⬅ חזרה לאינדקס

הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג?

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 09:39
שלום לכולם,

בשל ההטבה שפסגות נותנים עכשיו שקלתי להעביר את תיק המסחר שלי מאקסלנס אליהם, אני משתדלת לקרוא את ההסכם מול בית ההשקעות ונתקלתי בסעיף שהיה נראה לי חריג.

השוויתי את הנוסח המקביל (להבנתי) באקסלנס ונראה לי שיש הבדל משמעותי, אבל נציג החברה טוען שאין הבדל. אשמח לדעתכם (הלא מלומדת ושאינה המלצה) באשר לאחריות החברה במקרים של רשלנות בשני הסעיפים הנ"ל (14 באקסלנס ו10 בפסגות), בפרט להבנתי הסיוג בסעיף 10.6 פסגות באשר לנשיאה באחריות עקב רשלנות לא רואה התייחסות בכלל באקלסנס (כלומר כן נושאים באחריות במקרה כזה?). האם עוד מישהו שקל את המעבר בשל הבדלים בין סעיפים כאלה ואחרים בהסכם מול בית ההשקעות (ובפרט פסגות)?

14. אחריות אקסלנס:

אקסלנס לא תשא בכל אחריות לכל נזק, הפסד, מניעת רווח או הוצאות מכל סוג שהוא אשר ייגרמו ללקוח, אם ייגרמו, בגין פעולות שיבוצעו במסגרת החשבון או אי ביצוען, או אשר יגרמו כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטתה של אקסלנס. (לרבות שביתה, הפרעה מאורגנת, עיצומים או אירועים כיוצא באלה בקרב עובדי הבורסה, אובדן, עיכוב, השחתה או קלקול בשל שימוש באמצעי תקשורת

שונים כגון - דואר, טלפון, מערכת התקשורת לבנק, פקסימליה, דואר אלקטרוני, שימוש באפליקציות או כל צורת התקשרות אחרת, וכן הפסקות ו/או תקלות במערכת החשמל ו/או התקשורת ו/או כל קלקול ו/או עיכוב הנובעים מהפסקות ו/או תקלות כאמור); מבלי לגרוע בכלליות האמור לעיל, אקסלנס לא תהא אחראית לתשלום מסים, היטלים, אגרות, מלוות או תשלומי חובה אחרים מכל סוג שהוא, במידה ויוטלו בגין הכנסות הלקוח הנובעות מחשבון הלקוח נשוא הסכם זה. הלקוח מתחייב לשאת בכל תשלומי החובה, המיסים, האגרות והעמלות שיחולו בגין הפעולות בחשבון ולשלם אותם כנדרש על פי כל דין.

10. אחריות פסגות

פסגות לא תהיה אחראית לכל נזק, הפסד והוצאה העלולים להיגרם ללקוחות, במישרין או בעקיפין בקשר לניהול החשבון/פיקדון בפסגות (יובהר כי האחריות בגין השימוש במערכת המסחר האינטרנטית מוסדרת בנפרד בהסכם השימוש במערכת), שאינו נובע מרשלנותה של פסגות, בין היתר:

10.1. כתוצאה מאיחור בהעברה לביצוע של הוראה כלשהי של הלקוחות לגבי ניירות ערך, או כתוצאה מאיחור בביצועה הנובע מכל סיבה שהיא, ובלבד שפסגות לא תהיה פטורה אם הלקוחות הוכיחו שהנזק, ההפסד או ההוצאה נגרמו כתוצאה מרשלנות פסגות.

10.2. כל נזק שנגרם עקב תקלה טכנית ו/או תקשורתית ו/או תקלה הנובעת משימוש באמצעים אלקטרוניים ו/או מיכוניים.

10.3. כתוצאה מנסיבות שעליהן אין לפסגות שליטה, הפסקת חשמל ו/או כתוצאה משביתה, הפרעה מאורגנת, עיצומים או אירועים כיוצאים באלה של עובדי פסגות או חלק מהם, או כתוצאה מהשבתת מגן באחד או יותר ממשרדי פסגות ו/או השבתה של עובדי צד שלישי המספק לפסגות שירותים.

10.4. כתוצאה משימוש פסגות באופן סביר באמצעי תקשורת שונים כגון אינטרנט, דואר, טלפון, פקסימיליה, דואר אלקטרוני או בכל שיטת תקשורת או הובלה אחרות, בין פרטיים ובין ציבוריים, וכתוצאה מכל אובדן, עיכוב, אי הבנה, השחתה או קלקול בשל שימוש כאמור.

10.5. פסגות לא תישא באחריות מכל מין וסוג עקב ו/או בקשר להתקשרות הלקוח ו/או ביצוע פעולות עם ברוקר זר או צד שלישי כלשהו וכי פעילות זו הינה על אחריותו הבלעדית של הלקוח, כולל חדלות פירעון של ברוקר כזה ו/או צד ג'.

10.6. מוסכם על הלקוחות כי פסגות תהא אחראית לנזק ישיר שיגרם ללקוח עקב רשלנות פסגות בלבד. הלקוחות מסכימים שבכל מקרה שבו תוטל על פסגות אחריות מכל סיבה שהיא לנזק, הפסד או הוצאה כאמור, תוגבל אחריותה של פסגות בגין כלל התביעות ו/או הדרישות ו/או ההוצאות של הלקוח, לסכום מקסימאלי בשיעור התמורה ששולמה לפסגות על ידי הלקוח בקשר עם הסכם התקשרות זו, במהלך 6 החודשים שקדמו למועד קרות הנזק או סכום של 100,000 ₪, לפי הנמוך מביניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 11:44
נשמח לדעת מה ההטבות הקיימות בפסגות לעומת אקסלנס.

אני במיטב בלי דמי ניהול לתמיד, ו0.07 עמלת ק/מ
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 12:14
פורסמה לפני חודש בערך הצעה במגוון קבוצות פייסבוק ללא דמי ניהול ועם 0.06 עמלות. אני אשמח לדעת איך קיבלת פטור מדמי ניהול לתמיד במיטב?

ובקשר לנושא השרשור עצמו אשמח להתייחסות (גם השוואה להסכם במיטב נגיד תהיה רלוונטית)
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 12:40
כמה זמן אתה באקסלנס? כי לפי דעתי הם נותנים פטור לשנתיים מקסימום
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 15:20
אני במיטב טרייד לא באקסלנס
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 15:22
הפטור לשנתיים זה לכל לקוח, אני שלחתי את ההצעה שלהם לאקסלנס הם הציעו 3 שנים, החזרתי למיטב, הם התנו ב150 אשח, ואז פטור תמידי של דמי ניהול. וויתרתי על הפקדה של 200 שח מתנה
🕒 פורסם בתאריך: 08/07/2025 17:47
מה בסוף עם זה? הסעיף בפסגות דומה לשאר הבתי השקעות? יש מה לפחד?

אני גם מתלבט בגלל זה
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2026 13:23
אשמח גם לדעת אם יש מסקנות.

איך הצלחת להתמקח? התקשרתי למס' בתי השקעות והם טענו שלא משנה הסכום המועבר אליהם, הם לא יכולים להתקמח על התנאים (וזה באופן מפתיע בניגוד לבנקים, שם אפשר להשיג תנאים טובים יותר משל בתי השקעות ע"י מיקוח קל), אולי לא הייתי צריך לדבר עם נציג טלפונית? לשלוח מייל במקום? משהו אחר?

תודה