⬅ חזרה לאינדקס

הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני

🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 15:16
שלום,

אני בן 31 עם תואר ראשון בפיזיקה והנדסת חשמל.

עבדתי בתחום שאהבתי אבל אני אוהב יותר לתכנת, מחשבים, וגם יש הרבה יותר ביקוש.

לכן אני רוצה לעשות הסבה למחשבים, ועל זה אשמח להתייעץ איתכם, בעלי הניסיון המקצועי ועובדי ההייטק הפרטי והבטחוני, מי שמכיר וכו׳...

אני מתלבט בין 3 ערוצים:

1. קורס AI באינפיניטי (שעוד לא התקבלתי).

2. השלמה לתואר שני במדעי המחשב באוניברסיטה - יידרש ממני שנה השלמה.

3. השלמה לתואר שני בהנדסת חשמל - עם התמחות במחשבים - יידרש כנראה קצת פחות השלמה.

אשמח לדעתכם,

1. האם הקורסים של אינפיניטי נחשבים בתעשייה, או שמעדיפים תואר שני ?

2. איזה מסלול הכי כדאי, בשביל להשתלב בעבודה לטווח ארוך ?

3. האם זה גיל צעיר מספיק לעשות הסבה ?

4. כל הארה / הערה טובה אשמח לשמוע.

תודה רבה !
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:37
מה הנסיון שיש לך היום? מעולם לא כתבת קוד?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:43
שלום :)

הייתי לי לפני שנה התלבטות דומה, רק בכיוון ההפוך (למדתי תוכנה, מתעניין בחשמל), בסוף ויתרתי החלום ונשארתי לתכנת.

לדעתי, המעבר מחשמל לתוכנה אמור להיות יחסית קל, את כל הרקע המדעי כבר יש לך, בשביל החלקים החסרים לתוכנה צריך 3-4 קורסים (מבני נתונים, אלגוריתמים, מערכות הפעלה, ואולי קומפילציה למהדרין)

מה שאני מציע, זה לחפש עבודה בתור מתכנת בחברה שיודעת להעריך את הידע בחשמל ופיזיקה, (cadence, synopsys, silicone one עולה לי בשלוף), לקחת את הקורסים הרלוונטים הפתוחה בשביל הידע, ולהתחיל להתגלגל.

גיל 31 אולי (בדגש על האולי) קצת מאוחר כדי להתחיל, אבל אם יש לך נסיון הנדסי בדיסיפלינה אחרת אני מאמין שתוכל להביא אותו לידי ביטוי, ככה שזה לא באמת יהיה להתחיל מ0.

על אינפיניטי הייתי מוותר, יש להם שם טוב בתעשייה לפי מה שאני מכיר, אבל ביחס להשכלה שלך זה נחשב הרבה פחות, לדעתי זה במקרה שלך רק ידליק נורה אדומה (אם אתה צריך אותם עם תואר כפול בחשמל פיזיקה כדי למצוא עבודה, משהו לא בסדר)
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:44
לא חסרים מהנדסי חשמל שהסבו את עצמם לתכנות. יש חפיפה גבוהה מאוד בידע. ובחיפוש משרה התארים חליפיים לחלוטין. למה אתה חושב שאתה צריך קורס הסבה?

יש בחברה שלך קבוצת תוכנה? שקלת לחלטר שם / לשים על השולחן בקשת מעבר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:49
אני כרגע לא עובד, ואם אני רוצה למצוא עכשיו משרה בתחום הAI, מאמין שקשה לקבל משרה כזאת בלי השלמה מסוימת לא?

וכתבתי לא מעט קודים בתיכון באוניברסיטה ובעבודה ב- C, Python, MatLab, Mathematica.

פשוט לרוב הדגשים לא היו על יעילות ואלגוריתמים אלא בעיקר קודים לצורך אנליזה ומחקר.

אין לי בעיה להשלים את זה לבד, השאלה אם אוכל לקבל ככה עבודה.

בגלל הגיל חשבתי על אינפיניטי כמעבר, שיהיה מהר, ולא אחרי הרבה זמן בתואר שני.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:51
מה זה אומר, משרה בתחום ה AI? מה אתה תעשה, איזה ידע רלוונטי אתה מביא לשולחן, מה הפערים שאתה מכיר והולך ללמוד(בדרך זו או אחרת)

זה נשמע כמו buzz word בלי לתת עוד רקע
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 17:58
תחומי האלגוריתמים, מחשבים וDeep Learning.

אני מבין שאני צריך להשלים, לכן אני שואל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 23:32
לדעתי הייתי מוותר על קורסי הסבה. אני סיימתי חשמל והתחלתי הסבה לתכנה בגיל 29, כשמעולם לא תכנתתי (לא נראה לי שכמה פרויקטי עיבוד אותות ותמונה במטלב זה מאוד תכנותי). עשיתי שילוב של קורסים ב-coursera ו-edx, וקצת בפתוחה, ומצאתי עבודה אחרי חצי שנה בערך, אבל עדיין התראיינתי קצת לחשמל בחודשים הראשונים. אני עשיתי רק חשמל וסיימתי עם ממוצע נמוך, אז כנראה שאם סיימת תואר משולב עם פיזיקה, מאמין שלא תהיה לך בעיה להצליח בהסבה באופן עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2025 23:41
היי תודה על התגובה,

תוכל לשתף באיזה משרה אתה עובד בתכנות ? פיתוח מחקר ?

תוכל לשתף איזה ידע היה נדרש ממך בתפקיד ?

ואני יכול ללמוד בצורה עצמאית, אני רק חושש שלא אקבל ראיונות עבודה לתפקידי פיתוח / אלגוריתמים / AI / אפילו תכנות פשוט, בלי תואר או חברות השמה שידחפו אותי.

מה דעתך ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 11:08
אתה מספר את הסיפור לא נכון.

יש לך סט כישורים (ותואר) שווים לחלוטין בערכם לבוגר טרי שסיים הנדסת מחשבים.

פלוס ידע מתמטי (עוד תואר בפיזיקה!).

פלוס ניסיון בתעשיה (לא משנה באיזו הנדסה זה כבר נותן עוד כמה נקודות, הרי העבודה היא הרבה יותר מלפתור תרגילי בית באופטימיזציה).

מתוך חברת תוכנה של מאות תכנתים (גם אחת שמתמקדת ב AI), אפשר כנראה לספור על כף יד את כמות האנשים שהשתמשו בביטוי O(logn) ודומיו ב-5 שנים האחרונות.

אז כבר סיכמנו שאתה יכול להתראיין למשרות גוניור (וקורס הסבה לא ישנה את הנתון הזה), ואפילו יש לך יתרון על פני רוב המועדמים. עכשיו השאלה היא כמה יש לך סכין בין השיניים? כמה אתה אקטיבי בלמידה ובדחיפה קדימה
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 13:09
שאלה ראשונית - מאיפה התואר?

השאלה המרכזית היא מה מטרת ההשלמה - האם זה בשביל קורות החיים ורק כדי לקבל ראיונות?

או האם אתה באמת לא יודע את העבודה עצמה, וחושב שיש לך פער ידע להשלים?

אם זה לקורות החיים, לא הייתי עושה אף אחד מהנ"ל. אני חושבת שאתה יכול כבר היום לקבל ראיונות.

אם זה בשביל הידע, אז זה תלוי בך וכמה אתה רוצה להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 13:17
התארים מאריאל - ממוצע טוב.

מטרת ההשלמה:

1. קבלת ראיונות.

2. צבירת ידע פרקטי.

לא הגעתי מעולמות התכנות ממש, לדעתי אני צריך להשלים ידע מקצועי שאין לי, אני יכול לעשות את זה לבד, ואפילו להנות מי זה - השאלה אם מראיינים יסתכלו על הקורות חיים שלי אם ארשום שלמדתי לבד ?

איזה קורסים / נושאים חשובים אתם חושבים שכדאי להשלים ?

האם הקורס AI באינפיניטי שווה ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 15:35
כרגע אני עובד בתחום של Embedded, מפתח תשתיות לשרתי AI, אז כנראה שזה לא ממש הכיוון שלך. המשרה הראשונה הייתה די פשרה, כי זו הייתה חברת פרויקטים שלא שילמו בה הרבה, אבל כן למדתי שם המון.

בשביל אלגוריתמים, המדגם שלי די מצומצם, אבל שני האנשים שאני מכיר שעובדים בתור אלגוריתמאים, עשו תואר שני בעיבוד אותות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2025 16:57
אתה צריך להפריד - אתה רוצה לעשות הסבה לפיתוח, או הסבה למחקר/אלגוריתמיקה?

בשביל הראשון נשמע שעוד הכשרות מיותרות, בשביל השני המסלןל הוא משהו בין תואר שני לדוקטורט.

הייתי מזקק מה זה משרה בתחום הAI, יש מגוון משרות כאלו וכל אחת דורשת סט כישורים וקורות חיים שונות. אלגוריתמיקה/מחקר ידרוש תואר מתקדם, פיתוח לא בהכרח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2025 01:58
מחזק

כן, מהנדסי חשמל רבים עשו את המעבר בלי עוד סיבוב באקדמיה.

כן, ואחוזי ההשמה שלו גבוהים מאוד, אבל יש לו מחיר גבוה:

- חצי שנה של קורס במהלכו ממש לא תוכל לעבוד.

- שנתיים לאחר מכן עבודה דרך אינפיניטי (ככהנ), שכר נמוך מאוד, ובהרבה מקרים עבודה בחברות מיושנות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 18:20
אני לא בטוח שאני ממליץ לנסות להכנס ל-AI עם רקע כזה ומעבר קורס באינפיניטי. עדיף לעשות תואר שני במדעי המחשב או הנדסת חשמל תוך כדי עבודה, ולחפש במקביל. מבין חסרי ניסיון, יש תחרות עם בוגרים עם תזות ופרסומים או מצטיינים של טכניון - תואר שני ישים אותך במקום טוב יותר.