⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 17:36
לאחר ההגעה לגיל פרישה התחלתי למשוך קצבה חודשית מפנסיה מקיפה, ובמקביל אני ממשיך לעבוד באופן חלקי. אני מתלבט האם אפשר, ואם כן - האם כדאי לפתוח תכנית פנסיה משלימה במטרה להגדיל את הקצבה החודשית בעוד מספר (בין 5 ל-10) שנים, כשאפסיק לעבוד גם באופן חלקי. הבטחון הכלכלי (במיוחד למקרה של בעיות בריאות וגם של תנודתיות במצב הכלכלי) מהווה מבחינתי (ומבחינת המשפחה) שיקול יותר חשוב מאשר הורשה למוטבים. מאחר שאין לי כרגע תחזית להוצאות חד-פעמיות גדולות בשנים הקרובות, אוכל להפקיד לפנסיה המשלימה כספים שנמצאים עכשיו באפיקי חסכון אחרים, כמו קופות גמל, קרן השתלמות וחסכונות נזילים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 18:02
גם בלי שפרשת אתה יכול להפקיד למשלימה בלי שהגעת לתקרה של המקיפה, או בלי שהפקדת כלל למקיפה, אם זה מה שאתה בוחר.

במילים אחרות, למקיפה יש רק תקרת הפקדה, אין מינימום הפקדה. אז אין שום בעיה להפקיד למשלימה אם זה מה שאתה בוחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 18:13
במקיפה הגעתי לתקרת ההפקדה והתחלתי למשוך ממנה קצבה חודשית. ההתלבטות נוגעת לשאלה האם אפשר (ואם כן - האם כדאי) לפתוח פנסיה נוספת - משלימה - ובעוד כמה שנים להתחיל למשוך גם ממנה קצבה חודשית, שתתווסף לקצבה מהמקיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 18:53
אפשר לפתוח קרן פנסיה נוספת בזמן שמושכים מאחרת. לגבי כדאיות, יש פה מכלול שיקולים שצריך לקחת בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2025 20:27
משלימה תמיד אפשר.

במקיפה, תקרת ההפקדה היא חודשית.

אז אם אין לך הפקדות לפנסיה מקיפה, אתה יכול להפקיד.