⬅ חזרה לאינדקס

ארנק קר אישי או ארנק מנוהל של Bit of gold?

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 12:17
אני מתחיל לנהל ארנק bitcoin ורוצה לדעת מה הדרך הכי נכונה לטפל בביטקוין עצמו.

ביצעתי העברה ראשונית והבנק התקשר להודיע לי שבהתאם לחוקי הקריפטו בישראל, הוא יצטרך אישור של כל התנועה של הכסף אם אי פעם ארצה אותו בחזרה לחשבון. מניח שזה יהיה אתגר לא פשוט אם בכלל עם ארנק קר שאני מנהל בעצמי ויהיה הרבה יותר פשוט אם זה הארנק המנוהל של Bit of gold. מצד שני, כל המטרה של אחזקת ביטקוין ולא ETF הוא שהמטבע ״אצלי״.

אין לי כוונות להשתמש בביטקוין הזה בשנים הקרובות (אם בכלל), אז אני לא יודע מה נכון או לא.

יש לקהילה מחשבות בנושא? מה התהליך המומלץ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 18:11
אני אישית - רק ארנק קר. הסיבה שמלכתחילה יש לי קריפטו היא הגנה מקריסה של מוסדות שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 18:15
יש מי שמציעים ניהול מלא שלך של הארנק, בכפוף להיותו נקי מטרנזקציות אחרות, עם הבטחה שנתיב הכספים מתועד ויתקבל ע"י בנק ספציפי בארץ. בכפוף, שוב, ל"נקיון" הארנק.

לא ממליץ, רק שאלת אז עניתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 18:31
תודה.

השאלה היא איך מוכיחים נתיב כזה? נשמע חתיכת אירוע לתעד כל דבר ודבר. גם איך מוכיחים ש*לא* קרה משהו?

אני נוטה להתחיל לצבור בארנק המנוהל ואם וכאשר זה יהיה סכום שמצדיק את המאמץ להעביר לארנק בבעלותי. ההתעסקות עם רשויות המס והבנקים בישראל מטרידים אותי מאוד.

מישהו יודע אם הארנק הזה מנוהל בנאמנות? מה קורה אם bits of gold פושטים רגל?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 21:18
לא ברורה לי ההנחה הזאת. ב2 המקרים תהיה לך כתובת פומבית שמראה את היסטוריית העברות אליה וממנה כדי להציג לבנק. ״נתיב הכסף״ תלוי אך ורק בך ולא בבעלים של הארנק, ההבדל בין 2 האפשרויות הוא מי מחזיק במפתח הפרטי. כלומר האם אתה רוצה להיות אדון לעצמך ולקחת סיכון של גניבה/אובדן בלי שום ביטוח על הכסף או להסתמך על צד שלישי שאמור לתת לך את הביטחון הזה בתמורה לעלות שנתית לא קטנה.

לדעתי אין הבדל בין ביטקוין במשמורת לבין קרן מחקה. אז אם אתה רוצה להחזיק ״פיזית״ במטבע אז תקנה ארנק קר
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 23:09
באופן פרדוקסלי, ביטקוין במשמורת יוצא יותר זול כי אין עמלת משיכה של 0.95% לארנק בניהול שלי (אלא אם כן החמצתי עוד עמלה בדרך של ״משמורת״).

הכתובת הפומבית שונה מכתובת לטרנזקציה? יש מעין best practice ליצור כתובת ייחודית לכל פעולה כדי שלא יוכלו לדעת כמה כסף יש בחשבון בכל רגע נתון, אני פשוט לא סגור כל כך אם זה נפרד או זהה לכתובת הפומבית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2025 00:32
אולי לא הבהרתי - הם מציעים משמורת עצמית לחלוטין, הארנק שלך. הם רק בודקים שלא התבצעו עוד פעולות (אסור לך להעביר לארנק אחר או לקבל אליו). ואז, תוכל להזרים לבנק.

מה זאת אומרת, הכל מתועד בבלוקצ'יין. אם יש לארנק הספציפי רק אירוע העברה, ואז אירוע משיכה בסוף - אלה כל האירועים שיש (אם אין עוד אירוע העברה בין לבין).

למעשה, זה קל בהרבה מתיעוד מסורתי, דווקא בגלל שזה תיעוד מבוזר שלא ניתן לזיוף באמצעים פשוטים.

הבעיה בתיעוד היא בעיקר - א. לא כולם מתעדים, ב. לא תמיד אפשר לתעד כי ג. אם קונים ממקום לא מפוקח, מה תתעד בדיוק, שקנית ממקום מפוקפק?

היום המצב שונה, יש לא מעט מקומות מפוקחים שניתנים לתיעוד שמתקבל במערכת. קל זה לא, אבל אפשרי זה כן, במיוחד אם מתכוננים מראש.

לא מכיר, ולא דיברתי עליהם. בכל אופן, הם יגידו לך אם הם מנהלים עם משמורן חיצוני, ואז הוא אחראי, לפי תחום השיפוט שלו, או שהם מנהלים. עם כל ההשלכות.

נראה שאתה קצת נעול עליהם-יכול להיות שהם אחלה, אבל כשמדברים בלוקצ'יין מדברים טכנולוגיה, ומה היא מאפשרת או לא. זה שונה מהעולם המסורתי של "בנק X עושה Y".

זאת אומרת, המגבלות של כל ברוקר מפוקח וברוקר מפוקח, אינן ההגבלות של הבלוקצ'יין עצמו.

שוב, לא מדבר על ביטס אוף גולד, ולא ממליץ דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2025 17:52
זה מאוד חבל, קח כמה עשרות שקלים תעביר לארנק לייטנינג כמו פיניקס או זאוס ותתחיל לשחק, יש המון המון דברים שאפשר לעשות עם ביטקוין, זה קצת מפחיד בהתחלה אבל אחכ זה כיף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 01:35
מה למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 09:31
לשלוח טיפים לאנשים ברשתות חברתיות שמבוססות על ביטקוין כמו נוסטר וסטאקר.נויז

לשחק משחקים, טיפים בטלגרם בקבוצות של ביטקוין.

קניה מאתרים שמקבלים ביטקוין, חווית המשתמש בלייטנינג היא מדהימה.

לקבל סמס חדפ אם אתה צריך להירשם לאתר ולא רוצה לתת את המספר שלך או פרטי אשראי.

או סתם לעשות לוגאין לאתרים ע"י הזדהות עם ארנק מבלי לתת שום פרטים אישיים זה מגניב. (לא מצריך ביטקוין)
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 12:52
לא יודע. אני גיק שאוהב את ההתעסקות עם הארנק הקר והאידיאולוגיה מאחוריה, אבל אני לא גר בארץ ובמדינה בה אני גר אין שום קושי בלהכניס או להוציא כסף לבנק (ניסיתי זאת מספר פעמים - גם בסכומים גדולים יחסית).

בארץ עם כל הקשיים שהבנקים מערימים, הייתי כנראה נוטה חזק לכיוון ETF בקרן טובה גדולה ונזילה. כן, יש עמלה, וזה לא ממש ביטקוין בידיים שלך, אבל זה חוסך את כל הכאב ראש ומספק חשיפה טובה למטבע.

רק דעתי כמובן.