⬅ חזרה לאינדקס

מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 14:57
הי במידה ולמדתי תואר בראיית חשבון כלכלה ופחות התחברתי לתחום, בנוסף אני מאמין שעם הבינה המלאכותית יש צורך ללמוד מקצועות טכנולוגיים.

חושב ללמוד מדעי המחשב בפתוחה/הנדסת תוכנה בפתוחה, או הנדסת חשמל במקום אחר.

מה לדעתכם הכי כדאי ללמוד? בהנחה שאתה חזק במתמטיקה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 15:07
כולם די דומים, וישרתו את המטרה שציינת. מה השיקולים שחשבת עליהם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 15:37
אני יותר טוב במתמטיקה פחות במלל, זה גם משחק תפקיד. מה יותר רלוונטי לעתיד/קל למצוא עבודה? כי המהפיכה של הבינה המלאכותית זה שיקול שגם צריך לקחת. תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 20:22
בשיקולים שציינת לדעתי המסלולים זהים. לגבי בחירת מוסד אולי יש פוטנציאל לתת כמה נקודות במציאת עבודה ראשונה ככל שהמוסד עם יותר יוקרה, אבל לא משהו קריטי
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2025 18:36
לדעתי מדמ"ח זהה

תודה רבה! האם לדעתך הנדסת חשמל יותר מעשי כי נוגעים בנושאים פחות תיאורטיים? לכן פחות יפגע מהבינה המלאכותית?

בנוסף, במה יש יותר סיכוי למצוא עבודה?

החיסרון בהנדסת חשמל שצריך פסיכומטרי מאוד גבוה, לעומת מדעי המחשב שאפשר פשוט ללמוד בפתוחה לאורך הדרך
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2025 19:42
לא נראה לי שמישהו יכול לענות על זה, אבל הנדסת חשמל זה תואר עם מיליון תחומי התמחות, אז לדעתי יותר רלוונטי להבין מה מהם קורץ לך בהנחה ובחרת לעשות אותו.

יכול לומר שבתור מהנדס חשמל שעשה הסבה עצמאית לתוכנה, זה לא מאוד קשה לעבור בין התחומים, אז זה כן נותן הזדמנויות בשני התחומים, אבל רוב הסיכויים שאם תעשה את זה תעבוד ב-Embedded, שזה לא לכולם, למרות שאני מאוד אוהב את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2025 21:58
למה אתה פחות מתחבר בתחום שבחרת? חשבת אולי לעשות תואר שני שיקשר בין הכלכלה לdata science או משהו בסגנון? ידרוש קצת השלמות אבל יכול להיות מהיר יותר ולנצל את מה שכבר למדת עד עכשיו במידה כלשהי.