⬅ חזרה לאינדקס

תם הסדר הריסק - האם להפקיד באופן עצמאי או לעבור לקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 12:12
שלום לכולם,

אני נתקל במצב הבא ורוצה לשמוע חוות דעת מהקהילה:

רקע אישי

בריא וצעיר (30)

במשך כ־6 שנים הייתי חבר בקרן פנסיה, ובמשך השנתיים האחרונות שילמתי מדי חודש את תשלום ה“ריסק” (על הכיסויים הביטוחיים בלבד).

לאחרונה הסתיימה תקופת תשלום הריסק (עברו כבר שנתיים ללא הפקדות לחיסכון), וחברת הפנסיה (מגדל) דורשת ממני להפקיד בכוחות עצמי כדי לשמור על הכיסויים הביטוחיים בפנסיה

אם לא אפקיד, הקרן תושבת ויהיה עליי לפתוח קרן פנסיה חדשה בעתיד ואהיה כפוף לתקופת אכשרה.

עלי לקבל החלטה האם להעביר את הכספים שהצטברו בקרן הישנה לקופת גמל, או להמשיך להפקיד לפנסיה במעמד עצמאי

השאלה אליכם

בהסתכלות לטווח הארוך, מה עדיף:

להשאיר את הקרן הישנה פעילה, לשמור כיסויי ביטוח רציפים ולהמשיך בהפקדות רגילות (כ-3,000 שקלים);

להעביר את כל הכספים לקופת גמל, לפתוח קרן פנסיה חדשה, ולוותר באופן זמני על הכיסויים עד גמר האכשרה?

אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית והפרקטית, במיוחד לגבי

השפעת דמי הניהול בחיסכון על טווח של 20–30 שנה,

הערך של שמירת כיסוי ביטוחי רציף לעומת רכישת ביטוח בקרן הפנסיה החדשה

ההבדל במקדם הפנסיוני ובהכנסת קצבה חודשית בעת הפרישה.

* אני חושב שתקופת האכשרה בקרן הפנסיה החדשה זה עניין טריקי. אני אמנם בריא וצעיר (30), אבל אני מניח שבעיות רפואיות שעשויות להתגלות בעתיד אולי יכולות להיות קשורות בממצאים קודמים לפני כניסתי לקרן הפנסיה החדשה - ולכן מוטב שאמשיך את הכיסוי הביטוחי הקיים.

* יתרון לקרן הפנסיה הוא שהיא מבוססת בחלקה על אגרות חוב יעודיות.

* אני מסוגל מבחינה כלכלית להפקיד 3,000 שקל לקרן הפנסיה שלי עד למציאת עבודה בחודשים הבאים

בתודה מראש לכל המסייעים!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 18:08
עד כמה שאני מבין תקופת אכשרה זה רק בנוגע להחמרה למחלה קיימת. אם אתה צעיר ובריא וצפוי למצוא עבודה בחודשים הקרובים אז לא חושב שעניין בותק של הקופה הקיימת בנושא הזה

אבל זה רלוונטי לגבי הפרשות חדשות מהמעסיק. למי שאין קופה פעילה זכאי להפקדות רק לאחר חצי שנה על פי חוק (יש מקומות שמקפידים בכל מקרה מהיום הראשון) - זאת לדעתי הסיבה המרכזית להשאיר קופה פעילה אפילו אם תפקיד את המינימום לתקופה הקרובה

לגבי מקדם וכו, זה לא מעניין. קופה לא פעילה אפשר לאחד עם קופה חדשה בכל שלב או לשמור עליה לא פעילה בצורת קופת גמל

גם דמי ניהול זה לא קריטי, ברגע שיש קופה חדשה הדמי ניהול נשארים נמוכים גם עבור הקופות האחרות
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 19:40
לא הייתי מסתכן באבדן תקופת אכשרה אם אתה עדיין בשוק העבודה, בטח אם אתה מסוגל להפקיד עצמאית ומדובר בתקופת הפקדות קצרה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 01:14
לא הבנתי למה אתה מתעלם מהאופציה השלישית - להשאיר בפנסיה בלי להפקיד כסף חדש. אומנם לא יהיו ביטוחים, אבל לא צריך להתעסק עם בירוקרטיה של ניודים וכנראה שדמי הניהול יהיו זולים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:12
ניודים הם לא הבעיה כאן - הגורם המקבל ישמח למלא את הטפסים בשבלך, הוא יעביר אותם למסלקה הפנסיונית והכספים יועברו ללא בעיות (עשיתי מהלך דומה לפני שנים עם כ 5 קרנות שאחדתי תחת בית השקעות אחד תמורת הוזלה בדמי הניהול)

שנית - הייתי בודק עם הסוכן מה יקרה אם תפסיק להפקיד בקרן הקיימת, לדעתי יש סיכוי טוב שדמי הניהול ישתנו לרעתך ברגע שמגדל יגדירו את החשבון כ'לא פעיל'
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:16
האם הפקדות יזומות מסוג זה נתונות בהחזר מס? - זאת מטעם שכבר שילמתי מס הכנסה על הכספים האלה
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:18
א. זה לא רק בירוקרטיה. יש גם את עניין העלויות שאתה מתעלם ממנו.

ב. הבירוקרטיה עדיין קיימת גם אם מישהו אחר ממלא בשבילך את הטפסים.

אם היה למעבר איזשהו יתרון עוד מילא, אבל למה לעשות מעבר (ולהשקיע זמן ומאמץ בבירוקרטיה) בשביל משהו שלא תורם כלום?

גם אם כן, זה עדיין יהיה זול מגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:25
לדעתי אין עלות במעבר בן בית השקעה אחד לשני. המסלקה לא גובה מהחוסך שום תשלום.

בקשר לדמי הניהול - אני התייחסתי רק למצב של 'פעיל' מול 'לא פעיל' ולא להבדל בן קרן פנסיה לקופת גמל
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:57
לא דיברתי על עלות כספית במעבר. דיברתי על זמן, מאמץ ועצבים שהם העלות העיקרית במעבר.

מעבר לזה דיברתי על הפרש העלויות בין המוצרים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2025 17:05
היי חברים,

שאלה בנוגע לטיפול המיסי בהפקדות הפנסיה הללו:

סיווג מיסי של הפקדות פנסיה:האם ההפקדות מסווגות כ"קצבה מוכרת" או "קצבה מזכה"?

כיצד מתייחסים לכספים אלה מבחינה מיסית בעת הפרישה?

זכאות להטבות מס:האם הפקדות יזומות לפנסיה זכאות להחזר מס או לזיכוי ממס?

בהתחשב בכך שכבר שולם מס הכנסה על הכספים המופקדים, האם יש זכאות להטבה מיסית?

אשמח לעזרה בהבנת הנושא המורכב הזה.

תודה!