⬅ חזרה לאינדקס

הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי

🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:03
שלום,

תמיד הוצאתי מזומן בכרטיס אשראי בנקאי ועכשיו הוצאתי באשראי חוץ בנקאי. להפתעתי גיליתי שזה לא יורד מיד מהע"וש ותופס מסגרת. מתי זה יורד והאם יש עמלה או ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:12
זה תופס מסגרת כי זה יורד מהאשראי ולא ישירות מהעו''ש. הסכום בדרך כלל (מניחה שזה ככה) יורד ביום החיוב של האשראי שלך-תבדוק עם חב' האשראי.

לא ידוע לי על עמלה מיוחדת כי זה באשראי.

אאל''ט אין ריבית על זה כי הם לא בנק.

יש כרטיס דיירקט או דביט אם אתה רוצה שהחיובים ירדו מהעו''ש-תבדוק מה ההבדלים ביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:14
אז בעצם מדובר בהלוואה ללא ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:16
ברוב הכרטיסים החוץ בנקאיים משיכת מזומן יורדת מהעו"ש כ1-2 ימי עסקים לאחר המשיכה, בלי תלות במועד החיוב החודשי.

אולי יש כרטיסים בהם זה נכנס לחיוב החודשי, אני לא מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:16
אצלי תמיד יום-יומיים אחרי המשיכה ואז מתפנה המסגרת.

יודע שיש כרטיסים שזה פשוט בסוף החודש עם כל החיובים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:39
איזה כרטיסים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 19:49
לא זוכר איזה, רק יודע שיש :)

אתה מעדיף את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 21:52
יש אפשרות למשיכת מזומן ללא כרטיס, באמצעות אפליקציה של הבנק. יחסוך לך את הדילמה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 21:55
איזו דילמה הועלתה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 21:57
אני מזהה פה שאלות מבררות, לא דילמה. אבל אולי אני לא קורא את הדברים נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 22:05
צודק, אולי אלה שאלות. בכל מקרה, לאחרונה גיליתי את האפשרות למשיכת מזומן ללא כרטיס. מפיץ הלאה את הבשורה D:
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 22:08
תודה,

זאת סוג של הפתעה לטובה שאפשר למשוך כסף ולשלם עליו רק בתשלום החודשי. גם צריך להזהר מזה שלא להכנס למינוס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2025 22:52
זה יכול להיות שימושי מאוד..

אם אתה יודע איזה כרטיס זה או איפה לחפש אשמח להכוונה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 01:18
במקס (i need it) ובמסטרקארד (ישראכארד) יש לי אפשרות לבחור את מועד החיוב של עסקאות חול (כולל משיכות) , ירידה ישירות (תוך יומיים) ופינוי מסגרת או במועד חיוב עם ניצול מסגרת

האפשרות קיימת רק בפניה לנציגי שירות, אין תפריט באתר שמאפשר ביצוע עצמי, עד כמה שידוע לי
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 08:14
ממה שהבנתי (לא חקרתי ממש) כשהוצאתי מזומן עם כרטיס חוץ בנקאי אז אחרי 2-4 ימי עסקים רשמו את הפעולה בבנק עם התאריך שבו נמשך הכסף. ועד שזה נרשם בבנק זה תפס מסגרת מכרטיס האשראי.

האם זה תמיד ככה בכל הכרטיסים החוץ בנקאיים?

אם זה ככה אז בקור שעדיף להוציא כסף בכרטיס בנקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 08:58
ברובם. יש כאלה שמאפשרים לזה פשוט להיכנס לחיוב החודשי מהאשראי.

לגבי עדיפות כרטיס בנקאי, לא הייתי מוציא כרטיס בנקאי רק בשביל זה, או משלם דמי כרטיס בשביל זה. הייתי פשוט שואף להגדיל את המסגרות בחוץ בנקאיים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 10:43
לא הבנתי למה ברור שזה עדיף. מה בדיוק היתרון.

גם בכרטיס בנקאי זה ירד לך מהחשבון תוך כמה ימים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 16:40
בכרטיס בנקאי זה לא תופס מסגרת. לכן זה יותר טוב.

מעניין אם יש כרטיס שבו משיכת מזומן יורדת רק בתשלום החודשי כמו שמישהו אמר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 16:43
מה זה משנה אם זה תופס מסגרת ליום או לא תופס מסגרת? גם ככה המסגרת היא פי כמה וכמה ממה שאתה מוציא כל חודש, וזה רק ליום-יומיים בכל מקרה.

מה שמעניין זה מתי הכסף יורד בפועל מהעו"ש, ושם אין שום יתרון לכרטיס הבנקאי.

כמו שאמרו - יש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 17:42
לרוב כרוך בריבית שוק אפור כמיטב המסורת של חברות האשראי, אם כי יש מבצעים לפעמים של תקופה מסוימת בחינם.

בחלק מחברות האשראי, תפיסת המסגרת הזמנית מדווחת ללשכה כניצול מסגרת לכל דבר, מה שעשוי להשפיע לרעה על דירוג האשראי (כתלות באחוז הניצול).

בעבר ניסיתי להתלונן ללשכה:

(א) זה לא הוגן לדעתי לדווח על משיכת מזומנים כניצול אשראי היות שזה נגרם נטו בגלל העיכוב בגבייה שזהו אילוץ טכני של חברת האשראי ולא מלמד על דפוסי התנהגות של הלקוח (ב) ביקשתי שבכל מקרה יפרסמו מה עמדתם בנושא כדי שלכל הפחות כל החברות ידווחו בצורה עקבית.

נפנפו אותי עם תשובות קש.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 17:49
אין לי מושג איך בדיוק עובד עניין הציון בארץ, אבל:

א. עד כמה שאני יודע ההשפעה שלו היא די אפסית.

ב. לפחות בארה"ב, מה שמדווח זה אחוז הניצול בסגירת הסטייטמנט. כלומר אם הניצול עולה לכמה ימים ואז יורד חזרה לפני שנסגר החודש אין לזה שום השפעה.

ג. אני שואל ברצינות - כמות הכסף שאתם מוציאים במזומן באמת כלכך גדולה יחסית לשאר ההוצאות באשראי? כי אצלי כמות המזומן שאני מוציא זניחה לחלוטין יחסית להוצאות באשראי, ככה שההשפעה של זה על המסגרת (אם בכלל הייתה כזאת) היא אפסית לחלוטין.

וספציפית כשמדובר על הוצאה אחת ולא על הוצאות מצטברות בחודש. הרי כמות הכסף שאתה יכול להוציא מכספומט היא מוגבלת ועד כמה שאני זוכר היא קטנה יחסית למחזור חודשי ממוצע באשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 17:55
כפי שציינתי, חלק מהחברות בארץ נוהגות כך, אך לפחות אחת מדווחת את המקסימום ניצול מתוך כל התקופה.

תלוי תקופות, אם למשל לוקחים קבלן ערבי לשיפוץ צריך הרבה מאוד מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2025 18:04
מעניין.

בכל מקרה, לא ברורה לי עדיין מספיק ההשפעה של זה על הציון (כלומר, אני לא מכיר מספיק איך הציון בארץ מחושב באמת). ובנוסף גם לא ברור לי בכלל עד כמה הציון עצמו בכלל משפיע על משהו בארץ.

ממה שראיתי בינתיים, הציון הוא בסה"כ משהו נחמד שרשום איפשהו, אבל לא באמת מיחסים לו חשיבות מיוחדת.

א. אם זה משהו חד פעמי זה לא באמת משפיע על הציון לטווח הארוך ולכן לא באמת רלונטי.

ב. יש מגבלת משיכה יומית, ואחרי שעובר יום-יומיים הכסף כבר יורד מהמסגרת, כלומר ההשפעה על המסגרת היא לכל היותר גובה המשיכה המקסימלי של יום-יומיים, ולא כל הכסף שמשכת באותו חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 11:59
למיטב ידעתי - אין כאלו כרטיסים, שזה יורד בסוף החודש.

אמנם,

בכרטיסי אשראי של חברת "כאל", אם מצטרפים לתכנית של "חיוב חודשי קבוע" - משיכת המזומן יורדת רק בסוף החודש.

כמובן, שאפשר להצטרף לתכנית הזו בלי לשלם ריבית - אם למשל, קובעים רף גבוה של חיוב חודשי קבוע ולא גוררים חיובים מחודש לחודש.