⬅ חזרה לאינדקס

איתוראן לרכב

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 17:20
הי

אני בתהליך של קניית רכב חדש (טויוטה).

כחלק מהקנייה יש הטבה כלשהי די גדולה אבל מחייבים אותי לקנות את הרכב עם איתוראן.

מה נותן לי האיתוראן מבחינה טכנית? נאמר לי שהאיתוראן נותן לי הנחה בביטוח. האם זה נכון?

אודה לעזרתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 17:27
בשל גניבות, בדגמים מסוימים (למשל קורולה) אף חברת ביטוח לא תסכים לבטח אותך בביטוח מקיף ללא איתורן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 17:30
מחייבים? נשמע לי מוזר מאוד. קניתי רכב לפני שבועיים. התקינו איתוראן חינם אבל אף אחד לא חייב אותי . האם גובים על זה תשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 17:35
רשמית לא פשוט אני רואה שהמחיר טיפה יותר יקר מהמחיר הרשמי באתר. עוד 2500 ש״ח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2025 17:45
אז תשאל את היבואן, מה הבעיה? אתה אמור לקבל הצעת מחיר מפורטת עם כל הרכיבים שלה. היבואן ואיתוראן מנצלים את הידיעה שהביטוח מחייב מערכות כאלה. הביטוח על הרכב שלי לא דרש איתוראן וראה זה פלא, קיבלתי התקנה חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 10:53
מבחינה טכנית הוא לא נותן לך, הוא גורע (התקנות מקומיות בישראל בדר"כ גרועות במיוחד והוא גומר את המצבר מהר יותר).

לגבי הנחה בביטוח - לא בטוח. יהיו חברות שיחייבו אותך להתקין איתוראן וכאלה שלא. ייתכן וחלקן יתנו הנחה מסויימת במקיף במידה ויהיה באיתוראן ברכב.

הייתי ממליץ לעשות סקר בקרב חברות הביטוח ולראות מה המחירים ואם כולן אכן מחייבות אותך להתקין איתוראן. יש לקחת בחשבון שמדובר בעלות מסויימת כל חודש עבור מנוי איתוראן, כתלות ברכיבים המדוייקים שיתקינו לך ברכב.

ברכב שלי (לא טויוטה) יש איתוראן ושילמתי עליו כ - 60 ש"ח בחודש. לאחרונה חידשתי את ביטוח הרכב. עברתי לחברה שמציעה פרמיה זולה יותר ואפילו לא דורשת איתוראן, אז למעשה חסכתי פעמיים.