⬅ חזרה לאינדקס

עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 17:46
היי, אני לא בטוח אם זה מתאים לכאן כי ההתלבטות שלי היא לא נובעת רק מבחינה מקצועית אלא גם פסיכולוגית.

סיימתי לאחרונה תואר ראשון בטכניון עם ממוצע 85. לא הלך לי כל כך טוב בתואר, התחלתי במצב של אי תקינות אקדמית ובהמשך הצלחתי להשתפר ולהסתגל אחרי שהורדתי את העומס מהמערכת המומלצת והבנתי איך ללמוד.

התואר נמרח אצלי ל-4 שנים בגלל הנק׳ פתיחה הנמוכה ולא רציתי לסיים עם ממוצע נמוך כי אני האמנתי (ועדיין מאמין) שהכשלון ההתחלתי נבע מהרבה מיומנויות שלא פיתחתי לפני שהתחלתי את התואר. בנוסף, היה לי חשוב להשאיר את האופציה לתואר שני.

אני חושב שכדאי לציין שאני הגעתי מהפריפריה (חברתית וכלכלית) ואין לי מישהו במשפחה/מכר קרוב שיכול לכוון אותי.

כרגע אני מחפש משרת ג׳וניור ואני לא סגור כל כך לגבי הכיוון. רוב הקורסים שלקחתי בתואר לא רלוונטיים כל כך לתעשייה ודווקא אלה שהתחברתי אליהם יותר הציונים שלי יותר נמוכים בהם, בקורסי הבחירה לקחתי קורסים שקשורים לרשתות אינטרנט ולמידת מכונה.

התלבטות נוספת נובעת מהפן הפסיכולוגי, אני לא בטוח ביכולות שלי כלל ולכן אני חושש לבחור תחום/תפקיד שגדולים עליי ולהכשל בזה, אני מעדיף להתחיל בקטן יחסית ולהתקדם משם אחרי שאקבל קצת יותר אינדיקציות לגבי היכולות שלי. לא מאמין שאני סובל מ״תסמונת המתחזה״ אלא זה יותר עמוק אצלי, בגלל הקושי ההתחלתי בלימודים וההתאמות שהייתי צריך למערכת המומלצת ביחס לסטודנט ממוצע אחר.

בשורה התחתונה אחרי קצת חפירה למעלה, מה שאני מחפש זה תחום שאתם חושבים שכדאי להתחיל ממנו בו לא יהיו למעסיק ציפיות לתפוקה מיידית וסביבה סופר תחרותית אלא שאוכל בקצב שלי לאט לאט ללמוד את העבודה (ובתקווה) להשתלב בהצלחה, עניין השכר לא כל כך מעניין אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:10
תנסה, במקרה הכי גרוע תיכשל ותפוטר. תמשיך הלאה למשרה הבאה. תנסה להבין מה לא עבד, מה אפשר לשפר, תשתפר ותפרח.

במשך כמעט עשור לא העזתי להאמין בעצמי, הייתי בדכאון חריף. לא העזתי להאמין שמישהו ירצה להעסיק אותי, בכל משרה.

לא העזתי בכלל לחלום על לימודים אקדמיים, מכיוון והורי מעוטי יכולת כלכלית וכאמור אני לא עבדתי.

לאחר שנים רבות של סירוב לטיפול (פסיכולוגי ופסיכיאטרי), הסכמתי לבסוף. בשנים האחרונות אני עושה דברים שלא העזתי לחלום עליהם.

אני לא אומר שאתה במצב שאתה צריך טיפול כזה או אחר, אני בטח ובטח לא אומר מה הטיפול הנכון עבורך אם בכלל.

מה שאני כן אומר, אין לך מה להפסיד. תעיז ותצליח!

במקרה הכי גרוע תפוטר לאחר כמה שבועות או חודשים. תצבור ניסיון, תפיק לקחים. אל תכניס לקורות חיים אבל תגיע מוכן יותר לעבודה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:29
אני לא אומר שאני לא צריך טיפול פסיכולוגי , אין לי את היכולת הכלכלית הזו כרגע פשוט :roll:

להתקבל ולהיכשל במשרה ראשונה נראה לי כמו רעיון רע מאוד לא? הרי לא יפטרו תוך כמה שבועות אלא יתנו לי כמה חודשים להתאקלם. אם יפטרו אותי אחרי חצי שנה-שנה, זה ידליק נורא אדומה למעסיק הפוטנציאלי הבא לא?

זה לא שיש בעיה עקרונית להכשל , להפך שזה מאוד מכשל ועוזר להתפתח. בשלב הזה אני חושב שכישלון גדול בעבודה זה משהו שיהיה לי מאוד קשה להתאושש ממנו לכן אני מעדיף לחשוב בקטן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:34
מציע לבדוק ביטוח בקופת חולים ולברר אם יש לך אפשרות לקבל מפגשים.

גם לי לא היה כסף לטיפול.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 18:43
קופת חולים זה כנראה תקופת המתנה ארוכה+זמינות נמוכה ובלי אפשרות לבחור את המטפל.

בכל מקרה אני לא חושב שכרגע טיפול פסיכולוגי יתן לי בטחון או יפתור אצלי בעיה מהותית כלשהי. כרגע חשוב לי להתרכז בעבודה, את ההשלכות הפסיכולוגיות אני יכול לסחוב עוד קצת ולטפל בעצמי בבוא העת כשאני קצת יותר יציב כלכלית ותעסוקתית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2025 19:03
אם זמני ההמתנה ארוכים ככל הנראה כדאי להירשם בהקדם.

לגבי הזמינות/תדירות - ברגע שמגיע תורך, אתה מקבל תור שבועי (כנראה), לתקופת הזמן שנקבעה עבורך, במידה ואתה זכאי לתמיכה זו.

למשל בפעם הראשונה אני קיבלתי 16 מפגשים, אך עקב מצבי קיבלתי הארכה על דעת הפסיכולוג.

מנסיוני האישי בקופת חולים מאוחדת זמן ההמתנה אכן די ארוך, במיוחד לאחר המלחמה (אני גר בצפון הרחוק).

לגבי עבודה, אני שולח לך משהו בפרטי.

נ.ב - אם אני זוכר נכון למיטב זכרוני פרסמת שרשור על ששקלת לסיים את התואר בטכניון ללא לסיים אותו?

כל הכבוד שסיימת את התואר! יישר כוח!
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2025 20:15
זה יותר תלוי בחברה ופחות בתחום, בחברות יותר גדולות ואמריקאיות יהיו יותר סבלניים כנראה מבחינת תהליך הכשרה וציפיות לתפוקה, אז כנראה שזה יותר יתאים לך מסטארטאפים לדוגמה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2025 16:21
זה לא אומר הרבה, יש בטכניון (וספציפית במדעי המחשב) קריטריונים לאי תקינות אקדמית שלא בהכרח קשורים ליכולות שלך.

אפשר להיות עם ממוצע 100 ועדיין להיות באי תקינות אקדמית.

אני מכיר אישית הרבה אנשים שאחרי סמסטר ראשון היו באי תקינות אקדמית והגיעו לשיחה אצל הדיקן לפני העפה מהתואר, ובסוף סיימו בהצטיינות והיום עובדים בגאמפא.

חחחחחחחחחחחח "נמרח"

סתם שתדע, לפי נתונים שפרסם הדיקן לפני כמה שנים הממוצע לתואר תלת-שנתי בפקולטה הוא 4 וחצי שנים ולתואר ארבע-שנתי 5 וחצי שנים.

סיימת מהר יותר מהממוצע.

אף אחד לא הולך לפי המערכת המומלצת.

ליטרלי אף אחד.

בסמסטר ראשון כולם חוטפים שוק ומתחילים להוריד דברים כדי לעמוד בעומס, מי שלא מבין את זה אחרי הסמסטר הראשון מבין את זה אחרי הסמסטר השני.

אני לא מכיר אף אחד (חוץ מעתודאים שאין להם ברירה) שבסמסטר 3+ הלך לפי המומלצת.

זה המצב בכל חברה גדולה. גם לאנשים עם הרבה ניסיון לוקח זמן עד שהם נהיים פרודוקטיביים בעבודה חדשה, בטח שמבוגר חסר ניסיון לא יצפו לתפוקה בכמה חודשים הראשונים (לפחות).

פשוט תסנן סטארטאפים וחברות קטנות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 02:45
אחי תאמין בעצמך!

תהפוך על עצמך כל הכבוד

מהרקע שהגעת ואיפה שאתה כיום.

כבוד.

מוביליות חברתית/כלכלית היא כל כך נדירה

לצערנו

בוודאי במדינה שלנו

ולכן, כבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 09:46
זה מספיק לי לדעת שאתה תותח. ממוצע 85 במקצוע הזה בטכניון, זה הישג מדהים לפי דעתי והרבה אנשים נלחמים לגרד את ה 80. אתה צריך ללמוד לתת לעצמך קרדיט כשמגיע לך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2025 18:16
יש לזה הגדרה, אתה פשוט צריך לחפש את המונח הנכון בחיפוש משרה והמעסיק אוטומטית מגיע עם הציפיות שציינת: "משרת ג'וניור"
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2025 13:35
כן אבל יש משרת ג׳וניור לבוגר עם ממוצע יותר נמוך או בוגר מאוניברסיטה פחות ״טובה״ אז הוא הציפיות של המעסיק יהיו בהתאם, לשם אני מנסה להגיע.

קיבלתי עכשיו ראיון לחברה די גדולה, אני אנסה להסביר למעסיק הפוטנציאלי את הבעיה שלי ונראה איך הוא מגיב :roll: .

אני פשוט חושב שעדיף שאתחיל ממשרה שלא יצפו ממני לתפוקה משמעותית אחרי התאקלמות מסוימת, כלומר להתחיל מלמטה ולהתקדם לאט לאט.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2025 13:38
בחברות גדולות דווקא יש שם גלי פיטורים אחת לכמה זמן בעיקר בגלל חוסר תפוקה של העובדים לא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2025 14:06
@Arikson טעית בהבנת התגובה שלי. כל משרת גוניור מתאימה לציפיות שרשמת וציטטתי. אף מעסיק לא מצפה שבוגר טרי, גם לא מצטיין, יביא לתפוקה חיובית - להיפך, מצפים מגוניור לתפוקה שלילית (עם שקלול ה overhead על סביבתו).

אני תוהה אם תשתף את המעסיק בכך שאתה לא חושב שתצליח לדלוור, הוא יחשוב שאתה תדלוור אפילו פחות מגוניור ממוצע. לא בטוח שזה יהיה לטובתך. ודי בטוח שאתה לא יכול למדוד את עצמך אובייקטיבית. אין קורלציה לציונים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2025 20:03
אין לך בעיה. לא מצפים מאף אחד במשרת ג'וניור להיות יעיל, והציפיות מאוד נמוכות.

תעשה מה שאומרים לך, תבקש עזרה שצריך, ותנסה ללמוד ולהתפתח כמה שיותר.

תבוא עם ראש פתוח. תסתכל מה האנשים מסביבך עושים. תתחיל לעשות כמוהם.

לא זה לווא דווקא הסיבה.

אין לך בעיה.

המעסיק הוא לא הפסיכולוג שלך. ממליץ כמו שאמרו לפני לפענח מה אתה חושב שהבעיה לאט לאט.

תגיע לעבודה כמו כולם, ואם אתה חושב שאתה צריך יותר זמן מכולם, תן עוד שעה ביום. תן שעתיים שלוש בסופש להשלים פערים.

ממליץ לבחור תחום לפי מה שמעניין אותך. חברות שרצות מהר או לאט יש כמעט בכל תחום.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 18:58
סיימת את הטכניון עם ממוצע של פאקינג 85.

הייתי ממליץ לך קצת יותר להאמין בעצמך ולהפסיק לשקשק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 20:48
לא קשור לדיון, אך אשמח אם תוכל לפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2025 19:23
אפשר לדעת באיזה ממוצע סיימת את השנה הראשונה? אני גם במצב שלך אחרי שנה א' ואני ממש רוצה לסיים בממוצע כמו שלך
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 15:26
אני לא זוכר מה היה הממוצע שליה בסוף שנה א׳.

אני כן אמליץ שאם הממוצע שלך נמוך אחרי שנה א׳ אז אל תצפה לסיים עם ממוצע גבוה ממנו משמעותית.

לא ממליץ לאף אחד לחוות את התואר באופן שאני חוויתי, אמנם היו לי את הסיבות שלי להישאר ולא לפרוש אבל אני באמת חושב שבדיעבד זה לא השתלם (אולי התשובה שלי תשתנה בעתיד אבל כרגע זו המסקנה שלי).

אם המטרה שלך זה לעבוד בהייטק אז יש דרכים אחרות להגיע לשם, מכיר כמה כאלה שסיימו את השנה הראשונה עם ממוצע נמוך ופרשו מהתואר, היום אני רואה בעמוד הלינקדיאן שלהם שהם עובדים בפיתוח תוכנה בחברות הייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 15:27
עונה בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 16:29
דעתי הפוכה. שנה ראשונה זה שוק, לאו דווקא מעיד על השאר
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 16:58
זו הייתה דעתי. זה נכון שיש שוק של שנה ראשונה אבל גם הרמה של הקורסים בסמסטרים מתקדמים קשה יותר, ככה שזה ״מתקזז״ עם ההתאוששות מהשוק של השנה הראשונה.

אגב דעה כמו שלך ,שמעתי הרבה וזה אחת הסיבות שגרמו לי להישאר. במקרה שלי לפחות זה לא קרה, זה לא שאתה לא משתפר אחרי שנה ראשונה אלא שגם הרמה של הקורסים עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 17:36
מה נחשב ממוצע נמוך? אני לא מצליחה להבין אז ,הממוצע שלי ממוצע, אז מה קורה עם 50 אחוז שלומדים ולא מגיעים לממוצע 80 ומעלה, מבחינת עבודה? מובטלים?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:51
@רוני123 כולם בסוף מוצאים עבודה. יכול להיות שייקח עוד כמה חודשי חיפוש, ו/או פשרה בשכר

@Arikson לא אמרתי שאתה בהכרח טועה. רק שיש ויש, ואנקדוטה לא מעידה בהכרח על מה יהיה עם פותש
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 18:53
Don’t
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 19:12
לא כולם.

חלק נפלטים.

או שעובדים בתפקידים כמו מנהלי מוצר וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 20:41
@InvestingNoob הקונטקסט לשאלה היה ציונים. כל המספרים יכולים למצוא עבודה.

מי שנפלט או עובר לתפקיד אחר עושה את זה או כי הוא מוצא שלא נהנה מהעבודה, או שלא מוצלח בעבודה. בשני המקרים אמנם יש קורלציה לציונים, אבל לא באופן שפוסל, ויש רבים שהיו להם ציונים נמוכים בתואר והם מוצלחים מאוד בעבודה (וגם להיפך).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 21:54
אוקי.

יש גם את אלה שלא מוצאים את העבודה הראשונה..
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 22:55
אין לי דאטא מסודר למעט האנשים שאני מכיר, אבל אני לא פגשתי עדיין מישהו שהתייאש ועבר מקצוע בגלל שלא מצא עבודה.

יכול להיות שלוקח יותר זמן, יכול להיות שלוקחים עבודה זמנית כדי לתחזק חיפוש יותר ארוך, ויכול להיות שמתפשרים בשכר.

אני בטוח שיש כאלו שמחליטים שזה לא בשבילם בגלל שלא מצאו עבודה, אבל אני לא מכיר תופעה גורפת, גם לא אצל מי שסיים ציון נמוך בתואר.

(מצד שני אני מכיר כמה שהחליטו אחרי שמצאו עבודה שזה לא מקצוע שהם אוהבים ולכן עברו מקצוע, שזה לדעתי סיכון יותר גדול - בחירת מקצוע בגלל הכסף ולא בגלל שזה מעניין)

בכל מקרה המסר שלי הוא לא להשליך מהציון בתואר לשוק העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 23:43
אם הממוצע מתחת ל-75 בסוף שנה א׳ אז לצפות לסיים עם 85 זה ציפייה לא ריאלית הייתי אומר (אלא אם ממש עובדים קשה ויודעים להסיק מסקנות מכשלונות, גם אז זה לא מובטח)

למרות שאני לא עובד בתעשייה עדיין אני רוצה לחזק את מה שאמרו פה - ציונים זה לא הפרמטר היחיד שמעיד על היכולות שלך ולא כדאי להיות אובססיביים לגביהם בצורה מוגזת אלא אם יש לך סיבה טובה לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 23:50
למה?

יכול להיות שלא אספר לו את כל הפרטים אבל להבין מהמעסיק למה הוא מצפה או מה מידת הגמישות זה בהחלט נראה לי לגיטימי לשאול.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 04:32
אאעעעע??!

אתה הבנאדם הראשון שאני שומע ממנו דבר כזה. זה common knowledge בפקולטה שהממוצע עולה משמעותית בסמסטרים המתקדמים. היחידים ששמעתי שהממוצע שלהם ירד עם הזמן הם מצטייני נשיא שסיימו שנה ראשונה עם ממוצע 99 ובהמשך הורידו הילוך כי מצאו עבודה / התחילו להשתעמם / סתם נמאס להם להשקיע יותר מדי.

הרמה של הקורסים לא רלוונטית, בקורסי חובה מרצה הקורס אמור לדאוג שתהיה התפלגות תקינה עם ממוצע סביבות 80 בלי קשר לקורס הספציפי ואם הוא נחשב קשה או קל.

בסמסטרים מתקדמים יש פחות ופחות קורסי חובה ולכן הממוצע עולה בגלל יותר קורסי בחירה, ספורט, מלג וכו.

כי המטרה שלך היא לשכנע אותו לקבל אותך לעבודה. הוא לא חבר שלך ולא פסיכולוג. שאלות כאלה מורידות מעצמך ומהציפיות שלו ממך והסיכוי שלך להתקבל יורד משמעותית.

לגיטימי לשאול על תרבות העבודה, ימים ושעות, האם יש ציפייה לזמינות בסופי שבוע וכדומה. רק אל תגרום לזה להישמע כאילו אתה מפחד שהוא יחשוב שאתה טוב מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 04:49
קחי קורסי בחירה שידוע שהממוצע שלהם גבוה (יש כאלה עם ממוצע 99, לא הכי שימושיים או מעניינים בלשון המעטה, אבל אם הממוצע חשוב לך אולי זה שווה את זה).

קחי ספורט ומלג כל סמסטר.

אם את מנגנת על משהו קחי תזמורת כל סמסטר, כולם מקבלים 100 ועושים קונצרט כל סמסטר וזה נחמד.

אם את לא מנגנת אבל יש לך קצת חוש מוזיקלי קחי מקהלה כל סמסטר, גם שם כולם מקבלים 100 ועושים קונצרט כל סמסטר.

אם אין לך גם חוש מוזיקלי קחי פיתוח קול סמסטר אחד ואז מקהלה כל סמסטר (כל מי שעשה את הקורס פיתוח קול מתקבל אוטומטית למקהלה).

בסמסטר 3+ העומס יורד משמעותית אז את יכולה לחזור על קורסים שקיבלת בהם ציון נמוך בגלל השוק של שנה ראשונה ולשפר ככה את הממוצע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 10:19
אני לא יודע מה ומתי למדת אבל הממוצע ברוב קורסי חובה של מדמ״ח רחוק מלהיות סביב 80, יותר לכיוון של 75 ומטה.

גם בקורסי בחירה של הפקולטה הממוצע של רובם לא סביב 80. מה גם שקורסי בחירה אלה קורסים מתקדמים ולוקחים אותם גם מאסטרנטים שהתקופת בחינות שלהם הרבה יותר נוחה מסטודנט ממוצע בתואר ראשון.

שוב כמו שציינתי לפני, הרמה של הקורסי בחירה יותר גבוהה ונדרש בהם ידע תיאורטי של מתמטיקה שלא ממש מלמדים בקורסי חובה במהלך התואר , אז אם באמת תרצה להבין לעומק את הקורסים אתה תצטרך להקדיש יותר זמן ללמוד את זה עצמאית. ברובם לא רק המתמטיקה היא גבוהה אלא הם גם יותר מורכבים להבנה.

יכול להיות שיש קורסי בחירה שהם קלים יותר או עם ממוצע גבוה אבל אותי הם לא עניינו. אני לקחתי קורסי בחירה בתחום של למידה ורשתות והם ידועים כקורסים קשים ועמוסים יותר.

ספורט אתה אמור לקחת 2-3 נק״ז במהלך התואר ומל״ג 6 נק״ז, מתוך 120-150 נק״ז של תואר ההשפעה שלהם על הממוצע היא מינורית. כמובן שיש כאלה שלוקחים מלגים וספורט כל סמסטר כדי להעלות ממוצע , אני לא ראיתי בזה ערך והעדפתי להשקיע את הזמן שלי בקורסים של שנראו לי יותר חשובים ומעניינים גם אם זה אומר לקחת 16 נק״ז במקום 18 נק״ז בסמסטר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:02
עצה גרועה.

אם אתה חושב שיותר קל להגיע בדרכים אחרות להייטק מאשר ללמוד בטכניון שהוא המוסד הכי טוב ביותר בישראל ללימודים אקדמאיים אז שום דבר כבר לא יכול לעזור לך בחיים.

נשמע שיש בך תחושת תובסתנות שגורעת מכל הישג שהשגת.

אם אתה לא יכול לעזור לעצמך אף אחד אחר לא יוכל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:21
מחפשים עבודה במשך 7 חודשים אחרי התואר, ואז מוצאים אחת במקום שלא משלם הרבה אבל מקדם מקצועית, ולאט לאט מטפסים בין משרה למשרה למקום עבודה טוב, כזה שמגיעים אליו אלה שסיימו עם ממוצע גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 12:24
אם לא הולך למישהו בלימודים אקדמיים והציונים שלו נמוכים אז כן אני חושב שיש דרכים אחרות להגיע להייטק (שוב בהנחה שהמטרה המרכזית בתואר היא להצליח למצוא עבודה טובה).

יכול להיות שדעתי תשתנה בעתיד אבל נכון להיום- אני מתחרט על זה שבחרתי להמשיך לקרוע את עצמי בתואר ולהזניח תחומים אחרים שיכולתי לפתח כמו נטוורקינג או לעבוד במשרת סטודנט בתעשייה. סיימתי את התואר עם טעם מר וחוסר בטחון כי לא עמדתי בציפיות של עצמי, כן רציתי להתעסק עם דברים שהם יותר מחקריים אחרי התואר ונכון להיום המסקנה שלי הוא שאני לא מתאים לתפקידים שהם יותר מחקריים או תיאורטיים.

התואר הוא תאורטי בעיקרו ולא בטוח עד כמה ההעמקה התיאורטית תעזור לי מבחינה פרקטית בעבודה, להפך יתכן שהחשיבה המעמיקה והמחקרית שפיתחתי בתואר רק תקשה עליי בעבודה פרקטית.

אם אתה מסתכל על בוגרי טכניון כסוג של ״עילוי״ אז זו טעות לטעמי. רוב הבוגרים של הטכניון לא יהיו יותר טובים מבוגרים של אף אוניברסיטה טובה אחרת, לפחות לא מבחינה פרקטית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 14:39
סיימת בטכניון עם ציון 85. התקלה היא בשלושת המילים האחרונות.

אין בעיה להתקבל לתואר שני ולדוקטורט עם הממוצע שסיימת. אם גילית שאתה לא אוהב זה משהו אחר, אבל שום דבר לא עוצר אותך ממחקר

זו בדיוק המטרה של תואר, לעומת קורס הסבה להייטק לדוג'. להעשיר את הבוגר במה שלא ילמד בעבודה היום-יומית, כי יש לזה השפעה ברובד עמוק יותר על העבודה. את הפרקטיקה קל לקבל מתוך העשייה

אמנם אני מסכים עם ההתחלה, אבל אתה עוד לא עבדת בעבודה אחת - ולכן מציע לך להיות פחות נחרץ לגבי מה קורה בפרקטיקה. זו נקודה שחוזרת על עצמה בשגיאות הערכה שלך לאורך כל השרשור
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 15:30
הנקודה היא שההתפלגות אחידה בכל קורסי החובה בלי קשר לרמת הקושי של כל אחד. זה לא משנה אם הממוצע בכולם הוא 80 או שהממוצע בכולם הוא 70, רמת הקושי להשיג ציון X היא זהה בכל הקורסים האלה.

אתה לא צריך לקחת את "רוב קורסי הבחירה". מספיק שתמצא 10 כאלה עם ממוצע גבוה שתוכל לקחת ולהעלות לעצמך את הממוצע.

יש הרבה כאלה שגם אין בהם מבחנים כך שהם לא מעמיסים על תקופות המבחנים.

עוד דבר שלא ציינתי קודם זה סמינרים, שהממוצע ברובם 90+ עם מעט מאוד השקעה לאורך הסמסטר.

סבבה, אז אתה לא ראית ערך בלהעלות לעצמך את הממוצע והעדפת לבחור קורסים לפי עניין אישי בלבד, לגיטימי.

זה לא אומר שאי אפשר לקחת קורסים עם ממוצע גבוה נטו בשביל להעלות ממוצע, ויש הרבה סטודנטים שעושים בדיוק את זה והממוצע שלהם גבוה יותר בזכות זה.

לדעתי ספורט ותזמורת/מקהלה תורם לך גם ברבדים אחרים שלא בהכרח קשורים ישירות ליכולת המקצועית שלך אבל לא פחות חשובים.

אפילו אם אתה לוקח רק את מה שאתה חייב כמו שתיארת ההשפעה של זה היא ממש לא מינורית - 9 נקודות מתוך 120 זה 7.5%.

וסטודנט שלוקח כל סמסטר ספורט מלג ותזמורת (סך הכל 5 נקודות) במשך 8 סמסטרים יקבל עד סוף התואר 40 נקודות עם ציון 90+ נושק ל-100. לא זניח בכלל.

אשמח לדעת איזו דרך אתה מכיר לפתח נטוורקינג בתעשייה שהיא טובה יותר מלהיות כל יום מהבוקר עד הערב עם מאות אנשים שכולם הולכים לעבוד בתעשייה בדיוק באותם מקומות שאתה רוצה לעבוד בהם, במשך 4 שנים ברצף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 15:51
זה לא יכנס לממוצע, לממוצא יכנסו רק 2 ספורט והמלגים בכמות המותרת, השאר לא יכנס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 16:12
אתם נתפסים יותר מדי על עניין הממוצע, במקרה שלי אני לא חושב שזה צריך לתת בטחון כלשהו.

הדבר הבריא בעיניי לעשות זה להיות עם ציפיות ריאליות מהיכולות שלי ולא להשלות את עצמי, מהבסיס הזה לבנות ביטחון.

באנלוגיה לכך שאי אפשר לבנות בניין לפני שהבסיס הוא יציב, ככה גם אי אפשר לבנות ביטחון עצמי לפני שיש ציפיות ריאליות (זה לפחות מה שאני מאמין בו).
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2025 18:39
זה כן ייכנס לממוצע.

לפחות ככה היה לפני 4-5 שנים, אולי השתנה מאז.