⬅ חזרה לאינדקס

נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים?

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 12:04
שלום לכולם,

אם אני מעוניין להיכנס לתחום הנדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים?

אשמח לקבל ממכם מקורות אמינים וטובים ללמוד מהם. רצוי מאוד מקורות חינמיים. פחות עושה לי את זה "המומחים הגדולים" באינסטגרם.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2025 13:55
אני שומע כבר הרבה זמן פודקסט "המשקיענים" עם אבנר סטפק ממיטב דש ועומר רבינוביץ. הם ארחו אדם שמתעסק בהשקעות נדל"ן בארהב (יש לו גם פודקסט השקעות תחת אותה מטריה).

הוא סיפר הסיפור שלו, איך התחיל ומה האסטרטגיה שלו. מאוד מעניין ומחכים.

השארתי פרטים באתר שלו והוא חזר אלי לגבי השקעה בנכס בארהב, בסופו של דבר לא המשכתי הלאה, הסכום הנדרש הוא בסביבות מליון שקל, רכישת דירה על הנייר או בשלבי בניה ראשוניים באיזור עם הגירה חיובית, בשכונות חדשות, צמוד קרקע, רק קבלנים גדולים ויציבים, הוא לא מתעסק באיזורים זולים ושיפוץ בתים ישנים, הוא בוחר חברות ניהול ומקבל תנאים טובים ושירות אמין בגלל שמנהל מאות (או אולי אלפי) בתים.

אסטרטגיה נוספת לרכישת נכס,

יש לי מכר שרכש דירה ישנה בארהב (גם דרך חברה ישראלית), זו דירה שנרכשה ב42 אלף דולר בלבד, הוסיף עוד חצי מליון לשיפוץ והרחבה, היא מושכרת, הוא התלהב ומחפש עוד שני נכסים דרך אותה חברה.

לא מזכיר שמות של חברות, שלא יטעו לחשוב שזה פוסט פרסומי (לא יודע מה מדיניות הפורום לגבי זה)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2025 08:30
@רוני
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2025 09:22
BiggerPockets
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2025 14:44
הי

במדיות השונות יש מידע רב על שווקי הנדל"ן וסוגי נכסים שונים להשקעה בארה"ב, אתן לך טיפ שאולי יעזור

לך להתמקד, שים בצד את מחירי הנכסים ואת התשואה משכירות, כדי להקטין את הסיכון של ההשקעה תתמקד

בקהל היעד הפוטנציאלי של השוכרים לאותו הנכס, זה יקבע את רמת הסיכון של ההשקעה, שוכרים בעלי שכר ממוצא ומעלה

בהתאם לאותו הממוצע באזור, בארה"ב כשפונים למתווך אומרים לו נכס מטייפ B או B+.

עכשיו במידה והמספרים מסתדרים מבחינת המחיר והתשואה נטו משכירות והיכולת שלך לעמוד בעלות ההשקעה אתה יכול לשקול השקעה זאת.

בארה"ב חלק מהבניה היא מעץ וסוג הנכסים המועדפים עבור חלק מהמשקיעים הם בתים פרטיים, לכן יש לקחת בחשבון עלויות גבוהות של תיקונים לאורך זמן,

בנוסף מיסי העירייה הארנונה משלם בעל הנכס והם משמעותיים ומחושבים כאחוז מסוים ממחיר הנכס, אני ממליץ כלל אצבע שהוא כוללני כדי לחשב

תשואה נטו משכירות, לחשב נטו לאחר קיזוז של 40% משהכירות ברוטו.

אני מחזיק בנכסים מניבים בארה"ב, אני לא חושב שהשוק כרגע אטרקטיבי להשקעה באסטרטגיית BUY AND HOLD, אבל יש דעות שונות וזה בסדר.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 09:58
יש המון מידע ברשת לגבי נדל"ן ארה"ב בYOUTUBE ובכלל

פורומים ואתר מידע כמו BIGGER POCKETS

או אתרי איתור נדל"ן כמו ZILLOW,REDFIN

כל איזור/סביבת עיר בארה"ב הוא שוק נפרד עם תמחור שונה וחוקים מקומיים שונים

אומנם הבתים ותהליך הוא די דומה בכל ארה"ב אבל בית באיזור א' יכול לעלות פי 3 מאיזור ב' וכך גם לגבי שכירות

אז קודם כל צריך לבחור איזור השקעה מעודף ומשם להמשיך
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2025 10:12
בנדלן כמו בכל עסק אחר אני מציע לך להתמקד איפה שיש לך ערך מוסף, במקרה של נדלן יש לך ערך מוסף באיזור שאתה מכיר היטב כלומר כנראה האיזור שאתה מתגורר בו.