⬅ חזרה לאינדקס

איך מצמצמים טעויות יקרות כשנכנסים לשכירות בלחץ זמן?

🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 10:47
לפני שנה שכרתי דירה לראשונה בחיי.

לאחרונה, כחודשיים לפני תום החוזה, בעל הדירה עדכן אותי שהוא צריך את הדירה עבור בן משפחה – ונדרשתי לעזוב.

כך מצאתי את עצמי בלחץ של חודשיים למצוא דירה חדשה, בתקציב מסוים, ברמת איכות מינימלית (לא קטנה מדי, לא מוזנחת או חשוכה), ובאזור מסוים בעיר שבה אני גר.

בתהליך הבנתי עד כמה חיפוש דירה עלול להיות מעיק, יקר ומתסכל – במיוחד כשיש מגבלות זמן, תקציב וציפיות בסיסיות.

והדבר שהכי בלט לי הוא כמה מעט ודאות יש לנו לגבי הבחירה – בין אם זו הדירה עצמה, השכנים או בעל הדירה.

מכיוון ששכירות כנראה תמשיך להיות המציאות שלי בשבע–שמונה השנים הקרובות (גם כלכלית וגם מבחינת סגנון חיים), חשוב לי ללמוד איך לצמצם את מרווח הטעות.

אני לא מדבר רק על נוחות – אלא על טעויות שיש להן עלות כלכלית ממשית:

דירה שלא מתאימה גוררת מעבר נוסף – הוצאות, זמן, אנרגיה.

בעל דירה בעייתי עלול לגרור הוצאות מיותרות או התעסקות מתמשכת.

תהליך החיפוש עצמו – עם אינספור שיחות, פגישות, ובזבוז זמן – שוחק ומכביד גם כלכלית.

אז אני שואל אתכם, מהניסיון שלכם:

איך בודקים דירה באופן רציני ויעיל, גם כשאין הרבה זמן?

איך מזהים בעל דירה הוגן מראש – או לפחות סימני אזהרה?

אילו דברים בדקתם בדירה שהצילו אתכם מבעיות עתידיות?

האם יש שיטות, תובנות או כלים שעוזרים לקבל החלטה נכונה כבר בפעם הראשונה?

אשמח לשמוע – כל תובנה יכולה לחסוך עוגמת נפש, וזמן זה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 11:10
1. תהיה רציני ויעיל גם אם אין לך זמן. פנה זמן לחיפושי הדירה, תמיד תוכל להחזיר ימי עבודה, לא תוכל להמשיך לחפש דירה לנצח.

2. אם הדרישות לא הגיוניות מלכתחילה, אל תמשיך עם בעל הבית, טוב לא ייצא מזה.

3. לחץ מים, מזגנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 11:13
אנחנו עברנו 3 בתים ב-15 שנה האחרונות (ומתוך השנים האלו היו כמה שנים שגם השכרנו עד שמכרנו).

לא באמת בדקנו לעומק. בעיקר התייחסנו למחיר, לגודל, לחלוקת השטח (ובמקרה שלנו גם לחצר מסביב).

מצד שני, אנחנו לוקחים בחשבון שכל דירה (כמו כל רכב) יהיו לה בעיות מדי פעם וצריך לתקן. בדרך כלל זה ע"ח בעל הדירה, לפעמים לקחנו על עצמנו.

קשה לי לענות לך על זה. לא מדובר על אפס או מאה. תסביר למה אתה מתכוון במילה "הוגן".

בבית הראשון ששכרנו, בעלת הבית (החמודה) ניסתה להעלות לנו כל שנה שכ"ד אבל ויתרה כשאמרנו שנעזוב.

בבית השני, בעלי הדירה (החמודים) הסכימו להוסיף מזגנים לחדרי השינה לבקשתנו ואז ניסו להעלות שכ"ד כי יש מזגנים. לא הצליח להם.

בבית הנוכחי, שאנחנו גרים בו כבר יותר מעשור, בעלי הבית מקסימים ממש ועדיין מורחים אותנו כבר יותר משנה על הבקשות שלנו להוסיף ממ"ד חיצוני ולצבוע את הבית אחרי שנים של נזילות וקילופים. הם הסכימו אבל זה לא קורה בפועל.

לסיכום - בעלי בית נחמדים והגונים, ועדיין יהיו פערי רצונות בינם לשוכרים בלי שזה יהפוך אותם לניבזים. אתה כשוכר רוצה אפס תקלות וללא עליות שכ"ד. הם רוצים יותר הכנסות ופחות הוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 11:22
1. חוזה לשנתיים. מביא רצון

2. מבקש לחדש חוזה כחצי שנה לפני הזמן, עם עלייה בשכירות. במקרה כזה, יהיה לך הרבה יותר זמן לחפש.

3. ככל שלבעלי הדירה יש יותר דירות, כך הסיכוי שהדירה תיגרע משוק השכירות (למשל כי הילד עובר לגור בה) קטן יותר.

4. מנגד, משכנתא גבוהה על הנכס -> זקוקים לדמי שכירות.

5. מוכנות לשלם מעל מחיר השוק.

וגם כל אלו יכולים שלא להועיל. במקרה כזה צריך להיות סבלניים ולקחת בחשבון שאולי תצטרך לחפש דירה בזמן לא נוח...
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 11:45
לבדוק שהכל עובד בדירה (הורדת מים בשירותים, מזגן פועל (אם לא פועל טוב צריך לנקות את הפילטר-קל מאוד לעשות את זה)).

להסתכל על המצב הכללי של הדירה-התחזוקה שלה.

להסתכל על התקרה, לחפש סדקים בקירות, ברצפה, רטיבויות וכו' (גם בשאר הקירות-במיוחד במקלחת).

לבדוק שהחשמל עובד, השקעים תקינים ועובדים (לא יוצאים מהמקום אלא מקובעים לקיר), מקרר עובד וכו'. עובש מאחורי ארונות.

לסנן דירות לפי קריטריונים חשובים-האם אתה צריך ריהוט או שיש לך והאם הריהוט שיש בדירה מתאים לך.

כשאתה נכנס לדירה (אחרי חתימת חוזה) תצלם את כל הדירה בטלפון, תמיד טוב שיהיה תיעוד. לתעד שעוני חשמל ומים (גם אם החשבונות כלולים במחיר תמיד טוב שיהיה תיעוד לכל מקרה).

תבדוק סגירה של דלתות (כשאתה מחוץ לחדר שהדלת מובילה אליו) -שלא ננעלות בטעות (בדירה שפעם גרתי בה השירוקלחת היה בלי חלונות ועם קירות עבים, כמעט ננעלתי שם וזה יכול להיות מאוד מסוכן כי אף אחד מהשכנים לא היה שומע אותי אם הייתי ננעלת ולבעלי הדירה לא היה אכפת בכלל כשהתרעתי בפניהם על זה. חלאות).

שים לב לאנרגיה ביניכם-האם אתה מתחבר אליו? איך הוא מתבטא פנים מול פנים ובהודעות\שיחות?

מה הוא אומר לגבי תיקונים שצריך לעשות בדירה לפני שאתה נכנס? האם הוא מסכים או ''עושה טובה''?

אולי אפשר לבקש לדבר עם דיירים קודמים? אם הוא לא מסכים-אולי יש לו מה להסתיר.

אם הוא מבקש ערבויות גבוהות או משהו שנראה לך לא הגיוני (פעם ביקשו ממני שכ''ד לשנה מראש בהעברה בנקאית- סירבתי).

תפעיל את האינטואיציה שלך-האם הדירה מרגישה לך ''נכון''? איך האיזור (בניינים קרובים)? שקט? רועש? האם השכ''ד מתאים?

האם יש משהו שעושה רעש כמו גני ילדים, בתי ספר באיזור?

תחליט איזה קריטריונים הכי חשובים לך וצמצם את חיפוש הדירה לפי זה.

תשקול להרחיב את טווח החיפוש
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 12:05
אין קשר להוגן. הוא היה הוגן. אחרי שמתעניינים, רוצים לסגור אולי, ומפתחים "קשרי ידידות" (=מחטטים), אפשר לשאול מה המצב שלו, ולהבין.

אם זו דירה של זוג מבוגר להשקעה, כנראה לא יפנו אותך, אלא אם יש איזה בן 20 שמתישהו יכנס (מותר גם "סתם להתעניין" כמה ילדים יש).

אם זו דירה של זוג צעיר, יש יותר סיכוי לאקטיביות, תנודתיות, ממעבר לדירה ועד מכירתה.

פנסיונר עם ילדים מסודרים, כנראה לא יפנה בשביל איזה קרוב משפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 13:11
בגישה שלי - להקדיש לזה את מירב זמנך בפרק זמן קצר יחסית, מאשר להקדיש חצי קלאצ' לזמן ארוך.

זה לא אומר לבטל את החיים שלך, אבל תסתכל בפייסבוק בקבוצות ביד 2, תתקשר ישר תגיע תראה ואם נראה טוב (ואחרי שיש קצת ניסיון ורואים כל מיני דירות) כבר מבינים יותר מה רוצים ואפשר לסגור כשרואים את "הדירה הנכונה והמתאימה".

אם תראה דירה אחת בשבוע, גם לא יהיה לך מדד להשוואה למהי דירה טובה שמתאימה לך, וגם עד שכבר תגיע לאחת כנראה יהיה מישהו נחוש יותר שיגיע לפנייך ויסגור אותה, לכן לבוא נחוש ולסגור את הכל תוך פרק זמן קצר יחסית בשאיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 14:05
בתור מי שמשכירה:

- ככל שתוכל להציע ערבות בנקאית בעל הדירה יתגמש לקראתך

- תבקש חוזה ארוך טווח, נגיד שנתיים פלוס אופציה שנתיים

- תשקול להיעזר במתווך, טריקי...

- תכיר את הרקע של המשכיר: היכן גר, מצב משפחתי, כמה זמן הדירה הושכרה, האם יש לו נכסים נוספים, האם גר בדירה אחרת בבעלות
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 17:28
רוב חיפושי הדירות מתבצעים ממילא כחודשיים לפני תום השכירות אז זה לא מצב חריג - ההבדל היחיד הוא שציפית שהחוזה יחודש.

לא לחתום עם בעל דירה שאתה מרגיש לגביו חוסר גמישות באינטרקציות הראשונות עימו - (טלפון פגישה).

חשוב שעו"ד מטעמך יתקן את ההסכם. אין לך מושג כמה זה עוזר אם הניסוח מגן גם על השוכר לגבי כל מיני עניינים כמו מימוש בטחונות, פרטיכל מסירה מסודר, החלפת שוכרים, אחריות של בעל דירה לתיקון נזקים (למרות שיש הוראות קוגנטיות בחוק) וכדומה. בעל דירה שלא מוכן לתיקונים הגיוניים בהסכם השכירות לברוח כמו מאש. בעל דירה שמבקש ביטחונות אבסורדיים או תנאים אבסורדיים (צביעת תקרות אמרנו?) לברוח עוד יותר מהר. נתקלתי בחוזה שכירות שבעל דירה החתים שוכר על התחייבות להישאר בדירה עד שמסתיימת תמ"א כאשר עוד לא היה מועד התקשרות עם קבלן - בקיצור אסיר עולם. (לא משנה שזה לדעתי חוזה לתקופה בלתי קצובה שניתן לביטול על ידי השוכר וכל שופט סביר היה משחרר לדעתי שוכר מסעיף כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 17:31
לא מקובל בשוק השכירות למגורים בישראל אלא אם כן מדובר בדירות יוקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 19:27
ערבות בנקאית כן מקובל באזורים מסוימים (בלי קשר לדירות יוקרה) ויש מקומות שזה תנאי הכרחי,

חוזה של שנתיים + שנתיים אופציה זה באמת משהו שלא יצא לי לשמוע עליו
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 20:08
ערבות בנקאית בהחלט מקובלת גם שלא באזורי יוקרה. התכוונתי כמובן לחוזים ארוכי טווח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 20:50
- לצערי הביקוש לדירות נורמליות גבוה מההיצע של דירות כאלה, מה שנותן לגיטימציה למשכירים לשמור את הכוח אצלם ולא לאפשר חוזים לטווח בינוני-ארוך. במיוחד כשאתה שוכר חדש והם לא מכירים אותך.

- איזה ערך מוסף נותן מתווך? כל האינטרס שלו הוא לעטוף את העסקה במילים יפות ולהשאיר אותך להתמודד עם התוצאות. בכללי זה בדיחה ששוכר צריך לשלם למתווך למרות שהמשכיר הוא זה שמעסיק אותו. הם גם מודעים לאבסורד אבל זה נהיה נורמה.

- מהניסיון המועט אך הלא מבוטל שלי, ברגע שנכנסים לחוזים מפורטים וטריקיים עם משכירים זה מכניס אותם לעמדת מגננה והמשא ומתן המתיש יעורר אנטגוניזם ולא יאפשר בנייה של מערכת יחסים המבוססת על אמון ואותנטיות. לטעמי השאיפה היא לחתום על חוזה באמת סטנדרטי עם התאמות קלות בהתאם לצרכים האישיים.

איך הגענו למצב שערבות בנקאית נהייתה תנאי הכרחי אני באמת לא מצליח להבין.

למה אני כשוכר צריך לשריין סכום כסף משמעותי עבור המשכיר מבלי היכולת להשתמש בו? למה ערבים וצ'קים לביטחון לא מספיקים?

יש גם כאלה שמבקשים שטר חוב על סך כ50 אלף שקל, כאילו אני קונה את הדירה.

מועט אך הלא מבוטל שלי, ברגע שנכנסים לחוזים מפורטים וטריקיים עם משכירים זה מכניס אותם לעמדת מגננה והמשא ומתן המתיש יעורר אנטגוניזם ולא יאפשר בנייה של מערכת יחסים המבוססת על אמון ואותנטיות. לטעמי השאיפה היא לחתום על חוזה באמת סטנדרטי עם התאמות קלות בהתאם לצרכים האישיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 21:09
היא לא תנאי הכרחי באזורים רבים בארץ.

כנראה אתה שוכר באזור מאד מבוקש.

מה זאת דירה נורמלית בעיניך?

בערים והישובים הוותיקים יש הרבה דירות בנות 70-90 שנים. לא מעט דירות כאלו נמצאות במרכז ת"א והן מאד מבוקשות ויקרות.

אנחנו גרים בבית שעבר הרחבות לאורך השנים. 30% מהבית נבנה בשנות השלושים של המאה שעברה, וגם התוספות בנות כמה עשרות שנים.

בעינינו הוא מאד נוח, אתה אולי תחשוב שזה לא בית ראוי.

מצד שני - לפני כמה שנים הבן שלי וזוגתו שכרו דירת 3 חדרים באזור באזל בת"א שנראתה להם נהדרת, ורק אחרי שעברו הם גילו שיש שם בעיה שיוצרת סירחון של ביוב בכל הדירה וברחו משם.

כן כדאי שתפרט מה זה נורמלי בעיניך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 21:24
הרבה פעמים הצדדים לא מסתכלים על החוזה בכלל במהלך השכירות - אבל מאד רצוי שכאשר חייבים להסתכל על החוזה - שהוא יגן עליך - גם בשיחות עם בעל הדירה לגבי מה סוכם וגם אם חס וחלילה מגיעים לבית המשפט.

לגבי ערבות בנקאית, כמשכיר, אני מתנגד בתוקף - זה סתם התעללות.

שטר חוב על סך 50,000 ש"ח לא נחשב גבוה, לא מהווה הוצאה מהכיס כמו ערבות בנקאית, והוא להבטחת תשלומים ונזקים. השטר ניתן לגביה רק דרך ההוצאה לפועל וניתן להעלות נגדו במקרה הצורך טענות שונות.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 21:42
נראה לי שצפויות לך הפתעות בעניין הזה.

רוב חוזי השכירות שאני נתקל בהם הם ברמה נמוכה, בשפה משפטית עילגת, מנוגדים לחוק השכירות החדש, ומגינים בעיקר על המשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 22:06
יש עוד הרבה בעיות אחרות שמגבילות חוזים ארוכים - האינפלציה הגבוהה בשנים האחרונות היא אחת מהם, אפשר להצמיד את השכירות למדד אבל יש הטוענים שהמדד איבד חיבור למציאות והמחירים עולים הרבה יותר.

חלק גם רוצים להצמיד את השכירות כמה שיותר למשכנתא שלהם

כמו שאמרו זה לא בכל מקום - נפוץ יותר באזורים מבוקשים, דירות גדולות וכדומה

וערבות בנקאית גם לא תכסה נזק רציני.

ה50K זה הרבה כסף אבל לא מתקרב לסכום ההתחלתי שאתה צריך בשביל לקנות דירה, מחיר דירה ממוצעת בישראל הוא כ2M שקל, הון עצמי מינימלי למשכנתא לדירה כזו חצי מיליון שקל, לא כולל התשלומים הנלווים שהם לא חלק מהמשכנתא (עו"ד, תיווך, שמאי, מס. . .) - כלומר אתה צריך מעל חצי מיליון שקל כדי לקנות דירה ממוצעת.

אולי אם תגיד מה אתה מחפש ואיפה אנשים ידעו להגיד מה נורמלי באזור
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 08:58
אני גר בשכירות בחולון – מסיבות אישיות ומתוך קרבה לתל אביב, שם אני עובד. אני לא מחפש דירה משופצת או בבניין חדש. כל חיי גרתי בדירות פשוטות בבניינים ישנים, וזה גם מה שחיפשתי כשעברתי לשכירות – ואני בסך הכול מרוצה מהבחירה.

מאחר שאני עובד מהבית רוב הזמן, חשוב לי שהדירה (שאני גר בה יחד עם בת זוגי) תהיה נעימה ונוחה למחיה. הכוונה היא לדירה בגודל של כ־60 עד 75 מ"ר (2 עד 3.5 חדרים, בהתאם לחלוקה הפנימית), עם אור טבעי, זרימת אוויר טובה, שקט יחסי (לא על ציר תנועה ראשי), מזגן בסלון ובחדר השינה, לחץ מים תקין, מערכת גז, דוד שמש, ללא רטיבויות, עובש, ג'וקים או ריחות לא נעימים. מבחינתי זו לא דרישה מוגזמת.

אבל למרבה ההפתעה, רוב הדירות בשכונות הוותיקות של חולון – כמו אגרובנק, גרין, עם, רסקו א', רסקו ב' וקריית עבודה – לא עומדות בפרמטרים האלה. בעלי דירות מודעים לכך, ומחירי השכירות לדירות שכן עומדות בדרישות מתחילים מ־4200 ש"ח לדירות 2–2.5 חדרים, ומ־4800 ש"ח לדירות 3–3.5 חדרים – גם כשמדובר בדירות ישנות בבניינים ישנים.

יכול להיות שאני לא לגמרי מחובר למחירים הריאליים, אבל קשה לי לקבל את המספרים האלו כמובן מאליו.

אם את מכירה שכונות נעימות במרכז הארץ, שיכולות להתאים לצרכים שתיארתי ושהגישה מהן לתל אביב נוחה (באופניים או בתחבורה ציבורית) – אשמח לשמוע ולהכניס אותן למאגר השיקולים שלי כשאחפש את הדירה הבאה.

בהחלט נקודה נכונה.

נניח שאתה מעוניין לשכור דירה לטווח ארוך — איזו גישה היית בוחר כדי לשכנע את בעל הדירה לחתום איתך על חוזה ארוך טווח, למרות שרוב המשכירים מעדיפים להצמיד את דמי השכירות לעלויות המשכנתא שלהם, או פשוט כי הם מבינים שהשוק מתייקר בקצב שאינו תואם את מדד המחירים לצרכן?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:11
ממליץ להכין רשימה עם פרמטרים שחשובים לך בדירה + כאלו שפוסלים את הדירה מיידית

כדי לחסוך זמן של להגיע לדירה ולראות אותה תוכל לבקש תחילה סרטון קצר של הדירה ובעזרתו לבדוק אם היא עומדת בדרישות שלך

אם כן - להגיע ולראות פיזית

פסלתי ככה לא מעט דירות בזמן שאני חיפשתי וזה חסך לי המון זמן בקביעה של סיור בדירה + הגעה לדירה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:35
הדרישות שלך קצת גבוהות, למה בג'וקים אתה לא יכול לטפל לבד? למה להוסיף את זה כתנאי שבעל הדירה יטפל?

ובנוגע לאור טבעי, זרימת אוויר טובה, שקט יחסי (לא על ציר תנועה ראשי) - זה דיי אמורפי ולא מוגדר, קשה להגיד אם זה דרישה גבוהה או לא, אם אתה מחפש דירה עם 4 כיווני אוויר אין הרבה כאלה גם בדירות גדולות והרבה יותר יקרות , גם דירות עם 3 כיווני אוויר מלאים (בלי צד שמסתכל על חלק אחר באותו בבניין) הם לא כאלה נפוצים בדירות קטנות של 2-3 חדרים, גם אם הייתה קונה היום דירת 3 חדרים חדשה מקבלן הרבה מהם לא מגיעים עם 3 כיווני אוויר מלאים.

זה יהיה קשה, בטח בדירות עם ביקוש גבוהה - הייתי מציע מראש מנגנון מוסכם להעלאת שכר הדירה בתקווה שהוא יסכים.

אופציה שהיא יותר קלה - לחפש דירות עם ביקוש יותר נמוך - שזה או להתרחק גאוגרפית (אולי ראש העין? כפר יונה? אולי יחידות דיור בכל מיני מושבים/קיבוצים ברחבי המרכז שאף אחד לא שמע עליהם) וכשאין הרבה ביקוש ועדיין צריך לשלם משכנתא וארנונה יש לאנשים נטייה יותר להתגמש.

בדירות שמיועדות למשפחות זה הרבה יותר נפוץ והשוכרים בקטגוריה הזו הרבה יותר מתעקשים על זה (מי רוצה להזיז את הילד כל שנה), אז אם תכוון לקטגוריה של דירות כאלה גם יכול לעזור לך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 11:55
אה, יופי! גם הבן שלי ומשפחתו שוכרים שם.

זאת בהחלט רשימה מוגזמת, גם לדירות במרכז ת"א וגם בבנינים חדשים יחסית.

לא בגלל שלא מגיע לך, אלא בגלל שהסיכוי למצוא דבר כזה הוא אחד למיליון.

כל אחת מהדרישות היא ראויה בפני עצמה, אבל הסיכוי שכולן תתקיימנה הוא לא גדול. אנחנו עברנו לבית עם כיריים חשמליות והתאמנו את עצמנו לזה, הבן שלי נתקל בבעיות במזגנים והיה צריך להכניס יד לכיס בסוף כדי לטפל כמו שצריך (בעלת הבית שילמה פעמיים תוך כמה חודשים לטכנאי שיטפל אבל עשה עבודה מחורבנת והיא לא הסכימה לשלם שוב באותה שנה על ההוצאה הזאת).

בדירות שיכון קטנות וישנות יש מעט מאד סיכוי להרבה אור טבעי וזרימת אוויר טובה. גם רטיבות כתוצאה מתקלה (אצלך או אצל הדירה מעליך) היא נפוצה.

ג'וקים וחרקים אחרים קיימים גם בדירות חדשות יותר, פשוט כי אתה חולק את חייך על כדור הארץ עם עוד אי אלו מיליארדי/טריליוני יצורים שהם לא אתה.

הייתי מצמצמת את הדרישות למקסימום שתיים-שלוש הכי חשובות וריאליות (למשל: בלי ריח רע, מזגן בחדר שינה ובסלון, בלי רטיבות ועובש פעילים) ומשלמת קצת יותר בשביל זה. מה שחשוב זה לנסות להבין אם בעל הדירה הוא אחד שמטפל בבעיות, אחד שמזניח ולא אכפת לו, או אחד שמוכן שאתה תטפל בתמורה להקטנת שכ"ד או החזר. אני חושבת שבאמת יש הרבה בעלי בתים שמתחמקים כמה שיותר מהוצאות תחזוקה וזה חבל. אולי צריך חוק ברור לגמרי (עם אכיפה טובה, טיפול דרך תלונות וקנסות מרתיעים) מה חובתם המינימלית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 18:36
הכי חשוב לדעתי זה בעל בית שאכפת לו מהנכס או מהשוכרים שלו (או גם וגם) ולא מערים קשיים כאשר יש תקלות.

עניין התקלות והתיקונים זה הממשק היחיד שהיה לי מול בעלי הדירות שלי.

לצערי אין נוסחה שתגלה לך את זה, בעל הדירה שלי עשה רושם מאוד טוב בהתחלה והתגלה כאחד שלא באמת רוצה לשלם על תקלות.

כן היו נורות אזהרה כמו האובססיה שלו לצביעת הדירה בחוזה שחזר על עצמו בכמה סעיפים, ועל הציון בכל סעיף בחוזה שאני אחראי על כל פאק בדירה.

ביחד עם זאת תדע שהכוח הוא אצלך, אתה משאיר סכום זעום כפקדון וגר בנכס ששווה מיליונים, הנזק האגבי שאתה יכול לעשות לו הוא משמעותי פי כמה מהכמה חודשי שכירות שאתה שם לו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 18:47
עוד טיפ שלצערי למדתי על בשרי - צריך לחשוב פעמיים לפני שנכנסים כשוכרים לדירה חדשה מקבלן.

בניין זה דבר מסובך עם חבלי לידה.

בתור שוכר קסם לי להיכנס לדירה חדשה מהניילונים, אבל זה חתיכת כאב ראש - דברים לא אפויים עד הסוף (אצלנו המעליות נתקעות בערך פעם בשבוע, חסרות מראות בטיחות בחניון), הבניין קצת בבלגאן כי אנשים עדיין מתמקמים וכו'.

בדיעבד זה נשמע טריוויאלי, אבל זה פשוט משהו שלא לקחתי בחשבון.

לא שהיו לי הרבה ברירות, שוק השכירות עכשיו חטף קשה מהאיראנים. אז זו צרה קטנה, אבל בכל זאת.

בקיצור, דירה חדשה - זה מעולה.

דירה חדשה לגמרי - יותר חיסרון מיתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 19:58
בין אם בעל הנכס מציין או לא בחוזה הוא מחוייב לתקן תקלןת של בלאי טבעי ואם היה שימוש סביר.

יחד עם זאת - הוא יכול לציין שתקלות קלות ערך (עד 300₪ למשל) על השוכר בכל מקרה. הגיוני. אומנם השתחרר בורג בידית הברז עם הזמן למרות שימו סביר אבל לא צודק לטרטר את בעל הנכס.

א. הוא רק יודע להיות בעל נכס ולא איש אחזקה.

ב. אפשרי שהשוכר יזום מעט לפני שבא בדרישה לבעל הנכס. בטוחני ש1 מכל 5 שכנים / דודים יודע לסדר את.התקלה עם עלות קטנה אם בכלל.

והכי חשוב -

ג. להימנע מגישה דווקנית של "אני שוכר ומשלם טוב והוא חייב לתקן לי כי זה החוק". לא בריא. במיוחד למי ששוקל טווח ארוך.

נקודה למחשבה:

ואם השוכר מחר יהיה בעל דירה וישקיע 280₪ בברז חדש כי התקלקל. הוא יקבל את ה280₪ בחזרה במכירת הנכס??!₪%

הכותב שוכר ולאחרונה נשבר לו הברז הסיני וקנה חדש והחליף ולא חשב בכלל להטריד את בעל הנכס בזוטות. (חוזה ארוך טווח)
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2025 23:50
ברור שאם זה משהו בקטנה אני אסדר.

נזילה בשירותים או תקלות חשמל אני פחות רוצה לגעת, א. כי אסור מבחינת החוק וב. אם יקרה יותר נזק אכלתי אותה.

אני נגיד ברז לא הייתי מחליף על חשבוני, לא אכפת לי לאיזה טווח אני שוכר, זאת בעיה של בעל הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 11:29
אם גישה (דווקנית) כזאת לא תגיע רחוק.

בטוחני תוכל להתמודד עם הוצאה של 179₪,ושכן עם מפתח ברזים 5 דקות.

אסור מבחינת החוק להחליף מנגנון ניאגרה (שעולה 89₪)? איזה חוק?

מעט יוזמה של 2 דקות סרטון ביוטיוב ואתה ד'ר בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 12:08
זה לא דווקא וזה לא 70 שקל, מנגנון ניאגרה סמויה זה מעל 400 שקל ואף יותר אם אשבור את הלחצן אל תשאל איך אני יודע.

על 50 שקל לא אבוא לבעל הדירה תאמין לי.

ברז בדירה הקודמת נשבר, ברז חדש עלה לבעל הדירה 800 שקל של גרואה (זה מה שרצה לשים), למה שאני אשלם סכומים כאלה?

בקיצור איש איש באמנותו אחיה, זה סתם דיון סרק, עד כה בעלי הדירה שלי אהבו אותי ואני אותם אז כנראה שאני עושה משהו נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 12:11
הוא מתכוון לעבודות חשמל.

יש מבין הקוראים שיחשבו שאתה הוא זה שבא עם הגישה הדווקנית מצד בעל הבית (לא לפנות אליי, לא לדבר אליי, אתה משלם לי שכירות, וגם תיקונים עד 300 שקל )
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 15:34
לא ידענו שאתה גר בדירה של הביוקר מנגנון של גרואה...הייתי בטוח ויטרה טורקי או בכלל מונובלוק.

ואם היית בעל הנכס והמנגנון היה נשבר לך בגלל עייפות החומר היית מחליף? ללא כאב תשלום? ובמכירת הנכס? הלך הכסף ששירת אותך רק לשנה כמו חוזה שכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 15:38
שוה. אני שוכר (מבחירה אגב) ולא פונה לבעל הבית.

גם אם התיקרה תיפול אנסה בעצמי ואז אטלפן אליו אם לא אצליח.

אכן בורג שהתעייף בלאי טבעי לפי החוק היבש בעל הבית אחראי אך דווקני להטרידו לפני שניסה השוכר לבדו עם מכריו.

אגב חשמל. היה לי שקע תקול ובחשמל לא מתעסקים ובדיוק היה חשמלאי אצל השכנים וב120₪ סידר לי ב5 דקות.

לא הטרדתי את מנוחתו של בעל הבית.

הוא יודע להיות.בעל בית. לא איש אחזקה ומוקד שירותים.

לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 15:43
מקרה היפותטי : על מנת לא להטריח את בעל הבית, הגדלתי ראש, קניתי טיובה של סיליקון וחידשתי את האיטום מסביב לכיור מטבח. את הדוקטורט שלי באינסטלציה רכשתי מסרטון יוטיוב. אבל מה, עשיתי עבודה לא טובה, ועכשיו מים חדרו לתוך ארונות המטבח וצריך להחליף אותם.

עלות התיקון שלי, פחות מ60 שקלים, הנזק שגרמתי אלפי שקלים.

האם בעל הבית ישבח אותי שלקחתי יוזמה ? או יתבע לי את האמא שהרסתי לו את המטבח?

מסכים איתך שבעל הנכס הוא לא שיפוצניק, אבל גם לא השוכר...
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 17:21
מקרה היפוטתי. אני בטוח שגיסך / שכן שלך מקצועי יותר בחידוש סיליקון וישמחו לעזור לך 7 דקות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 17:26
אם במקרים היפותטיים עסקינן, אולי אני גם אעלה באוב את אבא שלי, כי לו היו ממש ידי זהב והוא ידע לעשות הכל בעצמו... אתה מגן על הנקודה שלך שוב ושוב בלי להבין את נקודת המבט של השוכר שלא רוצה לקחת אחריות על רכוש שאינו שלו. אני לא אטריל ואטריח את בעל הבית שלי לחזק בורג, אבל לא רוצה לעשות שום דבר שיפתח אפשרות שבעל הבית יגיד לי שהרסתי לו משהו בדירה כי עשיתי את זה בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 17:46
היו תקופות שגם שכרתי וגם השכרתי, היום אני מנהל את השכרת הדירה של חמותי ואת השכירות שלה במקום אחר.

אני יודע לטפל בנזילות, סתימות, לקדוח חורים ולתקן סדקים בטיח. אני מצפה למינימום מדייר ששוכר.

דייר שעל כל נזילה, תקלה קטנה, מנורה שרופה, סתימה בביוב, יתקשר אלי, החוזה שלו לא יחודש. הדירה ישנה, מיועדת לפינוי בינוי, ואין לי כוח להתעסק, זולה ב500 שח מדירות אחרות באותו בניין, רוצה שירות פרימיום? תשלם מחיר פרימיום. אני מבהיר ישר בהתחלה, המחיר זול כי אני רוצה דייר שמסתדר לבד.

נשרפה מנורת לד במטבח? לך תקנה מנורה חדשה ותביא מישהו להתקין, נתחשבן אחר כך. אתה לא יודע? אין בעיה, אני אשלח חשמלאי שיביא איתו גוף תאורה, אשלם לו כמה מאות שקלים, ותחפש דירה חדשה בשנה הבאה.

נסתם לך הכיור? תביא פומפה, תפתח למטה, תנקה את השערות. לא צריך אינסטלטור ב500 שקלים. (מקרים שהיו).

בכל החוזים שאני עושה, גם כשוכר וגם כמשכיר, אני מוסיף תנאי של שלושה חודשים הודעה מוקדמת, להפסקת החוזה לפני תום התקופה. זה נותן גם לי וגם לבעל הבית אפשרות חוקית לסיים את החוזה לפני תום השנה.

הבת שלי שוכרת דירה, מידי פעם אני אצלה מטפל בתקלות, אמרתי לה שלפני שתטריד את בעל הבית שלה (המאוד נחמד) שתקרא לי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 21:52
אך אחד לא דיבר על החלפת ריצוף או קו המים מהשעון הדירתי למקלחת.

לא מכיר בעל בית שיכעס אם תחליף סיפון ב89 ש"ח.

לא מצדיק אך מציין -

בדייוק בגלל זה יש בשוק הפלייה ידועה וברורה כלפי אימהות חג הוריות / גרושות.

קיימת תפיסה שאישה לא יודעת לחזק ברז או ציר דלת מטבח ותטלפן לבעל דירה.

דעה קדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 22:16
את הדירה שהיתה לי ברמת בית שמש, השכרתי כשיצאתי לרילוקיישן, המתווכת התחננה שאסכים להשכיר לגרושה חרדית עם ילדה קטנה, בלי צ'קים, בלי עבודה, נתמכת רווחה, הסכמתי בתנאי שההורים שלה יהיו ערבים. את שכר הדירה התחלתי לקבל רק אחרי חודשיים כשהמערכות של הרווחה התעדכנו. הכסף לא נכנס בקביעות, הרבה טלפונים להורים שלה.

אחי ואחותי סבלו. אני הייתי בארה"ב והם היו מקבלים טלפונים על כל שטות, הבוילר לא מחמם, האמבטיה נסתמת כל שבועיים בגלל מלא שערות, המדיח לא עובד, התנור התקלקל. רוב הבעיות היו בגלל שלא היתה לה יכולת בסיסית של פתרון בעיות והבנה טכנית. זה היה השיעור שלי לחיים. אחרי שנתיים היא עזבה בהפתעה, בלי הודעה מוקדמת, השאירה מלא חפצים אישיים שהיה צורך לפנות, והלכה למקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2025 22:54
לא בגלל זה.

רוב הנשים לא יודעות אלא אם זה מושך אותן לדעת או בלית ברירה אם גרות ללא גבר/אשה שיודעים לתקן . כי הרבה גברים בימינו גם לא יודעים :)

המקגיוור שלי הוא אחד מיחידי הסגולה שיודע הרבה יותר, אז הוא גם מתקן אצלנו וגם אצל בעלי הבית שהם שכנים, אצל שכנים בכלל, אצל הילדים, ובזמנו גם אצל ההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2025 01:04
אולי כאן קבור הכלב. אם הדירה הייתה חדשה במגדל יוקרה? היית רוצה לקחת את הסיכון ששוכר עם ידיים שמאליות יסדר לך נזילה במטבח היוקרתי?

אני אישית נוקט בגישה האמצעית, לא לשום צד קיצון: מסדר תקלות קלות לבד כמה שאני יכול ונמנע מלסדר תקלות שעלולות לגרום נזק מיותר, לגבי התחום האפור אני מרים טלפון לבעל הדירה ומתייעץ איתו: ״בוקר טוב, נדפק x, מה אתה אומר אתה רוצה שאני אנסה לסדר? אני קצת חושש לשבור כי בחיים לא עשיתי את זה״

לפעמים זה מסתכם בכן זה שטויות הכל בסדר לך על זה, לפעמים בעזוב אני אבוא לראות ומקסימום נביא מישהו. הכי חשוב זו גישה חברית וקלילה ולא להיות טרחן, זהו.

לא הבנתי את העקיצה סורי.

גרואה זה לא של הביוקר, לא סיני מאליאקספרס אבל גם לא ייבוא אישי מאיטליה.

בתור בעל נכס בוודאי שהייתי מחליף, זה חלק מהדירה.

שנדפק לך חלק חשוב באוטו אתה לא מחליף?

בלי קשר, אני רוצה שלשוכרים הנוכחיים והבאים יהיה נעים לגור בנכס שלי, עוד 500 שקל פעם באף פעם לא יעשו אותי עשיר לכן אני לא מסתכל על זה כ״הלך הכסף״.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2025 10:40
אז דמיין כשוכר עם תקלות קטנות שאתה בעל הבית ונסה להסתדר לבד.

שוכר לטווח ארוך זה לא אורח בבית מלון שמתקשר לקבלה על כל מתג שלא מסתדר לו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2025 13:37
דבר כזה באמת יכול לקרות אבל קח בחשבון שמאוד יכול להיות שבעל הדירה רוצה שתפנה את הדירה והוא מכר לך סיפור על בן משפחה כדי לסיים יפה