⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2025 13:43
היי כמה שאלות בנוגע לrsu מנקודות מבט של מיקסום הכנסות לאזרח ישראלי ואמריקאי.

אני עובד בחברה אמריקאית, והrsu שלי מוענקים דרך נאמן ישראלי במסלול של סעיף מיסוי 102.

1. האם כאזרח אמריקאי כל ההטבה הזאת בעצם לא רלוונטית? כי כאזרח אמריקאי עלי לשלם בעת ההבשלה וזה ממוסה כהכנסה להבנתי

2. יש יתרונות אחרים בלחכות את השנתיים לפחות לפני מכירה?

3. יש איזה loophole מיסויי שאפשר לעשות? בכללי כל טיפ או המלצה בנושא יתקבלו בברכה.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2025 14:37
תלוי. המזל שלך הוא שבישראל לרוב משלמים יותר מס מבארה"ב, ורוב הזמן בעודף הזה לא נעשה שימוש.

אתה עדיין משלם מס קודם כל לישראל. אם יש רווח גדול ממועד ההענקה ועד מועד ההבשלה, אז עדיין שווה לחכות להפחתת המס בישראל על הרווח.

בנוסף, יש לך דחיית מס על החלק הפירותי. הרבה אנשים מתכננים לא לשלם 47% היום אלא לחכות לשנים ללא הכנסה/הכנסות נמוכות ולפדות ב-14%-32%.

אין ממש loophole אבל יש תכנון שאפשר לעשות בתחילת דצמבר.

זה הולך משהו כזה:

1. מחשבים את צפי חבות המס הפירותי המלאה בישראל (X), וגם בארה"ב בהתחשב בהפשרות שהיו במהלך השנה (Y).

2. אם Y>X, בודקים אם היו בעשר השנים הקודמות עודפי זיכוי מס זר שאפשר להעביר לשנה הזו. אם לא עשינו זיכוי מסר זר אלא החרגת שכר, בודקים אופציה לתקן דוחות 10 שנים אחורה (זה יהיה יקר לרו"ח אבל כנראה משתלם).

3. אם זיכוי המס הזר העודפים מ-10 השנים הקודמות לא הספיקו, מוכרים כמות מניות שתאזן בדיוק את המס הפירותי. אפשר למכור מכל שכבה, אין חובה דווקא מהשכבה האחרונה שהופשרה (שייתכן שטרם עברו שנתיים מההענקה).

ככה אתה מוכר אתה מינימום הנדרש כדי לשמור על ההטבה בישראל ובלי לשלם כפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 17:26
תודה רבה יעקוב!

מה הכוונה לזה שברוב הזמן לא נעשה בזה שימוש, במגן מס?

אבל בכל מקרה בארהב אני צריך לשלם אחוז גבוה יותר ואין כפל מס, אז זה תקף רק אם המניה ממשיכה לעלות נכון?

ואם x>y אז אין מה לעשות בכלל? אני חושב שבגלל הסכומים היחסית נמוכים ביחס לשכר בסיס החבות מס בישראל תהיה תהיה גבוה או שווה לארהב
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 17:29
בזיכוי מס הזר המועבר, לרוב אתה צובר אותו ואחרי עשר שנים הוא נעלם.

אם תשלם בארה"ב יותר מבישראל, בהכרח יהיה כפל מס. בשנה שתמכור תשלם שוב מס לישראל, ולא תוכל להזדכות על מה ששילמת לארה"ב (כי ההכנסה הוא ממקור ישראלי).

זה המצב שאנו מנסים להמנע ממנו.

זה אומר שאתה לא מוסיף מס לארה"ב, ואתה יכול להמשיך להחזיק בלי בעיה ובלי חשש לכפל מס.