברור שאת לא במצב לשלם לו, כלומר הוא בונה על לקחת את הוצאותיו מהנתבעים במידה ותנצחו או מהדירה במידה ותפסידו או שלא ייפסקו הוצאות... כדאי לשאול אותו את השאלה הזו ואז ללכת לחוות דעת שניה.

וגם כמה שנים הליך כזה ייקח?

מסכים:
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 20:02
זה סותר את זה

אם אביך הוריש את חלקו בדירה לך ולאח שלך בלבד ואתם גם היורשים של האמא - למה שהאחים למחצה יקבלו משהו בכלל? הוא התכוון למצב שבו אין צוואה ואז זה באמת שמינית לאחים למחצה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 20:23
בהסכם הפשרה הקיים, שנחתם מבלי שידוע על קיומה של צוואה, נקבע שאני ואחי מקבלים יחד 7/8 מהדירה. זה מה שאמר העו"ד. עד היום הייתי תחת הרושם שאני ואחי מקבלים יחד 3/4.

הכוונה למצב הנוכחי שבו אין התייחסות לצוואה.

המון תודה על העצות (בהודעה הקודמת)
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 20:39
כלומר כבר היום יש לך 7/16 בדירה, ואם תתקבל התביעה לקיום הצוואה יהיה לך חצי?

*זה קצת סותר את מה שהבנתי מההודעה הקודמת שלך היום...
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 20:42
אוקיי, הבנתי, תקני אותי אם אני טועה:

יש צוואה שמצאת שאם הולכים לפיה - את מקבלת חצי מהדירה בשווי 8 מיליון.

כמו כן, יש הסכם פשרה (וגם העברת זכויות בטאבו לפי ההסכם) מאוחר יותר שנותן סה"כ שמינית מהדירה לשני האחים למחצה שלך, מה שמשאיר לך שווי של 7 מיליון בדירה.

כלומר אם לא תעשי כלום, תקבלי שווי של 7 מיליון. אם תחליטי לתבוע, יש סיכוי שתקבלי שווי של 8 מיליון, אבל זה יהיה כרוך בזמן רב של הליך משפטי, ריבים, וייתכן גם הוצאות בגודל לא ידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 21:49
זה אכן המצב לפי מה שהבנתי מהעו"ד.

אולי לא הסברתי נכון את הדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 21:54
אכן. זה פחות או יותר המצב (אולי הדירה שווה קצת פחות).
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 21:58
אופציה נוספת שקיימת (בנוסף לאלו שהוצגו) היא לשוחח עם האחים ולהגיע להסכם חדש לאור הצוואה הקיימת (בין אם ישירות ובין אם באמצעות עו"ד).

כמובן שלא יכול להמליץ על אף אחת מהחלופות - זה בלתי אפשרי בלי להכיר הרבה יותר לעומק את כל הנפשות הפועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 23:04
וואלה התלבטות קשה

אני רק יכול להוסיף את השנקל שלי

איפה שיש מחלוקת מריבות כולם מפסידים עייני ערך מה שקרה כאן ב 2023 וב 7/10 כל הצדדים הפסידו

וגם אם אין קשר בין האחים עדיין יש דרגות באין קשר