⬅ חזרה לאינדקס

מכה כפולה מחשיפה לדולר

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 20:23
אני נוהג להקשיב לפודקסטים, אחד מהחביבים זה סטפק ורבינוביץ. בדרכ הם לא מסכימים על כמעט כלום, אבל בפרק האחרון הם כן הסכימו על הסיכון בחשיפה גבוהה לדולר, שעכשיו טיפס בניגוד למגמה בעולם בעיקר בגלל פעילות המוסדיים, אבל בכל שיפור ביטחוני ובוודאי אם הדולר נחלש בעולם, אנחנו יכולים לדעתם לרדת ל3.3-3.2 ואפילו ל-3.

נניח שזה תסריט שאני רוצה להתגונן מפניו, ולו חלקית (בתור מחזיק תיק דולרי בברוקר זר) - האם יש לי איך לעשות את זה בהתחשב שאין לי גישה לאשראי דולרי בזול?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 20:27
התשובה טמונה באופציות על שער הדולר/שקל.

אני אישית לא מבין בזה כלום וחושב שהימורי מט"ח הם רעיון גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 21:51
בעיקרון שווי נכסים לא מושפע מהמטבע. יכול להיות מצבים לזמן קצר שהעיקרון הזה קצת נפגע.

בהחלט ייתכן שהמשק הישראלי (או של מדינה אחרת) יצליח יותר מהאמריקאי. אם אתה רוצה להתכונן לכזה תרחיש תשקיע במניות ישראליות. אני לא אוהב לשחק במט"ח כי זה משחק סכום אפס. תנסה לדייק איזה סיכון אתה מנסה לגדר. אולי קרקע או סחורות זה בכלל הכיוון ולא גידור מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2025 22:38
קרא את הדיונים על גידור מט"ח.

בקצרה - אתה לא חשוף לדולר
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 08:13
לאיזה טווח זמן ? השנה הקרובה ? ומה יקרה לדעתם עוד 5 שנים ? עוד 10 שנה ?

יענו,

לדעתי, אם אתה צריך את הכסף בזמן הקצר, בוא נניח שנה פלוס מינוס. אולי כדאי לך לחשוב על גידור.

אם זה תיק השקעות שאתה מחזיק להרבה שנים, מי בדיוק יכול לחזות את הדולר-שקל כשתצטרך את הכסף. באופן עקרוני מניות זה השקעה בנכסים ולא במטבע.