⬅ חזרה לאינדקס

דרושות: חכמת המונים וחכמת חכמים לאימפולסיבית חסרת תקנה

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 12:31
היי לכולם! שמי שילת, 25 החל ממחר, חד הורית ואמא לשני פיציות.

גיליתי אתמול את הפורום והבנתי כמה טיפשה אנוכי וכמה חוכמה יש כאן.

וכעת באתי להכות על חטאיי ולבקש עצה. אני אימפולסיבית מלידה. ושוב התנהגתי בפזיזות. אחת מהמטלות ברשימה הארוכה שלא נגמרת לעולם (שלפעמים כל רצוני הוא לסמן קו על מטלה נוספת שביצעתי..הפעם זה בא בעוכריי) הייתה "להשקיע בבורסה".. אז לפני שבוע פתחתי חשבון במיטב, העברתי 13,000 ש''ח ופיזרתי לכל עבר דרך מערכת ספארק. לא לפני ששיחקתי קצת עם המערכת ובזבזתי סכום ניכר על עמלות ק/מ שהתוודעתי אליהן בדיעבד. (חסרת תקנה כבר אמרנו?)

אתמול ישבתי קצת לקרוא כאן, והתבאסתי על עצמי. אני לא בזבזנית. חשבתי שעשיתי צעדים נכונים אבל מתברר שלרוב עשיתי שטויות. ועכשיו אני מפחדת לעשות שינויים כי נמאס לי מהעמלות. ואין לי מספיק זמן לקרוא כמו שצריך וללמוד (-ראה ערך "אמא לשתי פיציות"...) למרות שללמוד זו אהבתי.

אני רוצה כל חודש להפריש 1500-2000 ש''ח אבל ממש בא לי שזה יהיה תיק שבנוי נכון.

אני אוהבת סיכונים.

הכסף הולך לשבת שם לטווח ארוך (10-15 שנה) ולכן אין לי פחד.

אני רוצה לפרט מה קניתי ובכמה:

תכלית STOXX600 מס' קרן 1144724 -2000 ש''ח, דמי ניהול 0.6%

קסם SP500 מס' קרן 1146471 - 2000 ש''ח, דמי ניהול 0.6%

הראל מחקה 100 NASDAQ' (D4) מס' קרן 5129283- 1000 ש''ח, דמי ניהול 0.0 דמי נאמנות 0.025%

הראל מחקה (A4) ת''א 35 מס קרן 5130661- 2500 ש''ח, דמי ניהול 0.0 דמי נאמנות 0.02%

אי. בי. אי מחקה (D4) BITCOIN P&S מס' קרן 5139910 - 2500 ש''ח.,דמי ניהול 0.2%

PBW מס' קרן 60044773 -1000 ש''ח,

יש עוד 2000 שלא השתמשתי

קצת מתחרטת על הקרנות הישראליות בגלל דמי הניהול. אני צודקת? גם החלוקה אני לא בטוחה שנכונה בכלל.

אח''כ ראיתי כאן המלצות למדדים אחרים VTI וכד' אשמח מאד לשמוע

וכמובן אשמח לטיפים, הערות, הארות, רוצה הרבה ביקורת אחרי הכל אני בתחילת הדרך ורוצה לעשות את זה נכון, אז תנו הכל אני מאמינה מאד בבעלי ניסיון

תודה רבה לכולם אתם מדהימים. וכמובן בהצלחה רבה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:14
קודם כל מזל טוב :)

ולענינינו--

אם את

את בטוחה ש--

?

יש לך מושג כמה קשה להישאר בשוק בירידות?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:18
שכחתי לציין כמה שאני תחרותית... אין מצב שאמכור בהפסד או אחרי תשואה נמוכה מהרגיל.. כי יש אחרים שהרוויחו יותר..
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:20
בסכום כזה עדיף נייר אחד עוקב מדד עולמי ולסגור את הסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:21
אבל רוצה להשקיע קבוע כל חודש. עדיין ממליץ ככה?

ואיזה מדד?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:21
חבל שלא נזכרת בזה בתחילת השנה, היית כבר אחרי המבחן הראשון...

נטיית ליבי אומרת להכניס סכום קטן (יחסית) עד למשבר הקרוב, ואז לראות איך הגבנו
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 13:36
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 15:44
הלכתי לקרוא.

בינתיים אשמח לחוות דעת על התיק שבניתי
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 15:48
יקר ומבולגן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:04
מה לעשות? לשנות את כולו עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:07
ברוכה הבאה לפורום

אין דבר כזה אין לי זמן ללמוד כמו שצריך. אין אופציה כזו. את רוצה להבין במה את משקיעה ולמה וזרים בפורום באינטרנט שיכתיבו לך מה לקנות זו ולא הדרך.

תעשי את הדרך הארוכה תקראי כל יום קצת. לא יקרה כלום אם תתחילי להבין מה את עושה עוד חצי שנה ולא מחר.

מבחינת התיק שלך כעת אני כנראה הייתי עוצרת לשניה משאירה את הכל כמו שהוא ולא עוושה שום שינוי. בנתיים קוראת לומדת ובעוד חצי שנה עושה הערכה מחדש לרבות הוספת הפקדת. מתבסאת שהכסף שוכב בעוש או ממש רוצה לחסוך כל חודש ? אחלה, תקני קרן כספית דרך הבנק וככה הכסף לא ישכב בעוש ובעוד חצי שנה או שתרגישי שאת מוכנה ויודעת יותר תעשי חישוב והשקעות מחדש.

לא מייעצת ולא ממליצה רושמת מה שאני הייתי עושה לו הייתי את.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:11
את כמו אמא שלי.. מעמידה אותי במקום.

אני כנראה אתחיל ללמוד ברצינות. אבל בינתיים אשמח להחכים וללמוד מהטעויות של עצמי-

חברים תסבירו לי במה טעיתי ועד כמה

ומה היה עדיף

תודה רבה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:43
היי שילת, ברוכה הבאה לפורום

אני גם בן 25 :) בלי פיציות, או פיציים

המצב היה יכול להיות הרבה יותר גרוע- היית יכולה להשקיע כסף שאת צריכה, במניה בודדת ששמעת עליה מהשכנים, שהיום הייתה אולי מוחקת 80 אחוז מהערך שלה בגלל ציוץ של איזה מוביל דעה עולמי.

אז מתוך הסיפור שלך אפשר למשות את הנקודות הטובות ומשם להמשיך:

1. האם הסכום ששמת כרגע הוא סכום שאת לא צריכה ב10-15 שנה הקרובות? איך את מדיימנת שתרגישי ותפעלי אם מחר כל התיק הזה נחתך בחצי? או ב-70%? תוציאי את הכסף? תשאירי אותו?

2. לקבוע סכום להפקדה קבועה זה מעולה בשביל לקבע הרגל וגם בשביל ללמוד יותר "עם מה שיש". האם הוא ריאלי? האם הוא יוריד את תקציב המותרות בלבד או שגם יפגע בתקציב המחייה הבסיסית שלך? (דיור, אוכל, תחבורה, טיפול בילדים)

3. את אומרת שהשקעת אך ורק במדדים, שווה ללמוד מה זה בכלל מדד, מה היתרונות והחסרונות, האם הם מתאימים לאסטרטגיית ההשקעה שלך, ואם כן- אילו מהם הכי יתאימו? (יש על זה פה פוסטים מהמשקיעה שיעזרו לך מאוד!)

בכללי, הייתי מתרכז שנייה בליצור תכנית, בלהבין לפחות בבסיס מה ואיך צריך לעשות בשביל להתחיל להשקיע לפי מה שמתאים לך

ויש פה על זה תוכן בשפע :)

אחרי שיהיה לך ברור יותר מה את רוצה ולאן את מכוונת, כנראה שתעשי תיקון בתיק שבנית, אבל הוא יהיה פחות אימפולסיבי ותרגישי יותר שלמה ושלווה איתו (גם אם יבואו עוד שינויים אחר כך... ויבואו)

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 16:49
לא טעית. התיק שלך בסדר גמור.

דמי ניהול קצת גבוהים, אבל לגמרי לא נורא.

והוא אכן מבולגן, אבל זו לא בעיה מבחינת תשואות.

כמו שכתבו לך, אם בגדול את משקיעה לטוח ארוך, מספיקה קרן אחת עם פיזור עולמי ודמי ניהול נמוכים. אני למשל משקיע ב-VWRA סדר גודל של פי 1000 מההשקעה שלך, כך שאין בעיה עם קרן אחת מפוזרת מספיק.

העצות שקיבלת מ @חתול לילה ומ @efrat טובות מאוד. אל תשני כלום בינתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 18:54
את בת 25, הלקאות עצמיות גוזלות מלא אנרגייה... יהייה בסדר זה תהליך
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 19:05
את בשלב שהעיקר הוא הגדלת ההכנסה והחסכון. אין לך מה להוציא אנרגיות על תסכולים. להבא תקני לפחות בעמלת מינימום וכנראה עדיף לך איזה מחקה מדד אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 19:11
תודה על העידוד. אני באמת מצוברחת מהבוקר.. יש לי ביקורת עצמית גבוהה כל מילה שאמרתם אני מכפילה באלף. אבל תמשיכו תמשיכו זה מעולה לי כרגע לאימפולסיביות

@שלומו למה אתה מתכוון מחקה מדד אחד? ולמה? הרי אם השקעתי בכמה מדדים שונים עם פיזור גיאוגרפי רחב אז אני מגובה יותר לכאורה.. אשמח להסבר
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 19:31
יש מדדים מאוד רחבים. לדעתי את יכולה להסתפק באחד או שניים, אין משמעות כל כך לפיזור כשקונים קרנות שמשקיעות בנכסים חופפים. גם פיזור לא יפתור את הקורלציה החזקה שיש בין מניות בשוק הגלובלי.

בלי קשר לדעתי אין מה לקנות נייר חדש בתיק בפחות מ5000 שח.

העיקר לא להבהל ולהבין מה הסיכון שלוקחים כשמשקיעים במניות או מדדי מניות. לטווח ארוך אם מתנהגים בלי לחץ זאת השקעה יותר טובה לעומת פיקדון בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 19:38
בגלל שהשוק עולה בממוצע אימפולסיביות בקנייה פחות מסוכנת מאימפולסיביות במכירה. אני היום קניתי קצת מנייה שירדה ב9% אחרי ניתוח מהיר של דקה. אחרי חצי דקה הבנתי שסתם קניתי מנייה בגלל שהיא נפלה הרבה ומיד נתתי פקודת מכירה ב1% כלפי מעלה. זה כמעט הצליח אבל בסוף היא ירדה עוד טיפה. אני חושב שפקודת המכירה הייתה יותר בעייתית מפקודת הקנייה, כי היא נבעה מלחץ קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 19:45
הבנתי אותך.

אני חושבת שיש לי סבלנות. אני גם לא סוחרת על בסיס יומיומי אז אין סיכוי שאעשה הרבה שטויות.

אבל אני רוצה להיות רגועה שהתיק שלי עובד ובנוי נכון. וזהו. לשכוח אותו עד ההפקדה הבאה... סולידי או לא?