⬅ חזרה לאינדקס

אפליקציות/אתרים/כלים להשוואת מחירים וחיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 18:31
היי חברים,

האם מישהו מכם בחן כלים/אפליקציות/אתרים להשוואת מחירים ואופטימיזציות של קניות?

האם מישהו מכיר או מודע לכלים מעבר לzap?

אני שוקל לבנות משהו בכיוון ואיזה מקום טוב יותר להתחיל לגשש בו מהפורום של המשקיעה.

אגב אני מכיר כבר כמה אפליקציות בסגנון אבל מקווה לקבל פידבק אורגני בלי להאכיל בכפית, מעניין אותי אם אלו דברים בתודעה של חסכנים בארץ.

עריכה: למען הסר ספק אני מתכוון להשוואת מחירים במובן הרחב, כולל מחירים של סופרים פיזיים ולא רק קניות ברשת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2025 21:03
הבנייה של אתרים כאלו מצריכה בראש ובראשונה מערך לשליפת המידע מהחנויות שברצונך להשוות. עכשיו איפה הבעיה ? הרבה מאוד חברות/חנויות אינטרנטיות רושמות בתקנון שלהן שאין לבצע scraping או כל אחד מהפתרונות הרלוונטיים. ככה שבכדי שהכל יתבצע באופן כשר נשארה רק האופציה לקבל מהן אישור וזה לא פשוט בכלל!

זו גם הסיבה שיש מעט מאוד אתרי השוואת מחירים, זו יותר מידי התעסקות עם בירוקרטיה וחוקים.

פיתרון שעלה לראשי תוך כדי כתיבה הוא אפליקציה שיתופית שבה כל אחד מעלה את מחיר המוצר שראה ברשת כזו או אחרת ואז נמענים מהתסבוכות (אבל להקים פלטפורמה עם כל כך הרבה משתמשים שיעשו את זה וישמרו על זה עדכני נשמע כמעט כמו משימה בלתי אפשרית)
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 15:08
כן אני מבין שזה אתגר טכני. עדיין יש המון מידע שהרשתות הגדולות מפרסמות מתוקף חוק שקיפות מחירים.

רעיון של אפליקציה חברתית משולבת בזה גם יכול לעבוד במידה מסויימת, במיוחד אם יש דרך לתגמל את מי שמשתף מידע בצורה מסויימת.

אני בגדול מתעניין בנכונות של אנשים להשתמש בכלי כזה, ובנכונות של עסקים להשתמש בכלי עסקי שכזה (והאם יש כלים קיימים בשוק, חיפשתי ולא מצאתי יותר מדי). העניין גם שיש יחסית מעט חנויות פרטיות, הרוב זה סניפי רשתות ולהם וודאי מוצרי BI פנימיים ובכל מקרה לא קובעים לעצמם את המחיר.

בתור צרכנים נבונים הייתם עושים שימוש בדבר כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 16:42
חשבתי על זה בעבר, זה די פשוט. על בסיס הרעיון של וויז, אדם מצלם את הקבלה שלו, האפליקציה מכניסה למאגר את המחירים, ככה נוצר לה דאטה עדכנית (פריסיז וסיאיץפי לא מעודכנים, וסופרים משנים מחירים של ירקות ופירות כמה פעמים ביום). מתוך זה היא משקללת את "הסל שלי" מה שמתאים לי, ויודעת לומר לי בכל רגע נתון, איזה סיפור באזור שלי הכי זול "עבורי".

לא מצאתי שום חיסרון, סתם אני עצלן...

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 16:42
היה פעם כזה, mySupermarket, היתה תקופה שהשתמשתי בו עד שהם הסירו את אחת הרשתות.

היו כל מיני מיזמים כאלו של סריקת קבלות, ״וייז של הסופרים״, זה לא תפס. מלבד קומץ של משוגעים לדבר, לאנשים אין כח להתמיד בזה כנראה - אולי צריך גיימיפיקציה טובה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 16:43
יש תוסף לעליאקספרס ולאמזון.

הוא משווה מחירים של מוצרים לפי תמונה או קישור למוצר.

דורש התקנה של תוסף לדפדפן, אבל יכול לעבוד גם בלי.

תוסף לדוגמא, keepa.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 17:15
יש משהו מצומצם יחסית לשירותים לבית, בשם "כמהזה" ו"הבוררת", לא מכיר משהו שהוא כללי לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 17:43
WOBI וBestie עבור ביטוחים (רכב דירה וכו׳)

שזה גם קשה כי לכל חברה יש את שאלון המסנן שלה...
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2025 18:02
תודה חברים.

אני אישית מצאתי במיידי את פרייסיז וCHP שבאמת מבוססות באופן ישיר על הקבצים שהרשתות מעלות מתוקף חוק שקיפות מחירים. כאמור לפי similarweb אין להם המון צפיות חודשיות ולא נראה שהשימוש הוא רחב. הן בטח לא בתודעה של הציבור הישראלי, למרות 100-300 אלף הורדות של האפליקציה, השימוש כנראה מוגבל מאוד.

מעניין מה יידרש כדי לפרוץ בעניין הזה. אולי צ'אט סטייל GPT שמאפשר תשאול פתוח בנוגע למה רוצים לקנות והוא מחזיר דו"ח מסודר על חנויות באזור וכו'. כאמור המידע של הרשתות הגדולות קיים אבל כמו שאתם אומרים לא מעודכן ב100% (הקבצים כן מתעדכנים ברמה היומית, אבל אפילו זה לא מספיק).

המחסום פה לדעתי הוא בראש ובראשונה לחנך את הציבור לעשות שימוש בכלים האלו, כי אפילו במה שיש לא מאוד משתמשים. וגם אולי לבנות כלים קצת יותר מודרניים וידידותיים.