⬅ חזרה לאינדקס

האם ההצעה שקיבלתי מחברת הפנסיה הגיונית? מרגיש לי טוב מדי

🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 10:23
אני צריך עזרה מכל החבר'ה המיוחדים שיש פה.

יש לי פנסיה בהראל בדמי ניהול 1.3 מהפקדה ו0.22 מצבירה. ועוד פנסיה במגדל במחירים דומים.

פנה אלי נציג ממגדל [מעצמו] והציע דמי ניהול של 0.13 מצבירה ו0.9 מהפקדה, לפנסיה שאעביר מהראל למגדל.

זה היה נשמע טוב מדי ושאלתי אותו איפה העוקץ. הוא הגיב שאין עוקץ ושלח את המסמכים.

במסמכים ראיתי שמדובר על מסלול כללי ולא מנייתי.

שאלתי אותו ע"כ והוא אמר שאכן הוא יכול לתת מחיר זה רק למסלול כללי אך אח"כ אני יכול לעבור בלחיצת מקש למסלול מנייתי ודמי הניהול לא יעלו.

הוא מציע גם קרן השתלמות ב0.35.

האם מישהו יכול לעזור האם זה הגיוני? האם המחיר לא יעלה אחרי שאעבור למסלול מנייתי?

האם יש משהו אחר שעלי להיזהר ממנו? [בנוגע לקרן הפנסיה, בנוגע לקרן ההשתלמות]

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 10:32
אולי תתקשר בעצמך למגדל, תברר לגבי ניוד הקופות, תבקש לדעת מהם דמי ניהול האטרקטיביים ביותר שיכולים לתת לך ללא מבצע לזמן מוגבל, ואת כל שאר התנאים והכיסויים. כך תוכל להיות בטוח שלא מדובר בסוכן שמנסה לגזור קופון.

תמיד תוכל לחזור אליו, בכל זאת, אם זה לא עוקץ, שיהנה מהקופון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 10:41
א. זה לא משהו שהוא חושש ממנו

ב. אם זה היה סוכן היה נשלח אליו טופס מינוי סוכן עם הטפסים

חברות הגמל לא יכולים לעשות תמחור דיפרנציאלי בתלות במסלול שתבחר.

נשמע מוזר שחייב שיהיה כתוב בטפסים מסלול כללי כתנאי למעבר, יכול להיות שזה קשור לעניין של פיצויים של המעסיק שנדרש לקבל עבורם אישור סעיף 14 ואולי הוא מנסה לחסוך (לעצמו) זמן.

הוא אכן צודק שבקליק ניתן לעבור (כמובן שאם רוצים לעבור למסלול מנייתי בפיצויים נדרש להביא אישור סעיף 14 מהמעסיק).
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 11:11
התנאים שהציע דיי הגיוניים....

אבל תוכל לעשות את זה לבד....

ועדיף שתעשה את זה לבד

ככה גם תוכל ללכת על מסלול מחכה מדד

וגם להוזיל עלוית

והכי חשוב להיות רגוע שלא עוקצים אותך!!!!
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 11:50
כשעושים לבד עושים מול נציג מהחברה (בהצטרפות אונליין בספק שישיג תנאים כאלה)
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 11:56
לא מכיר לגבי הפנסיה.

לגבי הקה"ש מכיר כמה שיש להם את הדמי ניהול האלו.

פשוט תתקשר למגדל תגיע לנציג אקראי, ותשאל מה יש לו להציע לך.

ככל הידוע לי זה מה שהוא יתן לך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 12:38
אם הוא יפנה לבן אדם

ולא שבן אדם יפנה אליו

שיהיה סוכן שיהיה מה שיהיה

ונציג מהחברה בהחלט יכול לתת כאלה תנאים
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 13:08
מגדל עושים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 14:50
נשמע מצוין.

זה לא מופיע בשום מסמך, כך שאין להם יכולת להעלות את דמי הניהול.

הם יפנו אותו לסוכן.

אולי מול החברה, אבל יש דילים שלהם סוכנים וזה בהחלט יכול להיות תלוי מסלול

לא, רק מול בעל רשיון פנסיוני, ורק הוא יכול להביא תנאים כאלו.

גם הפניקס

.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 16:07
לדעתי זה רעיון טוב מאוד לאחד 2 קרנות פנסיה מקיפות יקרות ב- 2 חברות שונות, לתוך קרן פנסיה מקיפה אחת בלבד במקום אחד ושזולה יותר.

אני אוהב כמה שיותר מאוחד, כמה שיותר פשוט, וכמה שפחות להצטרך לעקוב.

אין לך מה לחשוש.

קודם כל תעביר את הכסף, תקבל את דמי הניהול הזולים יותר, תחכה איזה חודש לראות שהכל מתקתק, ואז תבחר את המסלול המנייתי (אתה מתכוון ל- S&P500?).

שוב, לא רואה פה שום בעיה וקשה לי להאמין שבמסלולים שונים דמי הניהול הם שונים כשהמסלולים הם כאלו "רגילים" (מסלול כללי לעומת מסלול S&P500 או מנייתי).

אולי זה אפשרי טכנית, אבל מאוד קשה לי להאמין שבמעבר מסלול באתר האינטרנט ישנו לך את דמי הניהול.

0.35% דמי ניהול מהצבריה בעבור קרן השתלמות בשוק של היום זו הצעה ממש מעולה.

אולי הכי מעולה שניתן להשיג לצבירה של פחות מ- 500,000 ש"ח.

חד משמעית - לא, ואני חותם לך על זה.

למה?

כי אחרי שתעביר את הכסף, ואחרי שתראה שהכל עובד, ואחרי שאתה במסלול כללי - הם לא ירצו לאבד אותך רק כי אתה רוצה לעבור למסלול מנייתי.

לא עושים דברים כאלה, וקרנות הפנסיה המקיפות לא מאבדות לקוחות בגלל מעברי מסלולים. הן לא חזירות עד כדי כך.

נקודה.

תעבור מסלול, ותשכח מזה. תפסיק לדאוג.

שהסוכן יגזור כמה קופון שבא לו, כולל בונבוניירה במשלוח עד הבית, פחית סודה מזהב טהור וגם רכב להשקעה.

מה זה אכפת לבחור? למה זה מעניין מה הסוכן מקבל על זה שהוא השיג לקוח למגדל?

כל עוד הבחור שלנו מקבל את דמי הניהול שהסוכן הציע לו, כל עוד יש עסקה, וזה מה שמגדל גובים ממנו - כולם מרוצים.

אין פה יותר מדי קאצ'ים. אלו חברות מכובדות. התהליך מסודר.

הרגולציה מאוד קפדנית ולא פשרנית.

באמת שאלו מוצרים שהכי פחות אפשר וצריך "לפחד" מהם בהכללה...

כלום.

תקרא את המסמכים טוב, תיקח יום-יומיים לעבור עליהם. אל תמהר.

ותעבור לכל מי שמציע לך דמי ניהול זולים יותר.

אגב, אם הייתי מנהל פה הייתי נועל לך את הפוסט על כותרת הקליקבייט (שברור שאתה יודע מה אתה עושה איתה).

לא יפה לשאול שאלות בפורומים מכובדים כמו זה עם כותרות כאלו שהן קליקבייט מחורבן.

זה לא מכבד אותך. לא מכבד אותנו. לא מכבד את הפורום.

תכבד את המקום ואת האנשים ובבקשה להבא תרשום כותרות קצת יותר נורמליות ואינפורמטיביות. מי שמעוניין לעזור לך ייכנס ויעזור לך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 16:27
כן שים לב שאם שתי פנסיות מקיפות, יכול לקרות מצב שבו לא תוכל לנייד למקיפה אחת גדולה אלא תגלוש לפנסיה משלימה (כיוון שהמקיפה מוגבלת בתקרה), יש ביניהן הבדלים. לא נכנס לזה פה, אבל חשוב שתבין מה שאתה עושה. בכל מקרה קיים סיכוי לא רע שיתקשרו מהראל אחרי שתחתום על הניוד ויציעו לך שיפור בתנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 16:54
בדיוק, הסוכן שטרח ליצור איתו קשר ולהעביר אותו חברה זכאי לעמלה שלו, אני גם הייתי מגדיל לעשות, כמו שאמרתי בהמשך התגובה, חוזר אל אותו סוכן ועובר דרכו, מגיע לו.

לגבי "סוכן שמנסה לגזור קופון" הכוונה היתה לסוכן שלא רואה את טובתך אלא את טובתו בלבד, כמו שלמדנו מהעוקץ של העברת לקוחות תמימים ל IRA של חברת סלייס, הסוכן הציע הצעה משתלמת תמורת עמלה שמנה ואפילו שלא היה מודע לתרגיל העוקץ, לא טרח לבדוק ולא נדלקו אצלו הנורות האדומות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 17:10
ממה שאני יודע, העוקץ בחברת סלייס לא היה העברת לקוחות תמימים למסלולי IRA (זה רגיל, אין פה משהו חריג), אלא לקוחות תמימים למסלולי IRA כשאותם לקוחות "תמימים" ששו וצהלו לקחת הלוואות על חשבון קרנות הפנסיה שלהם (גם הם לא חשבו שהכסף בא בחינם, ואם כן אז למדו לחק חשוב), בלי לחשוב, בלי לברר, בלי לקרוא ובלי כלום.

זה מקרה מצער, אבל יש פה בהחלט אשם תורם... אי אפשר לפטור את אותם לקוחות תמימים מכל אחריות, הגם שרמת הידע שלהם הייתה ברצפה.

מי שחי על חובות, מתישהוא יישרף...

יש לי פה קצת נטייה להאשמת הקורבן (הם קורבנות? כן, לדעתי כן, אבל לא קורבנות "מסכנים"), כי אותם לקוחות "תמימים" מוטי חוב עשו פשוט את מה שהציעו להם, חשבו שיהיה בסדר (הישראלי הקלאסי), חיפפו בלברר ובלבדוק, סמכו יותר מדי בכספים שאין להם או שחשבו שיש להם, ובעיקר תדלקו את החוב שלהם עוד ועוד ועוד וכו' וכו'.

אני מעדיף שלא להיכנס לזה, כי לא בא לי לכתוב על זה יותר מדי... מה שאכתוב כנראה שלא יהיה יפה ומכבד כלפיהם אז עדיף שאשתוק.

סליחה שהסטתי את הדיון, אבל המקרים האלו ממש לא דומים.

לא אגיב יותר בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 17:42
מידיעה זה פשוט לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 17:44
הם אומרים שהם עושים, בפועל הם משאירים את דמי הניהול עליהם חתמת גם בעת שינוי מסלול.

להערכתי מערכת המחשוב שלהם לא יודעת לשנות את התמחור לאחר שינוי מסלול. אבל יתכן שבעתיד הם יבצעו בקרות ויגבו את ההפרש בדמי הניהול בדיעבד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2025 20:18
לא מאמין.

אין להם קייס, לא חתמת על שום סעיף כזה.

עברת למסלול פלוני עם דמי ניהול מסויימים, אח"כ שינית מסלול - ללא שום אזהרה רשמית באתר בעת השינוי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2025 12:26
הסכומים שלעצמם נשמעים טובים אבל לא בלתי סבירים (לפני כמה שנים מיטב הציעו 0.09 ו-0.9 כפנסיית ברירת מחדל לכל החיים). מה שכן, ממליץ לבקש התחייבות בכתב לגבי משך הזמן בו ישמרו התנאים האלה, לפעמים זה מוגבל בכמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2025 17:30
מנסיון מול כמה חברות, אף פעם נציג לא הסכים לפתוח לי קופה (קופגל"ה).

תמיד הפנו אותי לסוכן מטעמם או לפתוח באתר (שאז דמי הניהול יותר יקרים).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 14:32
זה לא בדיוק נכון וכן מאוד קשור לדיון הזה

חלק באמת מההונאה בסלייס היתה שאנשים לקחו הלוואות בריביות נמוכות כנגד הסבר שהבטוחה היא הקרן פנסיה שלהם והם צריכים רק לחתום על מסמך שמשנה את הקרן פנסיה שלהם למסלול סולידי בשביל להוריד את הסיכון למי שמלווה

ואז באמת בתוך הטפסים הם העבירו את כל כספי הפניסה של אותם אנשים בלי שידעו לקופת Ira בסלייס להשקעות מפוקפקות

אבל חלק גדול נוסף בהונאה הגיע מסוכנות פינהרט או פיינגולד שהבנתי שהם היו סוכנות ותיקה של סוכנים פנסיונים ברשיון עם קהל לקוחות ותיק ורחב של בעיקר פנסיונרים או כאלה שלקראת גיל פרישה

אותה סוכנות בגלל בונוסים כספיים שמנים מסלייס השתמשה בסוכנים שלה להתקשר ללקוחות הקיימים שלה במשך שנים ארוכות שיש להם היכרות אישית איתם והציעה להם לשנות את ההשקעה רק למסלול יותר אטרקטיבי עם יותר תשואה ופחות סיכון

התראיין בחור נחמד בן 60 אמר התקשרה אלי הסוכנת הפנסיונית שלי שאני עובד איתה כבר מעל עשור הסבירה לי יפה והציגה לי תשואות טובות ואמרה לי שהיא רוצה לעדכן לי והסכמתי

נכון שאולי הייתי צריך לבדוק אבל לא חשדתי בה יש לי יחסים אישיים איתה מעל 10 שנים והיא תמיד היתה לצידי ונתנה לי שירות מקצועי לטובתי

לא היה בזה שום הלוואה

ועם יד על הלב גם שאני מעביר קרן פנסיה מגוף לגוף אני לא באמת קורא את כל המסמכים אולי רק את הכותרות...

כן אתה צריך להיזהר שאותו מי שפנה אליך הוא לא באמת נציג של מגדל אלה מישהו שמתחזה לכזה. תבקש שישלח לך במייל את כל הפרטים האישיים שלו ותסביר שלאור התרמית שהיתה אם סלייס אתה רוצה לבדוק שהוא אכן ממגדל וזה לא עוקץ

תבדוק שהמייל מגיע באמת ממגדל

ואז תתקשר למגדל ותשאל עליו

או תשלח להם מייל בפניות אישיות ותשאל אם הוא נציג שלהם ותבקש אישור לכך

אם הכל מסתדר אז זה בהחלט הצעה סבירה ויתכן שהןא ירצה להגדיל את התיק שלהם ולכן יציע תנאים יותר טובים

מציע שיכתוב לך בכתב שדמי הניהול לא יעלו אם תבחר לשנות מסלול.

זה בכל מקרה לא חתונה קתולית ותוכל נייד שוב אבל כאב ראש ולא תרצה עוד חודש להתחיל הכל מהתחלה

כן מציע לעשות במקביל סקר שוק גם עם הראל וגם עם ברירות המחדל היום שאולי נותנות תנאים דומים עם התחייבות ל10 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 12:05
סליחה על הכותרת. לא הבנתי מה זה קליקבייט.

אשמח להחכים.

תודה לכל המגיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2025 12:35
תודה על ההערה.

ערכתי את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי.

אנחנו פשוט שואפים שכותרות יהיו כמה שיותר מדויקות, כדי שחיפוש בגוגל (או בתוך האתר) יניבו תוצאות מדויקות יותר.