⬅ חזרה לאינדקס

בן 23 מחפש אפיקי השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 16:45
שלום לכולם,

אני בן 23 נשוי ואבא טרי טרי.

משרת בקבע, ההכנסות גדולות מהוצאות. ללא חובות, כרגע עם 25k בעו"ש (קרן ביטחון) ו30k בקופת גמל להשקעה (תנאי חבר עמלה של 0.39 מהצבירה) אנחנו לא לחוצים על לקיחת משכנתא וקניית דירה אך רוצים להגיע לכמה שיותר הון עצמי בעשור הקרוב.

אני יודע שאסור לכם לייעץ להמליץ וכו

אך אשמח אם תגידו לי מה הייתם עושים במקומי. האם לפתוח תיק השקעות פסיבי במקום הקופת גמל? כרגע הקופג במסלול כללי של 35% מניות האם להגדיל ל80% (סיכון מוגבר) או להעביר את הכסף מהקופג לתיק השקעות עצמאי פסיבי? או כל אופציה אחרת שאתם הייתם עושים.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 18:27
בלי להיכנס לנושא של בחירת מסלול ספציפי (גמל/תיק השקעות) חשוב לציין שככל שאתה צעיר יותר כך כדאי לבנות תיק שמכיל יותר מניות ופחות אג"ח. כמובן בכפוף לסיבולת הסיכון שלך.

להרחבה אני ממליץ לך להיכנס לאתר התמונה הגדולה ולקרוא על בניית תיק השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 18:59
תודה רבה משה! ובכל זאת עדיף לי להתמקד במוצר אחד? או שניהם תוך דגש על אחד מהם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 19:32
מזל טוב.

הסכום יחסית נמוך אבסולוטית.

גם אם נסכים שקופת גמל להשקעה אינה המסלול הכי יעיל בנמצא (ובוודאי בהנחה שאתה מושך אותה לפני הפנסיה) יהיה די קשה לבנות תמהיל תיק פאסיבי זול מבחינת עלויות בסכום הזה, בהתחשב בתשלומים לברוקר בעיקר. אז היה ורמת הסיכון בערך בסדר, זה בערך בסדר בינתיים כנראה ואתה יכול להקדיש זמן ללמוד יותר לעומק מה הלאה.

מה שמשה כתב למעלה נכון מאוד, אבל צריך לקרוא את המשפט טוב טוב מההתחלה ועד הסוף, ואולי להתחיל מהסוף. זה בראש ובראשונה פסיכולוגיה ואמונה בצדקת הדרך שנובעת מהבנה מסוימת של איך העסק עובד. (גם אם בסוף טעינו לחלוטין).

מצבכם טוב כי אתם צעירים עם מודעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 19:40
תודה רבה על התגובה המפורטת. באמת חשבתי לשנות את התמהיל ל80% מניות. האם להמשיך כל חודש להפקיד את כל החסכון לקופג או להשאיר בצד בינתיים עד שיצטבר סכום יפה לפתיחת תיק השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 19:45
לא יודע.

תצלול לנתונים לעומק ותחליט, ההחלטה שלך ואין אמת אבסולוטית זה תלוי בשאלות שרק לך יש את התשובות להן.

מה שכן ברור הוא שעתידך לפניך והסכומים הללו הם פרוטות ביחס להון העתידי, אין דחף לפעולה מיידית, קודם תחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 21:15
בהכללה גסה בקופת גמל יש יותר הטבות מס + אג"ח טובות. בתיק השקעות יש לך יותר שליטה על תמהיל ההשקעה ואתה יכול להוציא את הכסף בשלב מוקדם יותר בלי קנסות. בשביל לבחור מסלול אתה צריך להחליט מה היעדים הפיננסים שלך ואיזה מסלול ישרת אותך טוב יותר.

אישית בחרתי להכניס כמה שפחות כסף לפנסיה כדי להשקיע באופן עצמאי.

כמובן, אני לא ממליץ לא מייעץ ואת ההחלטות הפיננסיות בחיים שלי אני מבצע בעזרת שימפנזה שבוחרת מניות
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 21:45
???
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 22:11
ממה שאני מכיר בפנסייה יש אג"ח מיועדות שהמדינה מחייבת לרכוש עם אחוז ריבית גבוה יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 22:19
א

אוקיי את זה אני מכיר.

פשוט הוא דיבר על קופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 22:58
כן הכוונה שלי הייתה לקופת גמל להשקעה. ויש לי עוד שאלה בנושא, במצב של ירידות כדאי להכניס עוד כסף לקופג כל חודש? בתכלס אין לי מושג מה הכסף שלי עושה יכול להיות שהוא סתם ממלא חורים ולא באמת קונה לי עוד מניות..
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2017 23:01
צודק, רק עכשיו גיליתי שהאג"ח האלו קיימות רק בפנסייה ולא בגמל.