⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי

🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2025 17:26
אני מנסה להבין מה בדיוק קורה כשמשנים את מועד החיוב בכרטיס אשראי.

לדוגמה, נניח שכרגע מועד החיוב הוא 10 בחודש, היום ה-8 בחודש ויש סכום לחיוב X.

מה קורה אם אני משנה את מועד החיוב ל-5 בחודש? האם הסכום X "נגרר" עד ל-5 לחודש הבא? האם בעת השינוי מבוצע חיוב בסכום X מחשבון הבנק והסכום בכרטיס מתאפס? או משהו אחר?

ונניח שמועד החיוב הוא 10 בחודש, היום ה-12 בחודש ויש סכום לחיוב X.

מה קורה אם אני משנה את מועד החיוב ל-15 בחודש? האם יבוצע חיוב ב-15 לחודש הנוכחי או רק בחודש הבא?

אשמח להבין איך זה עובד.

אם יש הבדל בין החברות אז אני אשמח למידע לגבי חברת max (לא מצאתי תשובות באתר שלהם).
🕒 פורסם בתאריך: 10/07/2025 20:46
לא, חברות האשראי לא יתנו לך ״הלוואה״ חינם

החיוב הקרוב יתבצע במועד החיוב הנוכחי שאתה רשום אליו ומיד לאחר מכן יתבצע חיוב במועד החדש.

אם אני זוכר נכון במידה והבקשה התקבלה חמישה ימים לפני מועד החיוב הנוכחי אז זה כן יוחלף ואתה תחויב במועד החדש (נגיד אם מועד החיוב הקבוע הוא 2 בחודש וביקשת ב- 9 בחודש לשנות ל-15 אז זה יתפוס)

ניסיון מחברות כאל וישראכרט, במקס לא ניסיתי אבל נראה לי שהן פועלות באופן די דומה.

מקווה שעזרתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2025 20:39
כלומר במקרה שתיארתי (חיוב ב-10 בחודש, היום 8 בחודש ואני משנה ל-5 בחודש), יבוצע חיוב ב-10 בחודש הנוכחי וב-5 בחודש הבא ואילך?

נשמע לי לא הגיוני, הרי ככה אני יכול כל פעם שמגיעים ל-5 ימים לפני מועד החיוב לשנות אותו וככה למשוך את החיוב עד אינסוף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2025 22:14
כן

5 ימים לפני התאריך החדש שאתה רוצה לא הנוכחי
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2025 22:27
בכאל הם מציינים שניתן לשנות מועד חיוב רק אחת לשלושה חודשים (לא יודע אם לכרטיס או בכלל), כך שלא ניתן לדחות חיוב לנצח.

מלבד זאת, לוקח להם עד חמישה ימים להשלים את הטיפול בבקשה, כך שאם תבקש בשמיני לחודש לשנות את החיוב מ10 ל15 בחודש, כנראה שלא יספיקו וזה יחול מהחודש העוקב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2025 23:46
זה עדיין מאפשר למשוך את החיוב לנצח: כל 5 בחודש אני אשנה ל-1 בחודש וכל 20 בחודש אני אשנה ל-15 בחודש.

אוקיי, זה יותר הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2025 09:24
לא נכון, אם המועד החדש שאתה רוצה קרוב יותר מהמועד הקיים שלך והודעת חמישה ימים לפני (המועד החדש) אז זה מוחלף לחדש ויוצא שהסייקל שלך הוא פחות מ- 30 יום.

אם המועד החדש רחוק מהמועד הקיים אז קודם יש חיוב במועד הקיים ורק אז עוברים למועד החדש. בכל מקרה לא תצליח למשוך את החיוב יותר מ- 30 יום.