⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר?

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 10:09
היי חברים,

שמעתי לא פעם שבתים שמושכרים עם תזרים שלילי בדרך כלל מייצגים השקעות גרועות. נשמע לי שכל מקרה לגופו, אבל אולי אני מפספס משהו.

דירה בשווי שוק של כ- 4.5 מ׳.

כיום התמהיל במשכנתא הוא קבועה לא צמודה בלבד. כ- 1.65 מ׳ בריבית קל״צ 1.45%, ועוד כ- 1.35 מ׳ בריבית קל״צ 3.5%. כלומר סה״כ משכנתא 3 מ׳ מתוכם 1 מ׳ הון עצמי.

ההחזר החודשי של המשכנתא הוא סביב 11k בחודש.

השכירות הצפויה היא קצת מעבר ל- 14k בחודש.

עליית ערך באיזור בערך כ- 5% בשנה.

יש הוצאות ומיסים נוספים בדירה שיוצאים מכיסי ושמים אותי בתזרים שלילי (נניח 4500 בחודש).

לפי ההסכם עם הבנק, אני יכול להחזיר כ- 15% מהמשכנתא היקרה בכל שנה ללא קנס (לקרן, ללא תשלומי ריבית).

באופן עקרוני מעוניין להחזיק את הדירה ב- 5-10 השנים הבאות כדירה להשקעה, אבל לא יודע כמה זה משתלם.

דעתכם?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 10:41
מזמן לא הייתי בשוק ה "שוכרים משכירים" אבל אני הייתי חושש מאוד לבסס את ההשקעה שלי על ההנחה שבכל חודש אני אקבל 14k משכירות.

המקרה ששוכרים עוזבים, האם יש מספיק משפחות שיכולות להרשות לעצמן להוציא סכום כזה על דירה לאורך זמן?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 10:45
כל מיני אנשים אומרים כל מיני דברים, זה לא עושה את הדברים שהם אומרים נכונים.

יש לך פה טעות, אין כזה דבר קל"צ 1.45%.

אם הצפי הוא לעליית ערך של 5% כל שנה אז זה מאד משתלם.

נשמע לי מעט אופטימי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 10:59
תודה יובל. באיזור שלי נדמה שזה אפשרי לחלוטין, אבל נדמה לי שאתה צודק שהחילוף יהיה כנראה מהיר (התעסקות כל שנתיים בממוצע, או יותר אם יהיה לי מזל)

סליחה אבל לא ציינתי שהדירה היא בעיר בירה במערב אירופה. לפני כארבע שנים כשלקחתי את המשכנתא זה היה הסטנדרט (אפילו פחות), ומאז גררתי אותה למשכנתא הבאה. במדינה זו לא נהוג לקחת עם הצמדה כלשהי או ריבית משתנה ולכן רוב המשכנתאות הן קל״צ לגמרי. לגבי השכירות אלה המחירים באיזור, אבל אין ספק שצריך לכוון לאנשים שיכולים ורוצים להוציא סכום כזה מדי חודש, וזה מפלטר הרבה אפשרויות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 11:30
מניח שקנית את הנכס להשקעה לא כדי להניב את התשואה הפירותית החודשית אלא להנות מעליית הערך הנאה 5-10 שנים למשל אחרי הקנייה.

מי קונה נכס ומסתכל רק על השכירות החודשים??!!

לסיכום, ראה ב"תזרים השלילי" מידי חודש כחוב טוב - הדרך לרווח נאה מעליית ערך הנכס במכירה.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 13:18
זה סיפור אחר, אם ככה הכל בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 13:36
ראיתי בארץ אצל עובדי בנק בימי ריבית אפס
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2025 13:39
אתה צודק, אנשים אומרים הרבה דברים.

זאת ריבית נמוכה מאוד, 1.45% זאת ריבית ריאלית שלילית כלומר יותר נמוכה מהאינפלציה.

לדעתי לא כדאי לפרוע, לפי מה שאתה כותב התזרים יהיה חיובי, רק חשוב להיות מוכנים למקרה של כמה חודשים ללא שכירות.