⬅ חזרה לאינדקס

חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 11:36
היי .

בקצרה -

* זוג במקצועות עם הכנסה גבוהה.רחוקים כ30-40 שנה מגילאי פרישה.

* מחזיקים 2X אש"ח בשוק ההון בחשבונות מסחר עצמאיים. ועוד סדר גודל של 2X אש"ח בפנסיה ו - Xבקה"ש. ללא נכסי נדלן.

* מכיר טוב את השרשור של מייק. לאחר כמה סבבים בשנים האחרונות של התייעצויות עם סוכנים ל"שיפור" התיק הפיננסי שלנו, דעתי האישית על מרביתם נמוכה בעקבות אלה שאני נחשפתי אליהם.

* לא מחפש ייעוץ מקצועי כרגע. כן אשמח לדעות של אנונימיים פה בפורום. מודע לכך שזה סתם דעה של פלוני ברשת.

מחשבות שלי על חלוקה נכונה של ההון שלנו -

1. קה"ש אני מעדיף להשאיר לא בניהול אישי , במסלולי מדדים רחבים, כדי לנצל אותם לשעבוד לתוך משכנתא עתידית (בלי פדיון). או כדי לקבל תנאי ריבית עדיפים.

2. מעדיף לנייד פנסיה לIRA (ולהמשיך להפקיד לקרן פנסיה פעילה בשביל הלאמנט הביטוחי) כדי למקסם יכולות תשואה. וכי אותה גם כך אי אפשר לנצל בשום אופן לתועלת משהו אחר עד לגיל המעבר לקצבה.

3. מעדיף לנצל תיק IRA להשקיע במניות צמיחה, ETF טכנולוגיה , ETF סין, ETF הודו, מניות ערך קטנות.

4. משקיע בדברים פחות תנודתיים לדעתי בחשבונות מסחר עצמאיים - כולל סנפ, נסדק , מדד אירופי , מדד עולמי. בכוונתי להשתמש גם בזה לטובת שעבוד (ללא מכירה) לטובת משכנתא ולכן מעדיף לשים פה השקעות שמחשבות יותר אמינות ופחות תנודתיות מבחינת הגוף הנותן (בנקים)

5. מעדיף בשלב הזה של חיינו להגדיל הון ולא לשמר הון אז פחות שם דגש על מניות מחלקות דיבידנד באופן קבוע.

6. רוצה לנצל את הIRA בשביל לעשות מדי פעם מספר חודשים\שנים אם יש הזדמנות, מהלכי מכירה וקנייה ללא מיסוי (לפחות עד 10-15 שנים עד הפרישה)

7. פחות מאמין במוצר הזה שנקרא גמל השקעה.

זהו בגדול. לא רציתי לצלול פה יותר מדי לפרטים, אלא להתמקד בעיקר במהות.

אשמח לשמוע אולי דגשים שלא חשבתי עליהם, שלא לקחתי בחשבון או שאני בכלל לא מודע אליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 12:28
בגדול נשמע שאתה מבין את החומר, על פניו גם נשמע שיש לך דודא לנדל"ן בעתיד הקרוב. אם כך אתה צריך פחות נכסים מסוכנים בתיק, לפחות עד שתקנה, אלא אם נדל"ן זה רק נייס טו הב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 12:36
לא מכיר שלבנק שנותן משכנתא אכפת יותר מדי מאופי תיק ההשקעות שלך. בעיקר אכפת לו מהמשכורת שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:58
להבנתי , וייתכן שאני לא מבין נכון, כי אני עדיין לא התנסתי בכל העולם הזה שנקרא משכנתא,

לבנק משנה מבחינת ריביות, עד כמה הון נזיל יש לך במקרה ולא תוכל לעמוד בתשלומים.

והבנק מסתכל , להבנתי, על קה"ש ועל השקעות בניירות ערך בבתי מסחר ישראלים (ואלי אף לא ישראלים) גם כן כסוג של הון נזיל במקר הצורך.

מה שמבחינתם גורם להערכת הסיכון שלהם לרדת משמעותית ויכולה לתת ללקוח מסלולים\ריביות עדיפות.

דווקא משכורת לא ברור לי איך היא פקטור פה. יכול להיות לכם התא משפחתי הכנסות של 50 נטו (שזה קבוצה מצומצת של אנשים) ועדיין הוצאות של 20 אש"ח על שכירות, 14 אש"ח על מטפלת ועוד 5 אש"ח על חשבונות ובסופו של דבר אתה נשאר בסוף כל חודש עם אותו חסכון של זוג עם נטו של 15 אש"ח יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 14:00
לא דודא , אבל אני מאמין בניצול סיטואציות . לדעתי עצם זה שאפשר לקנות דירה ראשונה עם כל מיני "הנחות" לעומת דירה 2-3, ולקבל עליה , נגיד, שכירות לא ממוסה, זה משהו שצריך גם כן להיות חלק מהתיק הכלכלי שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 14:23
אתה צודק התכוונתי שבעיקר מה שמעניין אותם זה הכנסה פנויה. הכנסות פחות הוצאות. ואפשר לראות את זה בדף חשבון של 3 חודשים אחורה.

הם לא יכולים לשלוט בשטויות שאתה קונה ואם ההון העצמי הזה שהראת להם הוא לא בעצם כסף מהמאפיה. לראות הוצאות והכנסות קבועות זה הדרך שלהם לרמת ביטחון סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 16:04
בדקת עם בתי ההשקעות את זה?

לפני עשור בדקתי עם מנהל סניף הבנק שלי (כשהתיק העצמאי היה עוד בבנק) והוא אמר שאפשר להתייחס לתיק ההשקעות בהקשר למשכנתא, אבל יש הבדל בין תיק לא סיכון (אג"ח ממשלתי למשל) לבין מדדי מניות או מניות בפינצטה. אולי @אורי ג. מעודכן מה קורה היום עם זה.

ובכל מקרה, אם יש לך כוונה לקנות דירה בעתיד הקרוב - נדמה לי שכדאי לחשוב על תמהיל פחות מסוכן ממה שאתה מתכנן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2025 15:26
לא הייתי מקבל החלטות על סמך ספקולציה לגבי השיקולים של הבנקים. אם אין לך מידע מוצק לגבי אם ואיך הבנקים מתייחסים לתיק השקעות, עדיף לקבל החלטות לגבי קה"ש לחוד ומשכנתא (אם וכאשר) לחוד.

בשנים האחרונות יש פחות ופחות גופים שעוסקים בניהול IRA ודרישות מינימום תיק גבוהות יותר ויותר. תבדוק שאתה עומד בדרישות.

החוכמה המקובלת היא אכן לשים את הנתח המסוכן ביותר (ועם תוחלת התשואה הגבוהה ביותר) ב-IRA. מצד שני לשים את כל הפנסיה על נכסים מסוכנים כאלה נראה לי מוגזם. אבל כל אחד והסיכון שמתאים לו.

בצדק. אפס יתרונות (כמעט) מול תיק השקעות עצמאי.

מוצר סביר למי שחושש להיכנס לניהול עצמי של תיק, ומעדיף מקסימום נוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2025 15:42
הכוונה ל2 מש"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2025 16:50
לא פשוט , בשביל היחס , כמה יש בכל מוצר , ולחסוך מספרים. הכוונה פשוט לאיקס. בסופו של דבר זה פחות משנה לדעתי הסכום עצמו כמו הבנה של החלוקה וכמה זה מההון שלנו
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2025 12:57
ניטפיקינג אבל זה היה יותר מובן אם היית משתמש באחוזים. אני גם חשבתי שמדובר על 20 אלף שח ורציתי לכתוב על זה