⬅ חזרה לאינדקס

הגשת דוח שנתי 1301 - כזה פשוט עבורי?

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 23:50
היי,

בשנת 2024 הייתי שכיר בכ4 מקומות עבודה. בן 20, לא החלטי :) .

*יש לי טפסי 106 של כל אחד מהם.

במהלך שנת 2024 קיבלתי דיבידנד בשווי כמה מאות שקלים מחברות אמריקאיות דרך הברוקר IB האמריקאי שנוכה עבורן מס במקור. אני לא מימשתי / מכרתי במהלך השנה הזו כלום.

אני מחויב בהגשת דוח 1301 לפי הבנתי. אז אני מנסה למלא אותו עצמאית כי אם אפשר לחסוך את ההוצאה הזו של תשלום לצד שלישי עבור מילוי אני מעדיף.

1. אני מחויב להגיש את נספח פירוט הכנסות? (כלומר למלא את השכר בתור שכיר + הכנסות מחו"ל?) כי אין שם שדות חובה.

2. האם יכול להיות שבנספח חו"ל אני ממלא את סעיפים 290 + 462 + 431 בלבד?! זה כזה פשוט?! (סה"כ 3 סעיפים בנספח חו"ל).

3. מה זה נספח רווח הון? אני אמור למלא אותו? אני לא בטוח..

4. עלי לצרף את הACTIVITY STATEMENT מהברוקר? עוד מסמכים שעלי להעלות? באלפי ראיתי שיש קבצי TXT וZIP שלא הבנתי כ"כ מה הרעיון מאחוריהם..

5. לא אכפת להם אילו מניות קניתי?

אלו היו כמה שאלות שמאוד מאוד יעזרו לי בהמשך המסע שלי.

מאוד אודה לעוזרים.

שיהיה שבוע טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2025 23:52
אני ממש מצטער! יכול להיות שפרסמתי במקום הלא נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 00:08
אני מגיש דוח שנתי כבר יותר מעשור, כדאי שתיגש ללשכה בשעות ההדרכה ותשב עם מישהו שידריך אותך.

בהתחלה עשיתי טעויות שעלו לי בחישוב מס שגוי, לרעתי. פעמיים ויתרו לי על קנס על הגשה שלא נקלטה, פעם אחת ישבתי עם הפקידה, ועברנו על נתוני עבר, היא תיקנה לי טעויות שעשיתי בשנים קודמות והסבירה לי איזה שדות למלא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 05:49
יש הסבר מפורט על איך מגישים דוח עצמאית שכתב @FIYaacov אתה יכול לראות באודות שלו או לחפש בגוגל המתורגמן הפיננסי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 13:00
מחזק, אני הגשתי בפעם הראשונה לפני כמה שנים בעזרת מס הכנסה, הולכים בשעות הקבלה וישבתי שם עם רואה חשבון של מס הכנסה שעזר לי להגיש (בחינם).

הם ממש עוברים איתך על הטפסים ועוזרים לך למלא את הדו"ח, שנים אחרי אתה תוכל לעקוב אחרי התבנית ויהיה לך יותר קל לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 13:34
אתה מפיק דו"ח באלפי או מגיש עצמאית?

סרטון ההגשה של אלפי כנראה לא רלוונטי עבורך.

אלפי מפיקה למשתמשיה קבצים שאותם מגישים במס הכנסה.

קובץ הזיפ זה קובץ שמכיל מסמכים שהעלאת באלפי + דו"ח סיכום.

קובץ הטקסט מזין אוטומטית בכל השדות במס הכנסה את הנתונים בהתאם לנתונים שנקראו באלפי.

לכן קובץ הטקסט והזיפ לא רלוונטים עבורך במידה ואתה לא נעזר בתוכנה של אלפי.

לצערי לא יודע לסייע בהגשה עצמאית ואין לי משהן חכם להוסיף לגבי שאלותיך
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2025 14:52
1.לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל בגלל הדיבידנדים אתה חייב למלא נספח חו"ל.

2.כן, בדיוק.

3.אם לא מכרת כלום אז לא היה לך רווח הון. כשיהיה רווח הון צריך למלא את זה. שים לב שאפילו אם נניח רק קנית ומכרת קרן כספית בבנק זה כבר רלוונטי ואתה צריך להוציא מהבנק טופס 867 ולמלא את הנספח לפי רווחי ההון שמופיעים שם.

4.לא, כי לא מכרת כלום. אבל אם היית מוכר משהו אז כן היית צריך.

5.לא מעניין אותם קנייה, רק מכירה, כי כשקונים לא משלמים מס.

חשוב להדגיש שאני לא איש מקצוע ואין לראות בנ"ל ייעוץ או המלצה.

בהצלחה