⬅ חזרה לאינדקס

בדילמת חיי

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 22:42
היי! אני עוד מעט משתחרר מהצבא וטס עד ספטמבר לעשות חיים במחנה קיץ ואז חודש בדרום אמריקה ואני נמצא בדילמה קשה מאוד

הכיוון ההתחלתי שלי היה ללמוד ביואינפורמטיקה באחד מהמוסדות אקאדמים שמציעים את החוג: עברית, בן גורין או תל אביב.

זה בא מצורך לשלב את התשוקה שלי (ביולוגיה) עם תחום שאני אוהב ויודע שיש בו עתיד והייטק (מדמח)

התואר הזה היה מושלם בגלל שהוא נותן לי לטעום משתי הקצוות ומשם אני מחליט לאיזה כיוון אני הולך - הבעיה מתחילה מהתנאי קבלה שאין לי אותם :(

אני יכול עכשיו במשך שנתים לעשות פסיכומטרי גבוה (ניגשתי בצבא וקבלתי ציון סביר שלא מספיק) ולשפר בגרויות (106) אבל לאחר התייעצות עם המון גורמים

הבנתי שעדיף לי להתחיל ולהיות בתנועה מאשר להישאר במקום (זה לא גם שזה משהו כמו לימודי רפואה - זה בסופו של דבר תואר במדמח וביולוגיה בממסד מסוים)

חשבתי על להירשם השנה לפתוחה ופשוט להתחיל - יש לזה יתרונות וחסרונות - יתרונות: למידה מהבית (מרגיש שאני צריך ברייק חברתי לפרק זמן מסוים), יותר גמישות בקורסים, התחלה של תואר במדמח מוקדם ומשם ניתוב של הקריירה שלי. חסרונות: למידה עצמאית (יש לי משמעית עצמית גבוה מאוד אבל אף פעם לא חוויתי למידה עצמאית בסקאלה כזו - אני פשוט לא עשיתי את זה אף פעם לכן לא מכיר את עצמי), חוסר באינטרקציות ולהישאר בבית(לטווח הארוך), ממסד שפחות נחשב (שם בסימן שאלה כי אני לא באמת יודע). הבנתי שיש אפיק מעבר גם בפתוחה שזו אופציה לגמרי אידאלית.

מהצד השני - להתחיל ביולוגיה (להתחיל שנה א) ולזרום משם - יכול להיות שזה יתפוס אותי וארצה להישאר - משיחות שלי עם דוקטורים, מאוד מדכא שאתה למדת תואר ראשון, מאסטר, דוקטורט ולבסוף גוניור בהייטק מרוויח כמוך ויותר...

אני פשוט רוצה להתחיל - ממה שאני מכיר את עצמי אני אתחרפן בבית וחושב שאני צריך להיות בתנועה אפילו אם זה לא בכיוון הנכון - זה יגרום לי להבין יותר טוב את עצמי ולחטוף כאפות שיגרמו לי להיות להתקדם.

מה דעתכם? אשמח לשמוע את דעת ההמונים(תקטלו אותי).
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 22:47
שני
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 23:14
נו, ענית לעצמך.

בדרך כלל כדאי להתחיל ולזרום. אבל כמובן שבמקרים כמו שלך, שיש ממש תשוקה לדבר מסויים, לא חסר אנשים ששמו את זה מטרה, השלימו מה שצריך, ועפו על זה.

נראה שכדאי באמת לשלב, כן לשפר ציונים, בעיקר פסיכומטרי קל יותר לשפר מבגרויות (אני מסתכל על זה פשוט כמותית, מבחן אחד לעשות ברבאק, ולא להשלים עכשיו 10),

ובמקביל ללמוד משהו שיתן לך יתרון, כמו נק"ז בפתוחה, או ביולוגיה ותוכל אחר כך לעבור -

על בחירות משלמים. אותי יותר מדכא לעשות הרבה כסף בכלוב זהב - הרי רוב לומדי המדמח לא באו כי זו התשוקה שלהם. אבל השאלה באמת מה הפער ואם אפשר להתפרנס.

לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 09:07
למה שנתיים ולא 3 חודשים?

למה לא גם וגם - פסיכומטרי ופתוחה?

בכל מקרה תבדוק טוב מה התנאים למעבר, על איזה קורסים תקבל זיכוי ועל איזה לא, ופרטים על אפיק המעבר.

נשמע שזה פיצר ולא באג. אם גילית משהו שהתחברת אליו ושינית תוכנית בהתאם, מה טוב
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 10:23
מה לגבי בר אילן? הם מציעים את החוג. אני לא מכירה אותו ספציפית, אבל ככלל המעמד של בר אילן לא נופל משל האחרות בתארים ראשונים.

חברה טובה שלי התחילה את התואר בגרסה שלו באוניברסיטה העברית, כשזה בדיוק מה שהיא חשבה שהולך להיות. בפועל למרות שהתואר מוגדר כחד חוגי, הוא התנהל כדו חוגי - זה אומר שבלי שהתכוונת רשמו אותך למערכת שעות ולוח מבחנים לא מסונכרן בין שני חוגים ותסתדר בעצמך. בתארים כאלה המערכת שלך הרבה יותר מקובעת, רוב השעות הסמיסטריאליות שלך מוגדרות על ידי קורסי חובה של שני החוגים ונשאר לך מעט שעות לקורסי בחירה (שנחשבים יותר מעניינים לפעמים ובד"כ עם ציונים יותר טובים). הסרבול הטכני הזה דיי ייאש אותה ובבחירה שבין "תשוקה" לפרקטיקה היא עברה למדמ"ח חד חוגי. (אני יודעת שזה לא בדיוק מה שהתכוונת במה שרשמת, אבל שתדע - מסלולי טעימות באוניברסיטה לא תמיד עובדים כמו שאולי היית מצפה).

אם יש לך אפשרות, הייתי מתאמצת לעשות פסיכומטרי לפחות עוד פעם אחת בתנאים אידיאליים (כלומר להשקיע רק בזה).

אני נרתעת מאוד מכל מיני מסלולים עוקפים ואפיקי מעבר או לבנות על מעבר בין חוגים. אתה לא יודע איזה סטודנט אתה תהיה ואיך "תאכל" את הקורסים של שנה ראשונה, להניח שתהיה מצטיין זה הימור גדול.

(אגב, זה נשמע לי מונפץ מאוד שאפשר לעבור מביולוגיה חד חוגי למדמ"ח. גם אם כן יש אפשרות טכנית אני מאמינה שתצטרך להשלים את כל הקורסים של שנה ראשונה. אין שום קשר בין המתמטיקה שלומדים בשנה ראשונה במדמ"ח למה שלומדים בביולוגיה. אני אמנם למדתי הנדסת חשמל ולא מדמ"ח אבל אחותי לומדת ביולוגיה בתל אביב ואני ראיתי מה הם עושים שם, כך שאני מרשה לעצמי להגיד ולהניח).

לגבי הפתוחה - זו אופציה טובה ולא הייתי פוסלת אותה אם לא מתאים לך לעשות עוד פסיכומטרי. בלי קשר לאפיק מעבר, אם תצלח את התואר הבוגרים של הפתוחה נחשבים מאוד. אני מאמינה שיש שם אפשרות לשלם חטיבה בביולוגיה, שזה גם עשוי לתת לך מענה לתשוקה לביולוגיה בלי להתחייב לתואר שהוא בפועל דו חוגי. ואם תצליח לעשות משם אפיק מעבר, מה טוב.

בהצלחה!