⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות על פלטפורמת מסחר בארה"ב- רילוקיישן

🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2025 23:52
עברתי לארצות הברית לשנה עם המשפחה מטעם העבודה. אני מקבל משכורת בדולרים פה ורוצה להשקיע. יש לי תיק השקעות בישראל דרך מיטב, אבל נראה לי לא משתלם כל חודש להמיר לשקלים ולהעביר לארץ. בנוסף, לאישתי יש אזרחות אמריקאית כך שההתלבטות היא בין -1.לפתוח חשבון באינטרקטיב ולהעביר אליו את הדולרים. 2. לפתוח חשבון מסחר בארצות הברית (כנראה Schwab), ואז השאלה האם כדאי שזה יהיה על שם אישתי או על שמי (או על שם שנינו). אשמח לשמוע מה לדעתכם הדרך האופטימלית (ולהתייחס גם לנושא המיסוי)- תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 03:37
אתם מתכננים לחזור לארץ אחרי שנה? או להוציא גרין קארד? יש לך SSN או ITIN על שמך? אתם מתכננים להתנתק ממס הכנסה?

לא הבנתי אם האפשרות הראשונה - פתיחת חשבון באינטרקטיב - היא לצורך המרת דולרים והעברה לארץ או שאתה מתכנן לסחור. חשבון מסחר אפשר באינטרקטיב או שוואב, זה לא באמת משנה מי הברוקר. מהניסיון שלי, פידליטי הוא בכלל הברוקר הכי נוח למשקיעים אמריקאיים פסיביים.

אופטימיזציות על בעלות בחשבון ומיסוי קשורות יותר לאופי ההשקעה מאשר זהות הברוקר...

@FIYaacov הוא המומחה :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 08:27
מה התאריכים שתהיה שם? צריך לבדוק אם תחשב תושב ארה"ב לצרכי מס
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 12:10
בשני המקרים אתה פותח חשבון מסחר בארה"ב. גם אינטראקטיב וגם שוואב הם ברוקרים אמריקאים.

אתה שואל בעצם איזה ברוקר מביניהם עדיף?

ולמה דוקא אלו? בדקת ופסלת כבר את שאר הברוקרים?

אני לא מכיר יתרונות מהותיים לשוואב (למעט כרטיס הדביט שלהם, אבל בתור אמריקאי תוכל לקבל אותו גם בפתיחת עו"ש).

מצד שני ל IB יש יתרון גדול בדמות היכולת לקבל ולמשוך שקלים עם עמלת המרה אפסית (בין אם תרצה בהמשך למשוך את הכספים לארץ או שתרצה להעביר לשם את הנכסים שיש לך בארץ)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2025 22:05
אנחנו מתכננים לחזור לארץ אחרי שנה
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2025 22:06
אני אהיה תושב ארה"ב לצורכי מס ב2025, אבל לא ב2026. אישתי בכל מקרה תושבת ארה"ב לצורכי מס כי יש לה אזרחות
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2025 22:08
אני לא מתכנן להוציא גרין כארד, ואנחנו נחזור בעוד שנה. אני מתכנן לסחור בדולרים בארה"ב לפחות בשנה הקרובה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2025 22:10
תןדה על התגובות!! מעריך מאוד. קיבלתי המלצות על הברוקרים האלה, אשמח לשמוע אם יש למישהו המלצלות על ברוקרים אחרים שיש להם יתרונות.