⬅ חזרה לאינדקס

איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)?

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 14:10
מה מותר לקנות בלי להסתבך איתם אחכ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 15:19
בוא נתחיל ממה לא מומלץ:

כל חברה שעומדת באחד הקריטריונים הבאים:

50% מנכסיה מיועדים להפקדת הכנסה פאסיבית, או

או 75% מהכנסותיה נובעות מהכנסה פאסיבית

לצורך העניין, מזומן נחשב נכס ליצירת הכנסה פאסיבית

ומצד שני IP לא נחשב נכס לצורך החוק הזה.

לכן, ככל הנראה:

1) חברת אחזקות

2) ריט

3) חברת השקעות

4) כל חברה שיש לה רק מזומן בבנק לתשלום משכורות, אין משרדים, אין מכונות וכו' (הרבה סטארטאפים הם ככה בתחילת דרכם)

מה אפשרי בשביל לא לחטוף מיסוי גבוה:

כל השאר
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 16:45
בנקים?

חברות אשראי? אנרגיה? ביטוחים?

כל אלה נשמעות לגיטימיות לפי ההסבר
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 16:50
לא יכול להתחייב לך בלי לראות את הנתונים שלהם.

מה שכן, אם אתה רוכש קרן מחקה מדד כלשהוא, והקרן הזו הינה ישראלית, היא אוטומטית PFIC ללא קשר לתוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 17:06
קרנות ברור לי שאסור...

בנק לאומי הפועלים וכו למשל...

האם יש מקור מידע מה מותר ומה אסור או שכל פעם מחדש צריך לנתח טת נהנתונים?
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2025 17:39
דבר ראשון שווה לציין שזה לא מותר/אסור אלא לא מומלץ בגלל מיסוי מאוד גבוה שרק גדל (באחוזים) ככל שהזמן עובר.

אני לא מכיר מאגר מידע שמסווג את כל החברות הנסחרות בישראל לפי PFIC/לא PFIC.

בסבירות גבוהה לא PFIC, כי רוב ההכנסה שלהם עסקית (אבל שוב, זה סביר להניח, צריך לבדוק בדוחות כדי להיות בטוחים).
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2025 09:40
לא חייבים לחיות בפחד :) . כל עוד זה חברה תפעולית רגילה אפשר לקנות בלי להתפלפל יותר מדי. כנראה כדאי להימנע מריט בניהול חיצוני (אם זה ניהול פנימי זה כנראה לא PFIC).

באמת נראה לך שה IRS ייראו את הדוח שלך ואז יעשו מחקר מעמיק כדי לבדוק אם חברה נסחרת היא PFIC?

(טכנית, אין לך (ול IRS) בכלל איך לבדוק את זה במקרים רבים. המבחן של הנכסים הוא בדרך כלל לפי שווי הוגן, כך שהדוחות שאתה רואה, לא קשורים בכלל (IP שלא מופיע בדוח בכלל, כן נחשב נכס פעיל. שאר הנכסים שאתה כן רואה, גם הרבה פעמים לא מופיעים בשווי ההוגן). אם זה במקרה גם CFC (משהו שאתה בכלל לא יכול לדעת במקרים רבים), אז מבחן הנכסים הוא לפי בסיס המס.)
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2025 14:04
באופן כללי אז איך הם יודעים?

למשל חברה סיפרה שהם מחוסר ידיעה קנו קרן כספית, השאלה אם יש דרך "לדלג" על הדיווח על זה או לעקוף אותו אם אין להם דרך לדעת...
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2025 14:18
לא הייתי מדלג, כן אני מכיר שיש אנשי מקצוע שידווחו על זה בצורה אחרת (רווחי הון או ריבית) - סוג של ראש קטן, אם תרצה. עם זאת, הסיכון הוא אך ורק עליך. כפי שתואר הסיכון לא גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2025 14:29
יכול בבקשה להפנות לאנשים כאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2025 14:50
בפרטי
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 00:15
אם מדובר על קרן, אז כמו שכתבת ברור שזה PFIC, ולכן אם תהיה ביקורת וייראו את מסמכי הקנייה והמכירה הם יכולים לראות שזה PFIC. אתה שאלת לגבי מניות רגילות, שם צריך ממש לבדוק (וב 99% מהמקרים ברור שזה לא PFIC).

לדלג או לעקוף כמובן שאפשר... פשוט לא לדווח, או לדווח על זה כמניה רגילה או כפיקדון בנקאי.

קח בחשבון, שהרבה בעלי מקצוע מדווחים על PFIC לפי כללים שהם המציאו :) (לדוגמא, דורשים זיכוי מס זר על רווחי הון מה PFIC). אז מבחינת ה"סיכון" אני בספק גדול האם לא יותר מסוכן לדווח על זה בטופס 8621 בצורה לא נכונה מאשר פשוט לא לדווח על 8621 בכלל...