⬅ חזרה לאינדקס

תיק בחירה אקזוטי- ביקושים קשיחים וצמיחה

🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 12:52
אני מתחיל בפרולוג כדי למנוע את תגובות הספקולטיבי/ אי אפשר לנצח מדדים וכו. אני באותה דעה כמוכם ואני כבר שם.

בן 25, מרוויח טוב.

בזוגיות אך לא נשוי ללא ילדים.

פנסיה S&P

השתלמות IRA כולה על מדד VUAA

יש בנוסף חשבון מסחר אישי ובו מחקה מדד ארהב, אירי צובר.

יש לי קרן חירום, יש חסכון בצד.

בא לי לבנות תיק בחירה אישי עם סכום שבאמת לא אכפת לי להפסיד וגם לא יפגע בי. פירוט:

1.התזה היא ביקוש קשיח וביקוש קשיח + צמיחה.

2.בקטגוריה השנייה ניסיתי להתמקד לאו דווקא בחברות שנהנות מביקוש קשיח אלא ב*ספקיות* שלהן.

3.אני לא נעול לארהב יש המון מניות וחברות טובות מחוץ אליה.

4. סקרתי נתונים פונדמנטליים + דוחות אבל לא לעומק.

להלן הרשימה:

ביקוש קשיח:

סנו

פועלים

VICI- נדל"ן מניב, מתחמי בילוי, מלונאות חוזים ארוכי טווח, שוכרים חזקים - ביקוש יציב.

Ishares IAI- תעודת סל- ברוקרים, בורסות וחברות דירוג. מרכזת חברות מפתח בשוק ההון, ביקוש קשיח לשירותי מסחר.

ביקוש קשיח + צמיחה (תעשיות ביטחוניות, דאטה סנטרז, כרייה, אנרגיה, שבבים ומעבדים):

טיקרשם החברההסברELBITאלביט מערכותתעשייה ביטחוניתETR:RHMRheinmetallתעשייה ביטחונית- ספק מערכות נשק וציוד צבאיTYO:6857Advantest Corpבדיקות שבבים ומוליכים למחצה- ספק ציוד קריטי לשבביםNVDANVIDIAשבבים, AIAMDAdvanced Micro Devicesשבבים, מעבדיםVRTVertiv Holdingsתשתית לדאטה סנטר- ספקית פתרונות קריטיים לדאטה סנטרGOOGLAlphabet (Google)טכנולוגיה, ענן, דאטה סנטריםPLTRPalantirבינה מלאכותית וניתוח דאטה- פתרונות דאטה אנליטיקס לארגונים וממשלותLON:UTGUnite Groupנדל"ן לסטודנטים- חוזים ארוכי טווח מול מוסדותIBITiShares Bitcoin Trustתעודת סל ביטקויןIRENIris Energyכריית ביטקוין ודאטה סנטר מבוסס AINENoble Corpקבלן שירותי קידוח נפט וגז- חוזים ארוכי טווח עם ענקיות אנרגיהARGTiShares MSCI Argentinaתעודת סל על ארגנטינהKSAiShares Saudi Arabiaתעודת סל ערב הסעודיתUAEiShares UAE ETFתעודת סל איחוד האמירויות

דעתכם/ טענות/ קללות/ חווד ללא המלצה כמובן על אחת האחזקות יתקבלו בברכה ♂️
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:02
1. לא מספיק שיש ביקוש קשיח, צריך שהשוק מפספס את החברות האלה ולא משקלל כבר את הביקוש/צמיחה. במילים אחרות, מה שמעניין אותך זה צמיחת המנייה ולא רווחיות החברה. זה לא אותו דבר.

2. ממליץ לך לעבור על השרשור של מניית טבע, כדי להתרשם מיכולת החיזוי והניתוח של חברי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:08
לדעתי מבולגן מדי, יעלה לך הרבה, ולא בטוח כמה תועלת תקבל:

1. יש לך פה ניירות שמפוזרים על כמה בורסות , לא יודע איך אתה סוחר, אבל העמלות בחלקן יקרות וזה מיותר בשביל מניה בודדת .

2. יש לך ETF על מדינות עם שוק הון לא מפותח, שמכילות מספר קטן של חברות. זה אקזוטי להשקיע ב49 חברות שמרכיבות את המדד של UAE, אבל לא בטוח שזה מה שיביא לך את הבוננזה.

3. חבל לפזר כסף ככה, הייתי מתמקד בתחומים שאתה מכיר יותר טוב, או שאתה חושב שיש להם פוטנציאל , מה הסיבות שבחרת דווקא ארגנטינה וערב הסעודית ....
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:32
1. מסכים, אבל לראות שגם יש אופק לחברה, לעשות לה הערכת שווי ולראות האם היא מתומחרת מתחת למחיר. צללתי לעסק החברה ולתמחור אך לא לעומק. נעזרתי גם בבינות השונות.

2. מיד אעבור, תודה על המענה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:34
1. לא חשבתי על זה, אבל העמלה גבוה ככל שתהיה פחות קריטית כי אני לא סוחר.

2. הבוננזה יכולה להגיע מנבידיה הככ מוכרת או דווקא מדרכים האלו לדעתי, שווקים צומחים שנהנים מתנופה וקדמה. הרי אם הייתי משיקע באותה תעודה לפני עשור הייתי עושה הון כי המדינה והכלכלה שלה התפתחו בצורה מואצת. אני מאמין שזה מה שיקרה בסעודיה וארגנטינה בעקבות ניתוח מאקרו וגאופוליטיקה ורוצה להיות שם לפני שזה יקרה (עונה על שאלה 3)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:36
לגבי אסטרטגיית ביקוש קשיח: הייתי מחדדת למונופול, כי גם אם יש ביקוש קשיח לחברות האלה יש לרוב גם תחרות.

ביקוש קשיח הוא רק חלק מהתנהגות המניה - יש עוד הרבה פקטורים החל ממשתני מאקרו כלכלה (ריבית, אינפלציה, מיתון) ועד החלפת מנכ״ל ותביעות ייצוגיות ומה לא.

אם תמצא לך סטודנט לכלכלה יוכל להריץ לך מודל על השפעת ביקוש קשיח על ביצועי המניה ותראה סטטיסטית עד כמה התיאוריה שלך מתאימה.

לא ייעוץ...
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 13:40
1. עמלה זה קריטי, כי גם אם אתה לא סוחר, אתה תמשיך להשקיע במניות האלה לאורך השנים לא? זה לא קניה חד פעמית. ואם זה קניה חד פעמית, כמה אתה מתכנן לקנות מכל אחת?

2. פעם גם אני חשבתי ככה, קניתי תעודות סל על הודו וסין, ובסופו של דבר לא יצא מזה כלום. דמי הניהול גבוהים, והחברות שמצליחות בשווקים האלה הן לאו דווקא החברות הבורסאיות, אלא החברות שקרובות לשלטון. העליה בשווקים המפותחים הייתה הרבה יותר גדולה מאשר בהודו ובסין.

בכל מקרה, אני מפרגן לך ושיהיה בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 14:33
0.19 זה לא משהו בלתי נסבל. (FLXI של פרנקלין)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 14:58
תעודת סל ארגנטינה: 0.59

תעודת סל סעודיה: 0.75

תעודת סל אמירויות: 0.6

קרן אירית צוברת על סנפי 500: 0.07
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 16:48
אני הייתי עושה את החלק הזה בתיק עם מניות רק מבורסת תל אביב ואולי וול סטריט. חבל סתם לשלם עמלות גבוהות.

הייתי מכניס גם צרכנות בסיסית כמו סופרמרקט ומזון. וגם תרופות. וטכנולוגיה קצת יותר מגוונת מרק שבבים ותעשיות ביטחוניות, אולי תחבורה חכמה כמו רחפנים ורכב אוטונומי. גם נראה לי שלבתי אבות יש ביקוש יותר צומח וקשיח ממעונות לסטודנטים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 17:04
הסתכלתי על כמה מהמניות שציינת (חיפשתי את מקסימום הזמן בגרף): אלביט, אנבידיה, AMD, ריינמטאל.

המכנה המשותף לכולן שהן דישדשו לאורך השנים עד לשנה-שנתיים האחרונות שבהן נסקו.

אני די בטוחה שאם השנה עכשיו היתה 2021, רשימת המכולת שלך היתה שונה אבל עם אותו מכנה משותף. היית מכניס את פייבר לתמונה אבל לא את ריינמטאל :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 17:12
מה עם הבנקים בישראל? האם אתה לא רואה פוטנציאל?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 20:13
היה לך אולי טעות כתיב בפוסט הראשון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2025 23:15
סתם לידע נראה לי שאלביט מערכות נסחרת עכשיו במכפיל רווח דיי גבוה יחסית למניות ביטחוניות אחרות
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2025 01:17
מדויק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2025 11:35
קודם כל, כל עוד זה לא רוב התיק, והעתיד שלך לא תלוי בהצלחה של זה, הכל טוב. זה נראה לי תחביב נחמד ובתוחלת גם לא יקר (נגיד בהשוואה לרכיבה על אופניים). אולי זה יצליח, אולי לא, לא אני ולא אתה יודעים. כך או כך העיקר החוויה

לגבי מדינות המפרץ, מסכים עם @Homer שגם אם המדינות ישגשגו, אין ודאות שהכסף יגיע למשקיעים. למשפחת המלוכה יש את כל האמצעים לדאוג שרוב פירות ההצלחה יגיעו אליהם ולא אליך. יש להם אינטרס לחלק מספיק פירורים כדי למשוך משקיעים, לא יותר.