⬅ חזרה לאינדקס

התחלה קלה בIRA

🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 15:14
באתר של רונן מרגוליס מציעים שירות "התחלה קלה לIRA".

בסכום קבוע של אלף ומשהו שקלים (לא זוכר בדיוק) פותחים עבורך את הקופה ואני מניח שמלמדים אותך איך להשתמש בה מבחינה טכנית.

בכמה כאב ראש ועיסוק הייתם מעריכים את תהליך פתיחת IRA? האם זה נראה לכם שווה את הטרחה לעשות את זה לבד או שזה שירות מוצלח? למישהו יצא להתנסות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 15:55
אני עשיתי לבד. אין שום טרחה, כמו תיק השקעות. חותמים על מסמכים ויש לך חשבון וממשק ניהול. אתה מעביר כסף לחשבון תיק ההשקעות ומתחיל לקנות, יתרון משמעותי הוא שכל עוד אתה לא מושך כסף מתיק ההשקעות, אין שום אירוע מס במכירה, כלומר תוכל לשחק בתיק, לאזן, למכור ניירות שעלו ולהחליף, ללא ארוע מס (וללא התקזזות על הפסדים).

אשתי עצמאית לכן פתחנו קרן השתלמות בניהול אישי, בגיל פנסיה תוכל להחליט אם התיק יהיה הוני, כלומר בכל משיכה יגבה ממך מס רווח הון (מס יחסי על כל התיק, יתרון משמעותי, אני חושב...) או להעביר את התיק למסלול קצבה ואז תקבל כל חודש סכום אבל כל הרווח פטור ממס.

החיסרון הוא שגובים ממך דמי ניהול על החשבון אפילו שהוא לא מנוהל, יש כאלה שטוענים שתיק השקעות ממוסה, ללא דמי ניהול, יתן בסופו של יום תשואה טובה יותר, אפילו בהינתן תשלום מס רווחי הון במשיכה.

עדיין לא הצלחתי לעשות סימולציה שתוכיח לי את זה, בהינתן השקעה של עד מיליון שח לטווח ארוך במדדים זהים לאורך זמן, ודמי ניהול של 0.5 (לא הסכימו להוריד מתחת לזה במיטב), תמיד יוצא לי יתרון קל לתיק הפטור ממס. אולי אני טועה, תבדוק לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 16:51
אני עשיתי משתי סיבות:

1. הוצעו לי דמי ניהול טובים יותר ממה שהוצע לי אם הייתי עושה לבד, לטווח של יותר מ 5 שנים, זה מחזיר את העלות

2. חוסך לי זמן וטרחה

3. בעיקר - יש סוכן פנסיוני שמוודא שכל הצביעות והסיווגים של הכספים עוברים באופן תקין. זה אמור לקרות אוטומטית, אבל העדפתי שיהיה לי מישהו לפנות אליו במקרה הצורך אם משהו ישתבש.

הכל עבר חלק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 19:46
פתחתי לאחרונה IRA במיטב

והנציג שלהם דאג לכל המסמכולוגיה וניוד הקרנות הקיימות.

לקח כמה שבועות לניוד אבל הכל עבר בהצלחה.

אולי זה מזל, אבל מנסיוני המוגבל הסיבה העיקרית לשלם סכום חד פעמי

לפתיחת קרן השתלמות IRA היא אם מקבלים דמי ניהול יותר טובים כחלק מהעסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2025 20:19
כמה דמי ניהול מקבלים לבד?

הציעו לי כולל הניוד בתשלום 0.39
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2025 00:37
זה תלוי בסכום הקרן אז בעייתי לשתף...

וגם במוסד (הבנתי שגלובל נט זולים יותר ממיטב).