⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 20:20
היי,

כבר תקופה חושב על ללמוד הנדסת חשמל. קיבלתי פסיכומטרי 691 עם בגרות 110 אבל לצערי זה לא מספיק לא לטכניון ולא לאוניברסיטת תל אביב. רציתי לדעת האם קיימים הבדלים גדולים בין רמת לימודי הנדסת חשמל בין האוניברסיטאות. התרשמתי מאוד מהטכניון ואוניברסיטת תל אביב, בעיקר בגלל הבינלאומיות שלהם. כרגע האפשרויות שלי הן: בן גוריון, העברית, בר אילן או לעשות אפיק מעבר לטכניון או לתל אביב.

תודה לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 21:55
אולי אתה יכול להתחיל בפיזיקה ולעבור להנדסת חשמל
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2025 22:02
המוניטין של הטכניון בשוק התעסוקה עדיין הכי טוב. ת"א וב"ש גם טוב מאוד, כל אחת משלושתן היא בחירה טובה. השאר - פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 07:24
לפי מה שהבנתי מהטכניון המעבר בין תארים שונים הוא קשוח ולא כולם מצליחים...
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 10:18
בשלושתן קשה לעבור אם אין לך ציונים גבוהים. והקורסים בהתחלה בדר"כ הכי קשים לרוב האנשים, אז בהחלט לא כולם מצליחים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 11:27
לדעתי בן גוריון טובה יותר מתא.

גם בר אילן ברמה סבירה, פחות טובה מהטכניון תא או בן גוריון אבל נחשבת מאוד חזקה בתחומים מסויימים (מל"מ לדוג)

בבן גוריון הבנתי שכבר סגרו את הרישום לשנה הבאה כי נגמרו להם המקומות
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 12:22
יש לי ילד שלומד הנדסת חשמל בבר אילן, כחלק מתוכנית המצויינות בתיכון,וילד שסיים הנדסת חשמל בת״א. אני מהנדס חשמל, עברתי איתם על כל החומר, במשך כל השנים. בר אילן ברמה יותר גבוהה מתל אביב, חד משמעית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 16:56
בטכניון יש מחקר ברמה גבוהה, ויחסית משקיע פחות בהוראה. בר אילן יותר מוטה הוראה. העברית טובה גם במחקר וגם בהוראה אבל אין בה הרבה הנדסה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 19:37
אם אתה רוצה להשתלב בתעשייה כל אחת מהאפשרויות של הטכניון, תל אביב ובאר שבע יהיו טובות במידה שווה. אני לא מכירה תופעה כזו שמעסיקים מתעדפים בוגרים מאוניברסיטה אחת על פני אחרת, בכל הקבוצות שעבדתי בהן או יחד איתן (וביותר ממקום עבודה אחד) יש תערובת של בוגרים משלושת המקומות וגם מבר אילן. מעולם לא התרשמתי שבוגרים ממקום אחד יותר טובים באופן גורף או בתחום מסוים מבוגרים ממקום אחר. לגבי בר אילן, ההתרשמות שלי היא שרוב הבוגרים משם הם מרקע דתי שהעדיפו ללמוד שם מבחינה חברתית. מעולם לא נתקלתי בבוגר של העברית. תזכור שאיזה אוניברסיטה ומה הממוצע שלך רלוונטי בעיקר למשרה הראשונה, אח"כ משך ותחום הניסיון יותר חשובים בכל מקרה. היתרון של תל אביב (וכנראה גם בר אילן) זה שיש יותר היצע של משרות סטודנט במרכז.

אם אתה רוצה להמשיך באקדמיה הייתי מתעדפת את תל אביב או הטכניון. יש חשיבות ל"מותג" כשמדובר בהשתתפות בכנסים ופרסום מאמרים, וחשוב שתהיה יכולת להגיע למנחים מוכרים בתחום שלהם. מההכרות שלי ושל הסביבה שלי, תל אביב והטכניון אלה מקומות טובים מאוד להיות בהם. זה יכול עזור לפתח קשרים והכרות עם מי שיכול להפוך להיות המנחה שלך כבר בתואר הראשון, ולכן אם זה הכיוון הייתי מתאמצת יותר כדי להתקבל לאחת מהן. (אני מניחה שיש אפשרויות לא פחות טובות גם בבר אילן ובן גוריון, אבל אני פחות מכירה).

*למדתי בתל אביב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2025 19:57
יש בעוד אונ' מנחים מצוינים. בסוף השיקול היחיד להמשך באקדמיה זה כמה המנחה שלך מפרסם, אין יתרון לתל אביב או לטכניון בהקשר הזה כי בעברית ובבר אילן בתחומים האלה יש כמה וכמה מנחים לא פחות מובילים (כל מה שקשור ללמידת מכונה). אני אישית עשיתי תזה אצל מנחה מאד מוביל, ברמה עולמית +, ובהתאמה המאמרים הגיעו לכנסי A* בלי ללמוד בטכניון, כאשר לא מעט אנשים בטכניון לא מפרסמים, ויש אנשים מאותה מעבדה שפרסמו בהצלחה רבה יותר - נכון שלא הצלחתי לפרסם ב-NIPS או ICLR כי הדומיין לא לגמרי התאים אבל באותה מעבדה יש אנשים שמפרסמים גם שם, ובינינו אחד מ-50 סטודנטים לת"ש מפרסם שם בכלל (מי שמכיר מחקר במדמ"ח יודע מה זה אומר).

אישית אני חושב שכל האונ' הגדולות עם מנחה משקיע וחזק יתנו מספיק תמיכה לחוקר טוב, אם מישהו כמוני גם הצליח להגיע לתוצרים ועוד לא בטכניון.

מה שכן, אני יכול להגיד שעזר לי למצוא מנחה זה שהיה לי ניסיון + קצת ניסיון צבאי (לא מהסוג הטוב). יכול להיות שלמישהו מהטכניון יהיה קל יותר ממישהו מכל אונ' אחרת במידה ושניהם לא מנוסים ובהינתן מדרג די דומה, לא שולל את זה בכלל.

האמת, אם אני לגמרי כנה, מי שמחפש למידת מכונה ספציפית, כדאי לו ללמוד בבר אילן או בעברית דווקא ולא בהכרח ב"ש נניח (טכניון מדהימים בזה להבנתי, אחר בדיקה קצרה), עדיף להיות קרוב לחוקרים בתחום כבר מהתואר הראשון.