⬅ חזרה לאינדקס

מה לכלול בהצעת חוזה שכ"ד לבעל הבית?

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 00:12
היי חברים,

אני בשכירות בדירת 2 שותפים כבר שלוש וחצי שנים.

אני מאוד אוהב את הדירה, השכונה, השכנים וכו' ורואה את עצמי נשאר בה לפחות ל-3 השנים הקרובות, עד כמה שאפשרי בכלל לתכנן לטווח הקרוב.

במצב הנוכחי, אני והשותף לדירה (שהתחלף פעם אחת) חותמים על חוזה שכירות אחת לשנה עם בעל הבית. השכ"ד הוא 2100 לכל אחד.

למרות שאני מרוצה מהמקום אני כמובן מעדיף להוריד את השכ"ד כמה שאפשר וחשבתי להציע לבעל הבית חוזה ל-3 שנים או קצת יותר, עם שכ"ד קצת יותר נמוך.

האינטרס שלו בסיפור זה להפסיק לרדוף אחרי סטודנטים באזור שיהיו מעוניינים להיכנס כשוכרים, מה שאני יודע שהוא התקשה לעשות לפני שאני נכנסתי לדירה.

השאלה לפורום היא:

1. מה נראה לכם כמו שכ"ד הוגן בחוזה של 3, 4 או 5 שנים?

2. איזה סעיפים חדשים כדאי לכלול בהצעה כזאת, נניח נסיבות חריגות שמצדיקות עזיבה ללא פיצוי? שינוי כלשהו באחריות לתיקונים?

3. איך להתייחס לשאלת השותף השני - בהנחה שהוא יתחלף לפחות פעם אחת ואולי יותר במהלך התקופה, האם לסכם שזו זכותי/אחריותי למצוא את השותף הבא? להטיל וטו? האם השותף צריך לשלם אותו סכום כמוני מה שיתקע את העסקה?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 10:05
1. הסבירות של חוזה לשלוש שנים עם דמי שכירות גם קבועים וגם יותר נמוכים - נמוכה (בעיקר באזורי ביקוש). תנסה לקבל חוזה עם שתי אופציות כל אחת לשנה אחת ותנסה לסגור מראש עליית מחיר שנתית סבירה.( אם יהיה לך מזל תוכל אולי לסגור שנתיים ראשונות ללא עליית מחיר).

2. אחריות של בעל בית לתיקונים קבועה בחוק השכירות ולא ניתנים להתנאה אלא לטובת השוכר. הרבה בעלי דירות מתעלמים מהסעיפים האלה אבל זה קבוע בחוק - בעיקר תיקון החוק משנת 2017. טוב לכלול את הסעיפים האלה בחוזה אבל בכל מקרה הוראות החוק גוברות על הוראות החוזה. החוק גם קובע אפשרות בתנאים מסויימים לעזוב תוך מציאת שוכרים חילופיים - לא נכנס כאן לפירוט של הנושא. יש אפשרות בהסכמה לכלול סעיף הדדי של סיום מוקדם של הסכם השכירות ללא פיצוייים ומבחינתך ללא מציאת שוכרים חילופיים. הסיכוי שבעל הדירה יסכים לסעיף הדדי כזה לא גבוה. הסיכוי שבעל הדירה יסכים לסעיף חד צדדי כזה לטובתך אפסי. סעיף חד צדדי לטובת בעל הדירה לפיו בעל הדירה יכול ללא עילה לסיים את ההסכם, שזה דבר שבעלי דירות מנסים לפעמים להכניס לחוזי שכירות, לא תופס מבחינה משפטית.

3. לא ברורה לי הדינמיקה של שכירת הדירה מראשיתה. בין מי נכרת הסכם השכירות הראשוני, מי היה צריך למצוא שוכרים שהתחלפו. בגדול הסכם שכירות שהוא מולך בלבד ושאתה מוצא שותפים זה רעין נחמד אבל kא ברור איך זה יסתדר עם השותף הנוכחי. גם אם כן - מה קורה אם אתה לא מוצא שותף - האם אתה ממשיך להיות אחראי על התשלום של מלוא דמי השכירות? יש כל מיני סידורים כאלה. הרעיון הכללי הוא טוב כי זה נותן לך הרבה שליטה על מי שיגור איתך. אם אין הבדל בין החדרים זה לא רעיון טוב שהשותף ישלם יותר ממך.

מומלץ שתקרא את חוק השכירות, פורומים בנושאי שכירות ושתתייעץ עם בעל מקצוע.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 12:17
בגדול אני דיי מסכים עם @jojo9000 , לדעתי נדיר שבעל דירה יסכים לחוזה ארוך אלא אם משהו מיוחד בדירה או מקום קשה להשכרה,

כן שמעתי על מקרים ששוכרים שיפצו את הדירה (בסכום גבוהה ובהסכמה מראש) ובתמורה קיבלו חוזה ארוך טווח בשכר מופחת.

אם הוא כן מסכים בלי לעלות את השכר דירה אז מצוין, אם לא אז עליה במדרגות או הצמדה למדד נשמע לי סביר
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 13:23
מצטרף לאמור בפוסט הזה לגבי התקופה, דמי השכירות וכו׳.

לגבי שותפים, אפשר להציע לבעל הבית שאתה תהיה השוכר הראשי ותהיה לך זכות להשכיר את הדירה בשכירות משנה לעוד 2 אנשים נוספים. השותף הנוכחי יכול להחליט עכשיו, אם הוא רוצה להיות שוכר ראשי ולהתחייב ל3 שנים, או שוכר משנה שלך.

מצד אחד האחריות לתשלום שכ״ד מול בעל בעל הבית הוא שלך, אבל מצד שני אתה מחליט לגבי החדרים וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 20:07
כתבו מעליי מאוד יפה... אני אכתוב במילים פשוטות נורא - חלומות באספמיה.

אם הייתי משפיענית עם לק ג'ל וקפ"ק, הייתי רושמת - אתה חי בסרט.

אבל אתה לא חי בסרט כי יש מצב שיצליח לך לגמרי ומי אני בכלל... סתם אהבל מהאינטרנט עם מקלדת דביקה.

הצליח לך? o_o

אתה יכול להציע לו יציבות בשכירות תמורת מקסימום שהוא לא יעלה לך את שכר הדירה במהלך אותה תקופה של יציבות שאתה מציע לו, תוך ידיעה של כל בעל דירה שממוצע העלייה בשכ"ד באיזורי לא ביקוש חזקים הוא סביבות ה- 2-3% בשנה, שזה מה שמקובל...

כלומר, אם לא מעלים לך בכל שנה ב- 2-3% את שכר הדירה, כבר ניצחת את המערכת.

או להשתמש באסטרטגיה שלי שהיא העלאה עצמית מדודה, מתונה וקבועה של שכר הדירה (כן, מה שקראת, אני מעלה לעצמי את שכר הדירה).
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2025 23:06
זה לא אזור כזה מבוקש, ובכל מקרה בעל הבית הזה ספציפית מתקשה למצוא שוכרים שהם לא מפה לאוזן. אבל לא הבנתי מה 2 האופציות, כאילו חוזה לשנתיים? שתי הצעות מחיר?

השותף הנוכחי אמור לצאת בחודשים הקרובים ואז באמת יהיה רלוונטי להציע חוזה חדש. כל הסוגיות האלה הן באמת שאלות שעולות ואני מחפש אם אנשים כבר התנסו בגיבוש מענה לדברים האלה.

לא תכננתי לסכם על הבדל בין החדרים אבל האמת היא שאולי כדאי, כי בחדר שלי אין מזגן ובשני יש, וגם השטח טיפה יותר קטן אצלי. 2 ההבדלים האלה ביחד יכולים להצדיק הבדל במחיר? נניח מאה שקל בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2025 23:14
יש מצב, פשוט המשכיר הוא בן אדם שדי נרתע מכל שינוי בחוזה, ונראה לי שלשכנע אותו להסכים לחישוב כלשהו של מדד המחירים אחת לתקופה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

כאילו זו דירה ל-2 שותפים סה"כ, אז הכוונה ל-2 אנשים שמתוכם אחד יכול להיות אני אבל יכול להיות גם מישהו אחר?

השותף השני די בוודאות יוצא בקרוב ולא ירצה להמשיך ל-3 שנים, וגם נראה לי שיהיה יותר קל ליצור סיכום כזה מול שותף חדש לחלוטין מאשר מישהו שכבר נמצא בסטטוס של שוכר "ראשי".

טוב, אפילו אם זה המצב בשוק, אני בטח לא אכנס למו"מ כשנקודת הפתיחה היא השכירות הנוכחית ללא העלאות (או העלאה יזומה מצידי), אלא כן אגיש הצעה לשכ"ד מופחת. ואם בסוף המו"מ אצליח להגיע לסיכום שהשכירות הנוכחית לא תעלה, אז זה גם טוב.