⬅ חזרה לאינדקס

איך להתמודד עם עיריית תל אביב (וועדת תכנון ובניה)?

🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2025 15:24
היי לפורום

אני מעט אובד עצות והייתי שמח לשמוע מניסיונכם - מה הדרך הנכונה להתמודד עם העירייה?

אני מנסה לבנות ממ״ד, ונעצר ע״י מה שאני חושד שהוא מאכר/שוחד שמשפיע על הוועדה לתכנון ובניה - הוועדה דוחה את הבקשה שלי, ומכניסה אותי לסיבוב קפקאי של דרישות מנוגדות (תוסיף חלון, אי אפשר לאשר כי יש חלון, וכו׳).

איך אני מקדם את בניית הממ״ד? אני סה״כ אזרח שומר חוק ואין לי ניסיון בעבודה עם גורמי פשיעה כמו עיריית ת״א. האם יש טעם לפנות למבקרת? להציק לאנשי הוועדה עד שיכניסו אותי לתיקיית ספאם שלהם? למצא עו״ד (איך?)?

מה עושים במקרה כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2025 16:16
יש לך מהנדס/אדריכל?

יש יועץ בטיחות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 17:18
ברוכים הבאים למדינת המערב הפרועה , גרסת 2025 – רק עם פחות סוסים וסעיפים בתקנות.

כאן לא קובעים על פי השכלה או מסירות. לא, לא חביבות. כאן, ה-DNA הפוליטי שלך חשוב יותר מתעודת זהות ביומטרית: אם נולדת למשפחה הנכונה, יש לך דודה מרכזית במרכז הליכוד או בן דוד בהסתדרות – מזל טוב! הדלתות נפתחות מעצמן, המכרזים נכתבים בלשון זכר, נקבה ויוסי מהוועדה, ואתה תוכל להיכנס בלי שהשומר יבקש אישור.

אבל אם אתה לא משם – אל תתבלבל. הדרך היחידה לשרוד במדינה שמקדשת את מי אתה מכיר על פני מה אתה יודע , היא פשוט: תכיר. אם אין לך זמן, תמיד אפשר לשלם למישהו שמכיר. כן, קוראים לו מעכער, או בשם החיבה שלו: "תשלום מקוצר הליכים".

ואם אתה עדיין תוהה למה הביורוקרטיה כל כך ארוכה – זו לא תקלה, זו פיצ'ר. ברוכים הבאים למועדון הסגור של מדינת קומבינה בע"מ. הכניסה בחיוך – היציאה, בהמלצה של חבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 17:40
יש אדריכל, אבל גם יש היסטוריה משפטית שהוא לא יודע לטפל בה. היסטוריה ארוכה, בסוף זה אני מול העירייה.

כל זה מוכר, השאלה מה עושים? איזה מסמך API לגופים שם
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 17:47
האדריכל שלך אמור להוביל את המהלך ולהתמודד מול הועדה המקומית, כל זה אמור להיות ביכולות שלו.

אני לא יודע מנה זה היסטוריה משפטית אבל בשביל זה יש עורכי דין ולא אדריכלים.

תשאל אותו אם יש טעם לקבל חוות דעת מיועץ מיגון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 18:07
לא יודעת לומר לך בתל אביב מי הכתובת, אבל בכל עיר יש את ה,,,, שבקצת ''טלנסקי'' הכל מסתדר בוועדה הבאה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 19:02
זה על בסיס ניסיונך?

כי לי יש ניסיון אחר, מעולם לא עלה על דעתי (ולא ביקשו/קרצו לי) לתת שוחד. לא בבניית בית, לא בבניית צימרים, לא בוועדות רפואיות.

נכון שבחלק מהפעמים זה לקח זמן, ונכון שלפעמים לא אישרו והיה צריך להתחיל מחדש, ונכון שיש פקידים עצלים (לא כולם) - עדיין הצלחנו לפתור בעיות בלי שוחד ומאכערים וקומבינות. ואין לנו שום יחוס (ואם יש, לא סיפרנו) לא בליכוד ולא בהסתדרות. אגב, באזורי הספר שמעתי שכדאי להיות ציונות דתית :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 19:15
מנסיוני דווקא לאנשים עם הדיעות הכי נחרצות יש הכי פחות ידע ונסיון, הם ניזונים משמועות או שטויות שהם קראו/ראו פה או שם.

יש לזה אפילו שם:

The Dunning-Kruger effect
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 23:54
המרה לכסף, זה הרבה וחבל, השיטות הישנות יותר מהירות ופחות ביוקרטיה,
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 00:09
מבחינתי חבל יותר להיכנס לעולמות השחיתות. הצלחתי לעבור יותר מחצי חיים בלי זה ואשמח להמשיך כך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 11:47
לא כל האדריכלים אותו דבר.

אתה צריך אדריכל רישוי שמתמחה בהגשת בקשות לוועדות תכנון ומכיר את הוועדה הזו, תל אביב זו מן הסתם אחת הוועדות הגדולות במדינה ולא צריכה להיות לך בעיה למצוא אדריכל כזה.

אתה יכול לבדוק את הפרוטוקולים של הוועדה מהשנה האחרונה ולרשום את השמות של כל האדריכלים שהגישו בקשות לוועדה, ולצמצם את הרשימה לאדריכלים שהגישו כמה שיותר בקשות עבור אנשים פרטיים, בניגוד ליזמים. כמובן תן עדיפות לכאלה שהגישו בקשות דומות לשלך.

זה הבן אדם שאתה צריך, שמכיר את הוועדה והאנשים ואיך עובדים איתם, ואני לא מתכוון לשחיתות.

זה לפחות נכון לאדם הממוצע, אני לא יודע מה בדיוק ההיסטוריה המשפטית שאתה מדבר עליה, אם אתה כבר נמצא בסכסוך משפטי ארוך עם הוועדה אז אני מניח שיהיה לך יותר קשה גם עם אנשי המקצוע הכי טובים.

בכל מקרה, ממה שאני יודע, לכל ממ"ד חייב להיות פתח נוסף מלבד הדלת, זה יכול להיות חלון חיצוני, יכול להיות שזה גם יכול להיות חלון פנימי בתוך הדירה. יש יועצי מיגון שמתמחים ברישוי ממ"דים ותקנות פיקוד העורף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 13:13
זה גם מה שאני מכיר, אין אישור לממ"ד בלי זה (פעם היה).
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 14:04
בתור אחד שהגיש ערר וניצח ועדה אחרת - תעשה מה שהם אומרים ואל תלך איתם ראש בראש.

יש להם כח בלתי מוגבל .
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 21:48
הגישה הכי נכונה היא לקבוע איתם פגישה ולבקש את עזרתם בקטע טוב . תמצא איזה מקרה סעד שמצריך ממד בהקדם ותנדנד להם בנחמדות כל שבוע.

או שתשלם ליועץ .

ותבין איפה זה תקוע , יכול להיות שבפיקוד העורף ואז אתה צריך לפנות אליהם.

בפיקוד העורף יושבים ליצנים , אחד עיכב לנו את התוכניות חצי שנה .
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2025 22:40
אתה לא יכול לקבוע איתם פגישה, הם לא נפגשים עם אנשים, רק עם אנשי מקצוע ורק אם יש צורך, הכל מקוון שם היום.