⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לגבי מעבר בנק

🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 14:14
שלום לכולם,

אשמח לקבל נקודת מבט על הסיטואציה הנוכחית שלנו.

קצת רקע:

אנחנו זוג צעיר (קרוב ל30), חוסכים 4,000 ש"ח לחודש (עובר לפיקדון/קופ"ג להשקעה. אני שואף להגדיל את הסכום כל עוד ניתן ואין כרגע ילדים).

שוקלים לעבור בנק אחרי שבסניף הנוכחי השירות האנושי פחות טוב ממה שהיה פעם. אמנם היום אפשר לבצע הרבה פעולות בדיגיטל, אבל עדיין יש תחושה לא נעימה כשצריך לדבר איתם.

אני מניח שגם הבנקים בונים על זה שללקוחות אין אנרגיות לעבור בנקים, אז מעדיף לא להיות "לקוח שבוי" ואולי לקבל תנאים פחות טובים.

אם אנחנו כבר מנצלים את זה למעבר, אשמח לשמוע המלצות כדי למקסם את המעבר:

1. מה כדאי לבקש מהבנק החדש מבחינת תנאים, עמלות, למה לשים לב? לדוג' אנחנו מפרישים חודשית לפיקדון שהוא די בדיחה כרגע, אז כבר אני אבקש מהם ריבית טובה יותר.

2. שאלה ששאלו כמה פעמים בעבר, אבל אשאל שוב כי אולי אנשים אחרים יענו עם נק' מבט שונה , וגם המציאות משתנה.

יש לי 2 הלוואות:

* הלוואה עם יתרת תשלום של 14,300 ש"ח בריבית מתואמת של 5.48% (החזר חודשי 747 ש"ח).

* הלוואה עם יתרת תשלום של 30,000 בריבית מתואמת של 9.92% (החזר חודשי 728 ש"ח).

מכיוון שיש הטבת הצטרפות להלוואה של 30/40/50 אלף ללא ריבית וצמדה, האם כדי לקחת הלוואה כזאת ולמחזר את ההלוואות הקיימות (לפחות את השנייה שהיא בריבית גרועה)? החזר חודשי יכול להיות גבוה יותר.

האם כדאי לשלב בין מחזור הלוואה להשקעה (זו השאלה שעלתה כאן הרבה. לקחת הלוואה כזו ולסגור אותה במשהו סולידי כמו פיקדון/קרן כספית).

או כמובן, לא לקחת בכלל הלוואה.

השאלות שלי נובעות גם כי לא עברתי בנק מעולם, וגם כשאני משווה בנקים, רוב התנאים די דומים ולא רואה איזשהו יתרון לבנק מסוים (אלא אם כן אני מפספס משהו). אותם פטורים, אותם הטבות.... אפילו הפרסומות שלהם מעצבנות.

סופ"ש נפלא לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 15:07
ברור. תסגור את ההלוואות הגרועות האלה, ורק אז תתחיל להשקיע. למה להפקיד לפיקדון שאתה יכול לסגור הלוואה ו"לקבל" 9% בלי סיכון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 15:08
יש לכם גם פיקדון וגם הלוואה? מה הרעיון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 15:18
על העבר - אני לא יודע.

אבל על העתיד - למה בעצם לא לקחת הלואה ללא ריבית והצמדה - ולשים בקרן כספית או פקדון?

כסף (קטן) חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 15:25
כבר ענו על זה בשרשורים אחרים, אבל לפעמים ההלוואות האלה באות עם תנאים, כמו למשל הכנסת משכורת קבועה.

המשכורת נעצרת? פתאום ההלוואה מתחילה לנשוך.

אני אומר לא תודה למתנות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2025 18:54
ההלוואה ישנה, עוד לפני שאיחדנו חשבונות.. בכל מקרה המטרה כרגע זה לעשות סדר.

לגבי משכורות אנחנו (אולי) יכולים להיות רגועים בקשר לזה, אשתי מקבל קביעות בקרוב.

אגב, מה דעתכם על החזקה של חשבון בנק עסקי ופרטי באותו בנק? שומע דעות לכאן ולכאן.