⬅ חזרה לאינדקס

חישוב אינפלציה אישי

🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 15:16
אתם מנהלים מעקב אחר סל ההוצאות שלך כדי לחשב את האינפלציה האישית? יש שיטה יעילה או חישוב ידני פשוט?

בדר״כ גבוה או נמוך ממדד המחירים לצרכן?
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 16:01
מעניין, לא נראה לי זה אפשרי, אולי יהיה פיתרון יצירתי
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 16:12
לא חושב שזה מוגדר היטב.

אם היה לי סל קבוע, יכולתי לחשב את השינוי שלו (ולראות את הפער ממדד המחירים לצרכן).

אבל הסל שלי לא קבוע, אפילו לא בממוצע, כי אני שואף להעלות את רמת החיים לאט עם הזמן. כך שהוצאות גבוהות יותר מלמדות על רמת חיים גבוהה יותר, לאו דווקא על עליית מחירים.

אפשר לעקוב אחרי ההוצאות כמובן. אם יש לך מיעוט כרטיסי אשראי זה פשוט יחסית. עשיתי זאת עד לפני כמה שנים, כיום ההתעסקות לא שווה לי את זה (ויש לנו סיבוכים שאפליקציה לא תפתור, כמו החזרי הוצאות בדיעבד על כל מיני דברים כמו נסיעות או טיפולים רפואיים).
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 16:18
מעניין אותי בעיקר לדעת אם גילית פער משמעותי בין מדד המחירים לצרכן לבין מה שחישבת לעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 16:55
גבוה יותר מהמדד.

מרכיבי ההוצאות שלי שונים מאשר מה שיש במדד, וגם אנחנו משפחה, אז הוצאות גדלות עם הזמן ככל שהילדים גדלים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 19:30
אתה יכול להשוות את ההוצאות של החודש הקודם לחודש המקביל אליו שנה שעברה - בהנחה באף אחד מהם לא היו הוצאות מיוחדות, זה לא הרמתי כי זה לא תופס תשלומים חד שנתיים (אלא אם פרשת אותם בדיוק ל12 חודשים) כמו ביטוחים, טיולים לחו"ל. . .

אם אתה רוצה לעשות את זה יותר מדויק אז לחשב סכום של X חודשים אחורה ואז לקחת את החודשים המקבלים אליהם בשנה שלפני (בהנחה והם יכללו גם הוצאות חד פעמיות).

יכול לסכום רק את ההוצאות באשראי בלי הוצאות בבנק בהנחה ורוב ההוצאות שלך על האשראי
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 20:51
יש בנקים שרואים מה ההוצאה החודשית בשנתיים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 21:23
אנחנו מנהלים כבר הרבה שנים טבלת אקסל של תקציב מול ביצוע, חודשי ושנתי.

תקציב ההכנסות נגזר מהמשכורת נטו שאנחנו מושכים מהעסק (רווחים מהעסק הולכים לתיק ההשקעות).

תקציב ההוצאות נגזר מההכנסות ומחולק לסעיפי הוצאה קבועים. רישום ההוצאות בפועל, מול התקציב, מאפשר לנו לזהות במהירות אם המדד האישי שלנו עלה/ירד ולצמצם בסעיפים הרלוונטים (או בסעיפים אחרים, כדי שהסך הכל לא יעלה).

אז החל משנה שעברה זיהינו אצלנו בעיקר עליה בסעיף המזון והסיגריות (עליית מחירים, לא שינוי הרגלים אצלנו) וגם בהוצאות הבריאות (עליה בביטוחים אבל גם עליה בשימוש בתרופות אצלנו). הורדנו בסעיפים אחרים, אלה שהכי קל לנו - מסעדות, ביגוד, הנעלה ותרבות.

מעניין :)

אנחנו יכולים להעלות את השכר שאנחנו מושכים, אבל יותר מושך אותנו לשחק את המשחק של מינימום עליה במדד ההוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 21:39
נשמע הגיוני, אנחנו במשחק שונה

מה שכן, אני מניח ששנינו (שני משקי הבית) חיים ברמת הוצאות נמוכה מרמת ההכנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2025 22:09
הביטוח בריאות בדרך כלל גם צמוד לגיל, אז גם אם לא הייתה אינפלציה ומצב בריאותי לא היה משתנה הוא עדיין היה עולה
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 15:24
אתם נשארים כל הזמן על אותו תקציב הוצאות?

אינפלציה אמורה להשפיע גם על ההכנסות (גם אם לא באותו קצב) אתם צא מעדכנים את ההוצאות בהתאם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2025 17:00
אנחנו משתדלים, אבל העלנו טיפה את המשכורות לעצמנו. בעיקר בגלל עלויות נוספות שבחרנו להגדיל בכל הקשור לנכדה.

ההכנסות שלנו נמצאות בעסק שלנו.

ההוצאות בעסק עלו קצת וגם העלנו מחירים קצת.

ההכנסה של משק הבית נגזרת מהשכר נטו שהחלטנו עליו, ולכן יכולים להתאים את הנטו אם ההוצאות של משק הבית עולות.

אבל במשחק שלנו אנחנו רוצים לראות אם מצליחים להישאר על אותו תקציב ע"י שינוי בהרגלים ובסעיפי ההוצאות.