⬅ חזרה לאינדקס

מניות אירפואיות בשביל להמנע ממס ירושה

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 16:56
במידה ואני מעוניין שחלק מהתיק שלי יהיה בנוי ממניות דיבידנד (בדומה לסולידית) ואני רוצה להמנע מסיכון מס ירושה,

האם לקנות מניות דיבידנד של חברות אירפואיות דרך בורסה אירפואית כלשהי (דרך חשבון בIB) יכול להוות חלופה טובה למניות הדיבידנד האמריקאיות?

האם לישראל יש הסכם למניעת של גבייה כפולה של דיבידינדים עם מדינות באירופה בדומה להסכם עם ארה"ב ובאופן כללי האם ישנן בורסות באירופה שעדיפות לצורך זה?

האם יש שיקולים או סיכונים כלשהו שאני מפספס?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 18:32
מה לגבי תעודות סל על מדדי מניות דיבידנדים מובילים - שנסחרות בארץ?

(לא בדקתי אם יש - לא ממליץ)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 18:49
כרגע יש לי חשבון רק בIB אז זה לא רלוונטי כי אני לא יכול לקנות ניירות ישראליים, אבל אם קיימות קרנות סל של מניות דיבידנדים שנסחרות באירופה אז זה גם רלוונטי מבחינתי
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 18:55
זה עובד עם תעודות סל/קרנות סל, זה לא עובד אם אתה קונה מניות ישירות.

יהיה כפל מס אבל קטן יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2025 20:31
מה זאת אומרת?

חשבתי שגם במניות "רגילות" אתה משלם רק את ההפרש בין הדיבידנד שנגבה בחו"ל לבין ה25% שצריך לשלם בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2025 00:03
לא בדיוק.

בחלק מהמדינות המס הוא גבוה יותר מ25% אבל אמנת המס אומרת שהמס צריך להיות נמוך יותר ככה שאת ההפרש בין 25% לבין אמנת המס אתה צריך להשלים בכל מקרה לרשות המיסים כלומר אתה יכול להזדכות בזיכוי מס זר רק עד גובה שכתוב בעמלה, המדינה בין היחידה שמסדרת את זה מראש זה ארה"ב בעזרת טופס הW8 הידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2025 09:44
אני בהתלבטות דומה ואשמח לרעיונות - הגדלתי לאורך זמן השקעת דיבידנד עצלה (SCHD - לא המלצה), ואחרי הירידות האחרונות רכשתי כמה מניות אמריקאיות בתשואת דיבידנד שנראתה לי אטרקטיבית (לדוגמא - שברון, פייזר - לא ייעוץ או המלצה), אבל אני מתקרב לרף ה-60,000 של סיכון במס ירושה ומעדיף להימנע ממנו. האם קיימת דרך להשקיע במניות מוטות דיבידנד אמריקאיות בלי להיחשף למס ירושה?