⬅ חזרה לאינדקס

מבקש חו"ד על משכנתא קיימת + האם לסגור מסלול פריים?

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 18:09
1. מסלול קל"צ 2.6%.

2. מסלול פריים -0.8%, כרגע זה 5.2%, האם כדאי לסגור עם כסף מהתיק השקעות? יתרה לסילוק 209 אש"ח, תשלום אחרון דצמבר 2035.

3. מסלול צמוד מדד בריבית קבועה כרגע על 1.73%.

עכשיו שכתבתי את זה נראה לי (תחושת בטן, לא מודע מה קורה בשוק המשכנתאות) שהמשכנתא די טובה, רק הפריים גבוה ולכן תוהה אם כדאי לסגור את זה?

לא יודע אם זה משנה להחלטה אבל מדובר בדירה להשקעה, דמי השכירות כמעט מכסים את המשכנתא והביטוחים (מוסיף מהכיס מאות שקלים בודדים).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2025 18:40
לגבי 1+3 אין תנאים כאלה היום, אפילו לא קרוב. גם P-0.8 זה לא רע בכלל.

לסגור מסלול או לא זה תלוי מה אתה עושה עם שאר הכסף שלך ובתזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2025 13:06
אהלן חוסך בן 40

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

לא הייתי פורע את המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2025 14:14
אם יש לך חלק כלשהו בתיק השקעות שהוא פיקדון או קרן כספית, אני אישית הייתי סוגר איתו את המסלול הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2025 10:44
תודה רבה לכולם על התגובות, חיזקתם את מה שחשבתי, כרגע לא אעשה שום שינוי (כל התיק שלי מושקע במסלולים כלליים או מנייתיים).
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2025 11:17
באיזה שנה לקחת את המשכנתא?

הקל”צ שלך ממש טוב

הפריים כנ”ל

הצמוד מדד לכמה שנים?

אם אתה חושב לסגור למה לא את הצמוד?

בגדול משכנתא ממש טובה אבל לסגור או לא תלוי בעיקר לצורך ולאורך הזמן שאתה מיעד את ההשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2025 15:11
מסלול כללי מושקע חלקו באגרות חוב ונכסים סולידיים שעושים פחות מ5% שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 10:34
תשלום ראשון של המשכנתא בינואר 2021, מניח שהתנאים שקיבלתי טובים גם בגלל התזמון וגם בגלל שהמשכנתא קטנה יחסית (826 אלף) וגם קצת מתחת ל-40% משווי הנכס.

צמוד מדד תשלום אחרון דצמבר 2030, כלומר נלקח ל10 שנים, הכי קצר מבין המסלולים - קל״צ 13 שנים ופריים 15 שנים.

למה לסגור את הצמוד? הוא כרגע 1.73% ריבית, זה הרבה פחות מהפריים (או שאני לא מבין משהו?).

@yahud - זה נכון וזו הסיבה שפירסמתי את האשכול הזה מלכתחילה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 10:52
כי הוא צמוד - הקרן צמודה למדד המחירים לצרכן. אז אם תשלומי הקרן השנה הפחיתו כ 3% אבל המדד עלה ב 4%, בסוף השנה אתה חייב לבנק 1% יותר מאשר בתחילת השנה. (צריך לכפול ריביות ולחשב, מתעצל ומתנצל).

תבדוק מה היה גובה המסלול שלקחת את המשכנתא וכמה הוא היום.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 12:15
אוקי אז מסתבר שלא הבנתי מה זה המסלול הזה חחח

אוסיף ואציין שמבין שלושת המסלולים, נכון להיום, במסלול הזה נשאר הכי מעט חוב (וכמובן הוא הכי קצר כמו שאמרתי קודם).

הנה כל הפרטים מהאתר:

(1) יתרה זו כוללת חישוב יתרת קרן, ריבית והצמדה בלבד. יתרה זו אינה כוללת עמלות פרעון מוקדם, עמלות ותשלומים נלווים, סכומי פיגור, חיובים עתידיים, הוצאות משפטיות ושכר טרחת עו"ד - הכל ככל שקיימים.(3) תשלום אחרון לחיוב בגין קרן, ריבית, הפרשי הצמדה על הקרן ועל הריבית בהתאם להסכם ההלוואה ; לא כולל חיוב בגין עמלות פירעון מוקדם, עמלות, סכומי פיגור, הוצאות משפטיות ושכר טרחת עו"ד וכו' – הכל ככל שקיימים.(4) ככל שיש לך הלוואה/ות נוספת/ות עם אותו מספר לווה, אזי ככל שתבצע פירעון מוקדם, באותו מועד,

של ההלוואה/ות הנוספת/ות, תיגבה עמלה תפעולית אחת בלבד בעבור פירעון מוקדם כאמור.(5) הריבית הכוללת החזויה - העלות הממשית של האשראי – מחושבת לפי הוראות בנק ישראל(6) שיעור הריבית לצרכי השוואה - נתון זה הינו לצורכי השוואה, ככל שהינך שוקל למחזר את ההלוואה ע"י לקיחת הלוואה אחרת. ככל ש"שיעור הריבית לצורכי השוואה" גבוה מ"שיעור הריבית הכוללת החזויה" המופיע באישור העקרוני של ההלוואה החדשה, אזי קיימת כדאיות כלכלית לביצוע המחזור.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 13:56
משכנתא מעולה להשאיר ככה