⬅ חזרה לאינדקס

קיוזז מס משני בית השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 07:59
בוקר טוב חברים

יש לי שני תיקים בבנק ובית השקעות

נניח ובאחד יש לי מגן מס ממכירה בהפסד ובשני שילמתי מס

האם אני יכול לבד להגיש תפסים לקיזוז ? (אם כן אשמח להדרכה)

תודה ויום מקסים ושקט
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 08:05
שקול גם להשתמש באלפי
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 08:06
צריך להגיש דוח שנתי על השנה המדוברת.

הדוח הוא על כל ההכנסות, מכל המקורות.

כן אפשר לבד, תוריד את החוברת "דע את זכויותך" של רשות המסים, יש שם הסברים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:09
תודה, עברתי על החוברת לא ממש מצאתי שם הסבר איך להגיש
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:11
אשמח לפרטים לא ממש מכיר עליות וכו

תודה ועום שקט
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:14
275 שח לשנת מס ללא תלות בגובה ההחזר או במורכבות הדוח (ואפילו אם אתה חייב בהגשה).

יכול להסתכל בטאב "אודות" בדף הפרופיל שלי כאן, יש פוסט שכתבתי עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:15
לחילופין אשאל מהן העמלות המקובלות אם אגש למי שמתמחה הזה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:21
700 ומעלה לדוח פשוט, 1500 ומעלה עם הכנסות זרות.

(לא בדקתי את כולם, זה סדרי הגודל).
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 09:37
תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2025 13:20
החוברת 'דע את זכויותך' היא יותר הסבר לסעיפים השונים בדוח שצריך למלא.

יש די הרבה מדריכים ברשת כיצד ממלאים דוח שנתי (מלא או מקוצר לשכירים) , בעיקרון השלב הראשון הוא ליצור משתמש במס הכנסה ואז לבקש למלא דוח שנתי (למרות שאתה לא מחויב לכך בחוק ), אוטומטית המערכת פותחת לך את האפשרות למלא את הדוח השנתי. נכנסים לדוח ומתחילים למלא את הסעיפים השונים, מרבית הפרטים יבואו מדוח 106 השנתי שהמעביד שלך נותן לך, מדוחות שונים של פנסיה/ביטוח וכן מדוחות של הברוקרים שלך (867) (יש להוסיף נספח רווחי הון, הכנסות מחול וכו'), תוכל לשלב את נתוני הרווח וההפסד משני הדוחות יחדיו כדי להראות רווח הון קטן יותר (או הפסד). בסוף אתה רושם כמה מס ניכו לך במקור (סעיף 040) וכמה המעביד ניכה (042) ואז תוכל לערוך סמולציה כדי לראות מה יהיה ההחזר שתקבל. צריך להעלות את כל הדוחות למערכת (צרופות) ולאשר ל'שלוח' את הדוח ('שידור').

גם אם תעבוד עם אלפי תצטרך לאסוף את כל המידע, רק שאלפי עושה את תהליך המילוי לפשוט יותר.

אישית לי הקטע המסובך יותר הוא רווחי ההון, למרות שאחרי כמה שנים זה כבר די פשוט (כולל קיזוז רווח הון כנגד הפסד הון, דיוודנט וריבית), במידת הצורך תוכל גם לבקש להעביר הפסד הון לשנה הבאה כך שתוכל לקזז אותו בהמשך כנגד רווח הון אפילו ממכירה של דירה (משהו שהברוקר שלך לא עושה)

דרך אגב - עד לפני מס' שנים, לא היתה בעיה גם להגיש את הדוח ידנית (מדפסים את הדוח הראשי -1301, מוסיפים את נספחי המס הרלוונטים, ממלאים ידנית את כל המספרים ומצרפים צילומים של כל הדוחות הרלוונטים, ומגישים במס הכנסה ביד) , לא יודע אם האפשרות הזאת עדין קיימת
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:59
שלום חברים מישהו יכול להדירך איך עושים את זה לבגהבנדי שזה לא כזה מסובך פשוט איני יודע איפה להתחיל :)