⬅ חזרה לאינדקס

מחזור משכנתא ופרעון מוקדם

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2025 11:41
שלום לכולם

מתלבטים אם כדאי למחזר משכנתא שנלקחה ב-2016 ל-30 שנה. ואם לא, אז איזה מסלול כדאי לנסות לסגור קודם? רוצים לסגור את המשכנתא כמה שיותר מהר.

סגרנו כבר מסלול אחד שהיה צמוד למדד עם ריבית גבוהה. נשארו שני מסלולים:

מסלוליתרת המסלולריבית בפועלפריים לא צמוד86,000 ש"ח5.8%משתנה כל חמש שנים (אג"ח), צמוד למדד300,000 ש"ח1.41%

ההחזר כרגע עומד על כ-2000 ש"ח בחודש, אבל יש אפשרות להגדיל אותו, בהנחה שהבנק יאפשר. חוסכים כל חודש בין 3 ל-5 אלף נוספים שמיועדים גם כן לסגירת המשכנתא.

לא יודעת אם זה רלוונטי אבל היה מאוד קשה לקבל את המשכנתא מהבנק בגלל משכורת נמוכה ויש ערב משלם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2025 11:50
אין טעם למחזר.

הייתי מחזיר את הפריים קודם ואז את השני, חוסך כל פעם ~50K ש"ח ואז מחזיר ומקצר תקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2025 18:59
אהלן אנונימי.

עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות

לעניין המשכנתא הנוכחית שלך:

יש לך 300 אשח בהלוואה משתנה: נקודת עידכון הריבית שלך במשתנה היא בעוד שנה מהיום. הריבית כרגע היא 1.41% אבל היא הולכת לזנק, להערכתי ב 1.2% (אני לא יודע לומר בדיוק, כי אני לא יודע מתי בשנת 2016 לקחת את העוגן, מה גם שעוד הרבה יכול להשתנות עד 2026). הפריים הוא במרווח נמוך (P-0.2%) כאשר אפשר בקלות לקבל מרווחים נמוכים הרבה יותר (למשל P-0.8%).

לסיכום: המשכנתא לא טובה, היא גם יקרה, וכאמור המשתנה היא לפני עידכון ריביות.

ולכן, הנה ההמלצה שלי:

1. אם אתה נחוש לסגור את המשכנתא, הייתי סוגר את מסלול משתנה.

2. אני מתאר לעצמי שמשך השנים הנותר הוא 21 שנים, אם אתה כבר כעת חוסך סכומי כסף גדולים, אתה יכול למחזר, למשכנתא עם סכום נמוך יותר בצמוד מדד (שכרגע עומד על 77%). בכך אתה תקבל משכנתא יציבה יותר, פחות מסוכנת, אבל בהחזר גבוה יותר.

אמנם ב 2016 היה קשה לקבל משכנתא, האם גם כעת זה המצב? מסופקני, כי כעת אתם חוסכים סכום כסף גדול מדי חודש.

ההמלצה הכלכלית שלי היא לא לסגור ולפרוע את המשכנתא, אלא לשמור את המשכנתא הנוכחית (שההחזר מלכתחילה מאוד נמוך), לטייב אותה, ולהשקיע את הכסף במקום.

בהצלחה רבה,

אייל מFINWIZ
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2025 15:04
תבדוק מה המרווח במ"צ