⬅ חזרה לאינדקס

2 שאלות בנושא תיק השקעות ופיצויים פטורים ממס

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 11:09
מה קורה חברים

אני עוקב כאן כבר כמה שנים בשקט והפעם אני חושב שאני אשמח להתייעץ איתכם , בזכות המשקיעה נחשפתי להשקעות ואזרתי אומץ לפתוח תיק מסחר לפני שלוש שנים

1. יש לי תיק השקעות מסחר עצמאי שעובד לא רע רציתי לדעת מה אני עושה אם אני מחר מחליט לחיות בחו״ל אז יהיה חשבון בנק במדינה מסוימת מה אני עושה עם תיק ההשקעות אז? כמה כסף אני עלול להפסיד ואיך ניתן לחשב את זה אם מעבירים תיק השקעות או בעצם אני צריך למשוך את הכסף -> להעביר לבנק זר -> להפקיד בפלטפורמה של המדינה הזרה ?

2. יש לי אופציה כרגע למשוך 50k כספי פיצויים פטורים ממס , עד כה תמיד השארתי את זה לפנסיה כי הסכומים לא היו גבוהים אבל הפעם 50k לפי החישוב שלי יכול במרוצת השנים אם יהיה מופקד בשוק ההון לעשות כסף יותר ממה שיעשה אם ישב בקרן הפנסיה , הקטע העיקרי שהפנסיה בעתיד תיפגע אבל כרגע אני לא יודע אם אני אחיה בארץ או לא כי יש לי רצון לעשות מעבר לחול בשנים הקרובות

3. האם ניתן למשוך כספי פנסיה לפי הזמן במידה אני חושב שיש תשלום מס גבוה מישהו יודע כמה זה ?

חייב לציין שבנוגע לסעיף 2 ניסיתי לשאול את הסוכן הפניסיוני שלי שכמובן ממליץ להשאיר את כספי הפיצויים לפנסיה וההסבר / החישוב לא היה הכי ברור אבל כשהלכתי לצטגיפיטי ההסבר היה דיי ברור ובסוף זה ענין של כמה מאות שקלים שגם ככה במדינת ישראל בעוד 30-50 שנה אי אפשר לדעת מה יהיה פה וכמה הפנסיות יהיו שוות לכן אמרתי נתייעץ איתכם

כמובן שכל מה שתגידו הוא לא מחליף ייעוץ פנסיוני אבל אני מנסה להבין מהכדאי לי לעשות , אני חושב שהגיע הזמן להגדיל את הכסף שלי בשוק ההון ובמקום להוריד את זה מההכנסות יש פה הזדמנות להכניס סכום נכבד שלוקח לי להגיע אליו דרך חיסכון בסביבות השנה ( כל חודש בערך 2000 שח הולך לטובת שוק ההון כרגע)

תודה מראש :-)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 11:20
מה החישוב שעשית? כספי הפנסיה מושקעים בשוק ההון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 11:41
הפנסיה שלי כרגע מושקעת במסלול כללי לגיל מתחת ל 50 , זה עושה בערך 5 אחוז במקרה הטוב

זה החישוב - שהצט נתן -

איך מחשבים את הקיזוז

יש נוסחה שמחשבת כמה אחוז מהפטור יירד לך בגלל המשיכה היום.

הנוסחה:

סכום המשיכה / (180 * הקצבה החודשית המזכה)

בוא נחשב לך:

סכום המשיכה: 50,000 ש"ח

קצבה מזכה חודשית: 9,425 ש"ח (2025)

מחשבים: 180 * 9,425 = 1,696,500

מחשבים: 50,000 / 1,696,500 ≈ 0.0295 כלומר כ-2.95% ירד מהפטור

מה המשמעות?

במקום לקבל 57% פטור, תקבל בעתיד 54% פטור.

המשמעות היא שתשלם יותר מס על הקצבה שלך לכל החיים.

בכסף:

נניח הקצבה שלך תהיה בעתיד 8,000 ש"ח לחודש.

במקום לקבל פטור על 4,560 ש"ח (57%), תקבל פטור על 4,320 ש"ח (54%).

כלומר, על 240 ש"ח לחודש תשלם מס כל החיים.

דוגמה על פני 20 שנות קצבה:

240 ש"ח * 12 חודשים * 20 שנה = 57,600 ש"ח מס שתשלם בגלל המשיכה של ה-50,000 היום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 11:53
פה הוא טועה, על 8,000 שקל קצבה עם הפטור המצוין תשלם 10% מס, כך שסך המס שתשלם לאורך 20 שנה הוא 5,760

הוא גם מתעלם מערך הפטור היום.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 14:56
אז איך אני יכול לחשב את זה כמו שצריך מה הנוסחא?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:01
אתה יכול גם להשאיר את התיק בארץ. שלושה חסרונות עם זה:

1. זה עלול להקשות על תהליך של ניתוק תושבות (כי יש זיקה לישראל).

2. המדינה שבה תגור תרצה למסות אותך על התיק, בנוסף למיסוי הישראלי. כנראה שניתן לסדר את זה עם רואי חשבון בשני המקומות אבל בשביל מה להסתבך.

3. כשתעזוב את ישראל תצטרך לשלם "מס יציאה" כאילו מכרת את התיק. אז למה לא פשוט למכור אותו וזהו.

לשאלתך, אתה יכול כבר היום להעביר את התיק לברוקר בינלאומי כדוגמת IBKR ואז אתה לא תלוי ב"פלטפורמה של המדינה הזרה" שתארת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:12
אני יכול להעביר אבל אז איך אני מתעסק עם כל עניין המיסוי , הבנתי ששם צריך להתעסק בזה בעצמי לא?

מה הכוונה מס יציאה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:15
זה קיים באותה מידה גם אם התיק בברוקר זר.

(אולי לא יוכלו לאכוף את זה, אבל מבחינה חוקית)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:17
מה הכוונה האם תוכל לפרט ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:20
כנראה שכן, זה כבר תלוי מדינה

גוגל
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:21
כשתושב ישראל מנתק תושבות (בגדול עובר לחו"ל אבל צריך להראות שממש כל מרכז החיים עובר)

החוק אומר שמחשבים לו מכירה רעיונית על הנייר של כל הנכסים בשרשותו.

נניח קנית לפני 10 שנים מנייה והיא עלתה ב-100%, אז ביום עזיבת הארץ תצטרך לשלם מס בגובה 25% מהרווח.

עם זאת, כדי שלא תצטרך לשלם מס כשעוד לא מכרת את המניה, מסכימים לדחות לך את המס עד למכירה בפועל, בתמורה צריך להגיש דוחות מס בכל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:57
הבנתי , תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 15:58
מה דעתכם בנוגע לפיצויים איך אני יכול להבין מה כדאי לי לעשות ?

בגדול מצד אחד אני מכניס לפנסיה כבר כסף ולפעמים סכום כסף כשאתה צעיר יכול לסייע לך יותר מאשר אתה מבוגר ( למרות שזה לא הכי מדויק) השאלה מה הנזק במקרה כזה + בייחוד שאני מתלבט איפה אני רוצה לחיות את חיי ( כבר מתקרב לשנות ה 40 חח לא צעיר)

הראיה שלי בחיים היא לצבור כמה שיותר נכסים / כסף (התחלתי קצת מאוחר אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא) לכן אני מתלבט מה עושים במצב כזה
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 16:05
אתה יכול למשוך ולשלם מס של 35% - על כל הקרן (לא על הרווחים - על הכל)

בדרך כלל ממליצים נגד זה מסיבות מובנות.

אבל אתן לך נקודה למחשבה - האם אתה מאמין שבכיוון שהמדינה הולכת, הכסף יחכה לך בעוד 30 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2025 16:59
אני מתכוון האם כדאי למשוך כספי פיצויים פטורים ממס ?

אתה התכוונת משיכה של כל הפיצויים או שכל הכסף בקרן הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 00:01
אם אני זוכר נכון, דחיית המס גם משנה את אופן החישוב כך שלוקחים את הרווח באופן יחסי על פי תקופת התושבות מתוך תקופת האחזקה - כלומר אם החזקת בנייר 10 שנים שמתוכם שנתיים כתושב חוץ, המיסוי הישראלי יהיה על 80% מהרווח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 07:01
זה נכון.

אבל בהנחה של עלייה יפה בקצב אחיד (כמו שתמיד קורה ;) ), זה משאיר את חבות המס באותו גובה כמו יום העזיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 08:03
כמובן, תנאי המתקיים ב100% מהמקרים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 09:24
משהו לא מסתדר לי.

אם נקח את הדוגמא של עליה שנתית של 10%

אז חבות המס תגדל (כי אני מחלק את הרווח בצורה שווה, למרות שהוא ריבית דריבית)

אם כי מנגד, בגלל דחיית מס, זה משלים את הפער ברווחים נוספים, ועוד מוסיף תשואה קלה.

[td width="53pt"]רווח שנתי

[/td]

[td width="53pt"]צבירה

[/td]

[td width="53pt"]רווח נטו

[/td]

[td width="53pt"]מס

[/td]

[td width="53pt"]סה"כ הון

[/td]

[td]1000

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1100

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1210

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1331

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1464.1

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1610.51

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1771.561

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]1948.717

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]2143.589

[/td]

[td]1143.589

[/td]

[td]285.8972

[/td]

[td]1857.692

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]2357.948

[/td]

[td]2043.461

[/td]

[td]1.1

[/td]

[td]2593.742

[/td]

[td]1593.742

[/td]

[td]318.7485

[/td]

[td]2274.994

[/td]

[td]2247.807

[/td]
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 09:34
זו הנחה שלך, אבל שים לב מה אני כתבתי:
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 10:46
כמה תובנות רלוונטיות לשאלות שלך מתהליך ניתוק תושבות שסייעתי בו בשנה האחרונה (לא כי יש לי ידע מקצועי בעניין, אלא כי סייעתי בגישור פערי שפה לחבר שעזב):

לגבי תיק ההשקעות – ניהל בברוקר לא ישראלי (ספציפית שוואב), בפועל לא הייתה אכיפה של מס יציאה. שים לב שהשאלה הטכנית של איך לממש את המעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל, תלויה בלאיזה ברוקר אתה מעביר ולא מחייבת בהכרח מכירה של הניירות. אתה יכול לממש גם העברה של הניירות עצמם. יש על העניין הזה הרבה מידע, יש שיקולים למה לממש ככה או ככה. אבל זו לא סוגיה ייחודית למקרה שעוזבים את הארץ, אלא למעבר בין ברוקרים בכלל. אני מציעה לך להתעניין בזה בלי קשר למקרה של עזיבת הארץ.

לגבי משיכת פיצויים – כדי למשוך את הפיצויים ללא מס, חברת הפנסיה לא עשתה לנו שום הנחות – דרשו טופס 161, מכתב סיום העסקה ושחרור כספים מכל אחד מהמעסיקים הקודמים. בחלק מהמעסיקים הצלחנו לאתר את הטפסים ואז לא הייתה לנו בעיה למשוך. אבל בחלק מהמעסיקים לא הצלחנו לאתר כל הטפסים ואז כביכול עדיין אפשר היה למשוך את הכסף במיסוי מקסימלי של 47%. התייעצנו עם רואה חשבון, הוא הסביר לנו שניתן לבצע את המשיכה ולבצע יותר מאוחר בסיועו בקשה להחזר. הלכנו על האפשרות הזו, אבל עדיין חברת הפנסיה עשתה לנו בעיות, זה היה מאוד תלוי על איזה פקיד נפלנו כל פעם – הדיפולט שלהם הוא שאי אפשר, תגישו מסמכים -> אנחנו עונים שרוצים למשוך במס מקסימלי -> חלק מהפקידים ממשיכים להתווכח שאי אפשר, חלק מסכימים להעביר את הבקשה -> הבקשה נדחית בטענה שלא העברנו מסמכים -> שוב מתקשרים ושוב אותו סיפור -> עד שבסוף זה עובד. טרטרו אותנו בצורה קשה מאוד, זה ממש לא היה כמה קליקים באתר, אבל בסוף הצלחנו.

לגבי משיכת הפנסיה – שם פחות טרטרו אותנו, אבל עדיין לא הקלו. ביצענו משיכה במס של 35%, דרך האתר. לאחר הבקשה דרשו עוד מסמכים, הסברים למה אנחנו מבקשים את המשיכה, ניסו להציע פתרונות אלטרנטיביים למשיכה, ביקשו מאיתנו מכתב הצהרה שאנחנו מבינים את משמעות המשיכה. זה הלך יותר בקלות מהפיצויים, אבל עדיין טרטרו אותנו קצת.

לא ציינת אבל - אם יש לך מניות מהחברה שאתה עובד בה גם זה עניין שאתה צריך לבדוק. אותו חבר שעזר נאלץ לשלם כפל מס (בישראל ובמדינת היעד) שהסתכם בסכום *עצום*. זה דבר שלא יכל לעבור "מתחת לרדאר" כמו החשבון הפרטי כי הוא טופל על ידי המעסיק. בדיעבד היה משתלם לו יותר לממש את המניות שלו לפני המעבר (או לפחות את החלק שהוא יכל לממש). להבנתי, עניין המס הכפול רלוונטי גם למשיכת רכיבי הפנסיה/קה"ש וכו ולכן אם אתה שוקל ברצינות לנתק תושבות ומעוניין למשוך כדאי לטפל בזה לפני.

קיבלנו גם ייעוץ מטעם המעסיק וגם באופן פרטי ועדיין הרבה דברים לא הוסברו לנו כמו שצריך וגילינו תוך כדי תנועה, או שנתקלנו בקשיים על ביצוע פעולות שכביכול אמורות להיות כמעט "אוטומטיות" ולא לשיקול דעת של פקיד כזה או אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 11:46
לא הבנתי.

עליה בקצב אחיד, אתה לא מדבר על עליה אחוזית?

10% כל שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:04
כזה:

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

אבל אני חושב שחטפנו מספיק את השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:04
וואו מלא מידע שימושי , תודה רבה יש לי הרבה מה ללמוד אני עוד רחוק מלנתק תושבות אבל זה מרגיש כאילו בכל שלב כולם מנסים לדחוף לנו את היד לכיס.

יש לי מניות מהחברה הקודמת שעבדתי בה , המניות לא שוות הרבה כי הן מתחת למחיר בשוק ונמצאות אצל נאמן זר כלומר זה על הנייר

בגדול שיהיה לי בהצלחה , מרגיש כאילו אני הולך להפסיד הרבה מאוד כסף בתהליך הזה או להשאיר את הפנסיה וכו׳ כאן בארץ עד גיל הפרישה ( אם אני מנתק תושבות הפנסיה עדין נשארת על שמי פה או שגם זה הולך לפח?)
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:08
נשאר על שמך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:20
ולמה שלא פשוט תעביר את הפנסיה לS&P500? (או מסלול מדדי מניות / מסלול מניות מה שאתה מאמין בו)
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:32
בגדול פנסיה זה משהו שמישהו אחר מנהל אז אני מעדיף שישאר יחסית סולידי אם ניתן לקרוא לזה כך ( מסלול מניות כללי ).

אני מהצד שני מנהל תיק מניות כסוחר עצמאי ושם אני מנהל את התיק בצורה שנראית לי עפ״י אסטרטגיה שבניתי ומשם אני מקווה לראות בעתיד כסף אמיתי.

מאותה סיבה בחרתי לפתוח תיק השקעות משלי ולא להפקיד כל חודש לקופת גמל להשקעה
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:33
ואז מה קורה בגיל הפרישה אם אני כבר לא תושב ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2025 12:57
תלוי איך אתה מושך (הוני/קצבה) ואמנת המס מול המדינה אליה עברת.