⬅ חזרה לאינדקס

רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך

🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 12:28
היי לכולם,

אני בשנות ה 30 לחיי, מרגיש שעשיתי כמעט כל טעות אפשרית עד היום.

אם זה לא לקנות דירה כשהיה לי את הכסף בגיל צעיר יחסית, או לצבור את כל המשכורת לעו״ש ולא לגעת בו במשך שנים עד שהצטברו שם כ 700 אלף שח, להיות במסלול כללי בפנסיה וקרן השתלמות עד לא מזמן ועוד ועוד.

אני נשוי עם 2 ילדים קטנים, אני ואשתי כרגע מצליחים להשאיר בחשבון כ 25-30 אלף שח בממוצע לאחר הורדות והחזרים.

למרות כל הטעויות האלה, מצבנו הכלכלי טוב מאוד, בעיקר בזכות הכנסה גבוהה ב 10 שנים האחרונות, אבל לא עוזבת אותי המחשבה באיזה מקום כבר יכלנו להיות אם היינו מתנהלים ״לפי הספר״ ב 10 שנים האלה.

אשמח אם תוכלו לפרט כיצד אתם משקיעים את הכסף הפנוי שנשאר בסוף כל חודש,

כרגע יש לי חשבון מסחר באקסלנס שם קניתי עוקב sp500 ונסדק, אני רוצה להרחיב את הפיזור גם על זהב/כסף/ביטקוין אבל לא ממש יודע אם כדאי.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 12:49
זה מה שאני עושה עם כסף פנוי. אפשר גם את המדד העולמי.

זה כבר הימור אם ירד או יעלה, בניגוד למניות שזה חברות שמרוויחות כסף ולכן בטוח (*) יעלו בטווח הארוך

(*) אם לא תפרוץ מלחמת עולם שלישית
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 13:00
זהו ברכותי

הצלחת להגיע להשקעה החכמה ביותר בגיל 30

רבים לא מגיעים לזה בגיל 60 , מה שאתה אומר שאתה מקדים את זמנך ב30 שנה.

אם כבר לפצל, הייתי חושב חזק חזק, אם לא לשים חלק ניכר מהכסף דווקא בישראל מ2 שיקולים :

1. סיכון מטבע

2. ישראל ניצחה במכות כל מדינה אפשרית בשנתיים האחרונות, וסביר שהמלחמה בעזה תסתיים בקרוב גם (ונחזיר את החטופים). להערכתי סבירות גבוהה שנראה בישראל תשואת יתר על שאר העולם. למען האמת ישראל הבורסה המובילה בעולם מתחילת השנה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 15:45
קודם כל הודעה ראשונה שלי בפורום אחרי הרבה זמן שאני קורא את הפוסטים של המשקיעה ומדפדף בפורום

אני לא בטוח שזה המקום אבל אני רוצה לומר תודה ענקית ל"המשקיעה"

על הידע הרב שלמדתי ממנה, ועל שעות של קריאה מהנה ומעניינת, על שינויים שעשיתי בזכותה,

ועל זה ששינתה את התפיסה שלי לגבי מושגים רבים גם בכלכלה וגם בחיי האישיים,

ועל תרומתה לחוסנה של מדינת ישראל, כן כן לא פחות, אפקט הפרפר נאמר בדיוק כאן, כ"כ הרבה גלים של השפעה שעוד רחוקים מלהסתיים

תודה רבה לך

אם הבנתי נכון, אין סיכון מטבע בלהשקיע במדד מניות בארה"ב כדוגמת הS&P 500 והנאסד"ק

כי ירידה של הדולר תוביל ישירות לעליית המדד, שכן רוב ההכנסות של החברות הכלולות בו (לפחות החברות הגדולות יותר), מגיעות ממספר מטבעות שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 17:30
למען האמת, מדד ת"א 125 הגיע לפיק בתחילת 2022 והתדרדר. לקח לו כמעט 3 שנים לחזור לפיק הקודם, בזמן שהמדדים בשאר העולם המשיכו לעלות.

ועוד אמת, ישראל היא מדינה זעירה ביחס לשאר העולם. אין שום הגיון להשקיע דווקא בה.

ואין הגיון לעבור ממדד אחד לשני רק בגלל שנה-שנתיים מוצלחות.

אתה נמצא בפורום כבר 4 שנים וזאת שאלה של חדש דנדש...כמעט כתבתי לך ברוך הבא :)

תעשה חיפוש בפורום על שרשורי ביטקוין/מתכות, תקרא את השרשור על מייק.

אגב, נאסד"ק ואס.פי.500 לדעתי הם לא פיזור באמת. אם אתה מעדיף את השוק האמריקאי על פני העולמי, אפשר לבחור מדדי מניות אמריקאיות בינוניות ומניות קטנות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 21:26
זה תלוי בהעדפות שלך,

באופן אישי הייתי משכיב חצי מהכסף (או יותר) בדירה ראשונה להשקעה (בזכות הטבות המס) במתחם פינוי בינוי מעניין עם אפסייד נאה - משכנתא מקסימלית, בחשיפה גבוהה למסלולי פריים ומשתנה קצרה, לא צמודה.

היתרה במסלולי מניות - 80% במחקה מדד עולמי (או אמריקאי), 15% בישראל (ת"א 125 או אחר), 5% בכספית שקלית (קרן חירום?)

את התזרים החודשי מכאן והלאה תכניס למניות.

לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2025 21:33
כל כסף פנוי שנצבר לי אני זורק על מדד עולם כמו רובוט. פשוט מעביר ישר וקונה ללא קשר במצב השוק.

מחשבות של ״מה היה קורה אם הייתי עושה את זה לפני״ וכו הן לא רלוונטיות כי את הגלגל אי אפשר להחזיר אחורה, כמו כל דבר בחיים.

תהיה ממוקד במה אתה יכול לעשות עכשיו ויהיה בסדר. כשהכסף יתחיל לתקתק אתה תשכח מטעויות העבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2025 17:30
אני כבר בעל דירה למגורים ודירה להשקעה במתחם פינוי בינוי, ומחזיק גם בקרן כספית.

אני רוצה להשקיע את מה שנשאר מהתזרים החודשי בלבד.