⬅ חזרה לאינדקס

שוכר דירה, מזגן התקלקל כיצד עליי לנהוג?

🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 01:04
דירה שאנחנו שוכרים כמעט שנתיים, לפני כמעט שנה הותקן מזגן מיני מרכזי.

אתמול התחיל טפטוף נוראי ונאלצנו שלא להפעיל את המזגן. בשיחה עם בעל הדירה הוא אמר שבגלל שהמזגן הותקן לפני פחות משנה יש ביטוח אך המתקין אמר שלא יתפנה עד יום ראשון.

אינני מחפש לריב או להקשות על המשכיר אבל מבחינתי מיום שלישי ועד ראשון בשיא הקיץ הופך את הדירה לא ראויה למגורים. כיצד עליי לנהוג? השינה שלי נפגעה מזה כבר ואף אחד לא מבטיח שיגיע ביום ראשון. מה עליי לעשות?

אנחנו לא מעוניינים לפגוע בבעל הדירה אבל מצד שני אנחנו נפגעים בעצמנו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 01:28
אני אישית הייתי בודק אם יש בעלי מקצוע אחרים שזמינים מיידית,

ובמידה שכן - הייתי מדבר עם בעל הדירה בדיוק על מה שכתבת כאן (קשה לחיות כאן 6 ימים בלי מזגן בשיא הקיץ),

ומנסה לבקש ממנו בצורה יפה (לא בדרישה!) שנתחלק בעלות של התיקון המיידי במידה שמדובר על סכום סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 03:26
הה לי מקרה דומה לפני מספר שנים, אם המזגן עדיין עובד, אפשר לשים דלי לקלוט את המים בינתיים?

מלבד המים יש נזק אחר שזה יגרום?

אם מדובר רק בנזילת מים לתוך החדר והמזגן עובד, אני משער שאתה יכול להשתמש בו בינתיים, פשוט זה יותר מסורבל. אם המים מטפטפים לתוך ארון חשמל אל תשתמש בו...

כמובן שאני לא יודע מה קורה אצלך בדירה, אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 11:29
לא יודע מתי הודעת לבעל הדירה על המזגן המקולקל.

אני חושב שיש כאן ערבוב בין שני דברים

1. דירה שאינה ראויה למגורים

יש בחוק השכירות הגדרה של דירה שאינה ראויה למגורים.

מזגן מקולקל בדירה לא הופך את הדירה ללא ראויה למגורים לפי ההגדרה בחוק.

2. פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר

לפי חוק השכירות - סעיף 25ח(ב) המשכיר צריך לתקן פגם שתיקונו דחוף לא יאוחר משלושה ימים מיום שקיבל דרישה כאמור.

בסעיף יש הגדרה של פגם שתיקונו דחוף - "לעניין זה, "פגם שתיקונו דחוף" – פגם שאינו מאפשר מגורים בדירה באופן סביר".

יכול להיות ויכוח האם מזגן מקולקל הופך את הדירה לכזו שאינה מאפשרת מגורים באופן סביר.

הנטיה שלי לחשוב שזהו פגם שתיקונו דחוף ואז חובת התיקון על פי החוק היא תוך שלושה ימים.

טענה ליגיטימית של בעל דירה יש לי ביטוח והביטוח יכול להגיע רק ביום ראשון גם אם העניין חורג טיפה משלושת הימים הקבועים בחוק. תיקון על ידי בעל מקצוע אחר עלול לשלול מבעל הדירה את הביטוח על המזגן.

בקיצור - לא נראה לי שיש לך טענה ליגיטימית אם הוא מתקן עד יום ראשון.

לא מהווה יעוץ משפטי

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 11:53
ממליץ לפעול בשלושה צירים שונים.

ציר 1 - פרקטיות - כמו שכתבו לפני, תראה אם יש דרך בטיחותית להפעיל את המזגן עד שיהיה תיקון כמו שצריך.

ציר 2 - מול בעל הדירה, תדגיש בפניו שזה סופר דחוף לך, שאתה סובל, קיץ וכו' - ותראה מה אפשר לעשות. קיצר, לבוא בטוב ולהסביר את עצמך.

ציר 2.5 - תבדוק מה כתוב בחוזה. אני מכניס לחוזים שלי שמזגן נחשב "תיקון דחוף" וצריך לתקן אותו מיידית ולא יותר משלושה ימים. תראה גם אם אפשר להביא מישהו שאתה משלם לו ואז תתקזז מול בעל הדירה - זה גם סעיף שייתכן שקיים. אם יש דברים כאלה בחוזה, זה דבר טוב להזכיר ב"ציר 2" מול בעל הדירה, אם הוא עושה פרצופים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 11:57
זה טווח הזמן המוגדר בחוק השכירות לגבי תיקונים דחופים. הוראות חוק השכירות חלות גם אם זה לא היה כתוב בהסכם השכירות.

לא ניתן להתנות על חוק השכירות בעניין הזה אלא לטובת השוכר.

היתרון של הניסוח בהסכם השכירות הספאציפי שלך - זו הסכמה מראש שתיקון מזגן נחשב לתיקון דחוף - ואז נושא זה אינו ניתן לפרשנות.

יש כאן בעיה של מערכת מיני מרכזית עם ביטוח. אי אפשר לצפות מבעל דירה שיתקן מזגן מיני מרכזי שלא במסגרת הביטוח. המצב היה שונה אם לא היה ביטוח.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 11:59
אני מניח שגם אם הבית היה שלך, תיקון מזגן ביולי היה לוקח זמן מינימלי
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 12:22
התיאור שלך לא הכי ברור, אבל חיפוש מהיר באינטרנט מראה שמקרים דומים יכולים לקרות מ - חלונות פתוחים/פילטרים סתומים

ואולי עוד כמה דברים שאתה יכול לפתור לבד
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 12:33
תגיד תודה, למצוא איש מזגנים פנוי ביולי אוגוסט זה סיפור.

מישהו שמגיע לתיקון בהתראה של 2 ימי עסקים זה מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 12:53
מהנסיון שלי לפחות לגבי מזגנים מפוצלים רגילים - פילטרים סתומים יכולים לגרום להצטברות קרח על הסוללה הפנימית ולנזילת מים.

הרבה פעמים ניקוי פילטרים - קצת מנוחה למזגן - ושינוי הטמפרטורות - יכולים או לפתור את הבעיה או לאפשר הפעלה לסירוגין עד שהטכנאי יגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 13:03
בציר הפרקטי, תבדוק אם אתה יכול לשאול מחבר מאוורר עומד, למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 13:07
או מזגן נייד
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 14:27
חפש בגוגל ניקוי פילטר המזגן מיני מרכזי.

במידה ונראה לך מספיק פשוט ואתה מסוגל, פשוט תנקה בעצמך.

אם פתר את הבעיה, ספר לבעל הבית אם לא, אז לא.

גילוי נאות, לא טכנאי מזגנים ולא מחזיק במניות מזגנים, גם לא ממליץ להחזיק, בארץ חם מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 15:14
אני מחשיב עצמי האנדימן ברמה גבוהה. אבל הייתי חושב פעמיים אם כדאי לי להתעסק עם מזגן חדש שנמצא באחריות, גם אם זה רק לפתוח את הכיסוי של הפילטר ולנקות אותו, עדיף כמה ימים חמים ולחים מאשר לגלות שיש תקלה רצינית והאחריות בספק כי נגעתי שם במשהו.

אם החום בלתי נסבל, המלצה שלי לנסות להדליק את המזגן ולטפל באופן חיצוני בנזילה בעזרת דלי או משהו שיספוג, אפילו לפנות רהיטים אם צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 15:35
מניח שכוונת המחוקק ב3 ימים היא ל3 ימים עסקים. קרי שישי-שבת ויום ההודעה לא נספרים.

לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 15:39
אנא שתף אותנו מתי מלאת בפעם האחרונה את חובתך לניקוי פילטר המזגן.

פילטר שצבר אבק לאור שימושך בדיוק כמו שסיפון מתמלא פטרוליזיה של השוכר.

לשוכר שלי היה טיפטוף וניגשתי ונקיתי את הפילטרים והחזרתי אחרי שהתייבשו.

הטיפטוף הפסיק.

הוא היה נבוך מפשטות הניקוי שלא ביצע.

הסברתי לו שגם לי "לא הסבירו מעולם" ודקת מחקר בגוגל וסרטון יוטיוב הפכו אותי לדר' פילטר. מעט יוזמה לשמור על רכוש אחר, איכות האוויר למשתמש והפחתת צריכת החשמל.

מציע לכל בעלי הדירות לעגן זאת במפורש בחוזה. מזגן והנמכת הגבס זה עניין יקר מאוד ועל המשתמש לתחזק ולשמור.

יש לא מעט מקרים שבעל הנכס מציין במפורש שכל תקלת מזגן שמקורה בתחזוקה לקויה של השוכר תהיה באחריות ועל חשבון השוכר כדוגמת אי ניקוי הפילטרים וההשלכות מכך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:21
אתה טועה ומטעה.

שאל כל מתקין/טכנאי מזגנים (במקרה התקינו אצלי מזגן לפני כמה חודשים) - בתור המשתמש זאת האחריות שלך לנקות את הפילטר!

יותר מזה, אתה אמור לנקות אותו לפחות פעם בחודשיים (במיוחד בתקופת הקיץ כשהוא עובד הרבה).

אין שום סיבה לקרוא לטכנאי מזגנים בשביל לעשות פעולה שגרתית כמו ניקוי פילטר. זה בערך כמו לקרוא לטכנאי מזגנים כדי לשנות את מצב המזגן מ"קירור" ל"חימום" כי אתה מפחד ללחוץ על כפתור בשלט.

הצעה גרועה.

מזגן מיני מרכזי לרוב נמצא בתוך הנמכת גבס. הטפטף הזה פוגע בתקרת הגבס ולאורך זמן יכול לייצר נזקים שלא זול לתקן.

עדיף בהרבה לנסות לטפל במקור הנזילה.

בנוסף לזה, ספציפית במזגן מיני מרכזי, יכול להיות שהניקוז של המים פשוט סתום.

אצלי הייתה לפני כמה שנים בעיה כזאת - יש צינור שיוצא מהמזגן לעבר הניקוז, ובגלל הצטברות לכלוך הניקוז שם נסתם והמים פשוט זלגו החוצה.

לנקות את זה זאת לא בעיה וזה אפילו לא דורש התעסקות ישירות עם המזגן עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:38
סיכמת יפה ומדוייק!
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:43
אין בחוק השכירות הגדרה של יום

לכן, לדעתי, הולכים לחוק הפרשנות

יום" – תקופה מחצות הלילה עד חצות הלילה שלאחריו;

לא מהווה יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:45
מדובר בפחות מכל מטלת האנדימן!!

אם קונה לבעל דירה שגר בנכס קשה לי להאמין שישלם 350₪ לביקור טכנאי לפעולה תחזוקתית כה פשוטה:

פשוט לשלוף את הפילטר הנמצא בגב יחידת הפנים (גישה דרך פתח שירות) לנקות היטב תחת ברז מים ומברשת, לייבש ולהחזיר למסילה.

פשוט יותר מכל משימות האנדימן - מתליית מדף ועד החלפת ברז.

פשוט כמעט כמו ניקוי פילטר המדיח או החלפת שקית בשואב האבק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 16:54
בעל דירה לדעתי רשאי להכניס להסכם סעיפים על תחזוקה שוטפת שעל השוכר למלא כגון ניקוי פילטרים.

תנאי לסעיפים כאלה הוא שבעל הדירה מראה לשוכר איך עושים את זה, סמוך למועד החתימה על ההסכם.

אחרת שבעל הדירה ישכיר להנדימן בלבד.

השוכר לא חייב להגדיל ראש, להוכיח מיומנויות טכניות, או להיות מומחה לסרטוני תחזוקה ביוטיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 17:48
לא עומד בשום מבחן סבירות.

מה לעשות שרוב האנשים (כולל טכנאים) לא עובדים בימי מנוחה?

לא סביר לדרוש מבעל דירה לבצע תיקון בזמן שאין מי שיכול לתקן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 17:50
אתה רוצה שבעל הדירה גם ילמד אותך איך לזרוק זבל ולהחליף שקית בפח?

אולי שילמד אותך גם איך לשטוף רצפה ובכללי איך לנקות את הבית?

אל תגזים. יש דברים בסיסיים של תחזוקה/נקיון בסיסיים בבית שאותם הדייר צריך לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 17:55
אני מסכים בהחלט שבית המשפט לא יאכוף סעיף כזה של תיקון תוך שלושה ימים לגבי מזגן אם בעל הבית פעל באופן סביר.

מצד שני - תאר לך מצב של פיצוץ בצינור והצפה בדירה - שום טענה שאין בעלי מקצוע בימי מנוחה לא תעזור לבעל הדירה. אפשר למצוא בעלי מקצוע לעבודות דחופות והם לוקחים כסף בהתאם.

ההגדרה החוקית לדעתי של יום לגבי חוק השכירות נקבעת לפי חוק הפרשנות.

אחרת כל סעיף בחוזה שמדבר על "ימים" היה הופך ל"ימי עסקים" - אין לזה לדעתי בסיס משפטי.

לא מהווה יעוץ משפטי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 17:57
יש הבדל בין נקיון, החלפת שקית זבל לבין ניקוי פילטרים.

החלפת פילטר, בלי שהשוכר יודע איך עושים את זה יכולה למשל לגרום לשבירה של חלק או לשבירה של כיסוי הפלסטיק - אז לדעתך השוכר אחראי לשבר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:02
שוב, מבחינת מבחן הסבירות ומבחינת ההגיון הפשוט - כל דבר שדורש בעלי מקצוע הגיוני שיום משמעו "יום עסקים", ואילו דברים שלא דורשים בעלי מקצוע הגיוני שהכוונה ביום היא ליום באופן כללי.

מסכים, זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך.

אין.

החלפה של שקית זבל, בלי השוכר יודע איך עושים את זה, יכולה למשל לגרום לשבירה של הפח או לשבירה של כיסוי הפלסטיק של הפח.

מעבר לזה, אם יש משהו שאתה לא יודע אתה שואל את בעל הדירה ולא פשוט מחליט להתעלם מזה.

תחשוב למשל על מצב שיש ניאגרה עם כפתור הפעלה מוזר שאתה לא מכיר, ואין לך מושג איך מורידים את המים בשרותים. מה נראה לך יותר סביר:

א. אתה לא מוריד את המים בכל זמן שאתה גר בדירה, כי אתה לא יודע איך עושים את זה ואתה מפחד לשבור את הניאגרה.

או

ב. אתה מנסה בעצמך, ואם אתה לא מצליח להבין איך עושים את זה אז מתקשר לבעל הדירה ושואל אותו איך להוריד את המים

העובדה שאתה לא יודע איך עושים משהו היא לא סיבה לא לעשות אותו.

גם אני, כשעברתי פעם ראשונה לגור בדירה לבד לא ידעתי איך לשטוף את הרצפה. ואגב, גם זה מאוד מסוכן כי אם לא יודעים איך עושים את זה נכון אפשר לגרום להצפה בבית, או אפילו לקצר חשמלי או סתם נזקים כבדים לריהוט.

אבל תראה איזה קטע - הצלחתי ללמוד איך לעשות את זה (לא ע"י ניסוי וטעיה אלא פשוט שאלתי אנשים). ואפילו לא הייתי צריך להטריח את בעל הדירה כדי ללמוד איך עושים את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:18
השכרתי למישהי דירה - לא היה לה שום כישרון טכני מינימלי.

לא הסברתי לה איך להחליף שקית בפח האשפה, איך ללחוץ על הכפתור בניאגרה, ואיך לעשות ספונג'ה.

ראיתי לנכון להסביר לה איך מנקים פילטרים במזגן.

הכל עבר בשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:19
חושב שהניתוח שלך לעניין יום עסקים ויום רגיל - בהחלט סביר.

היה לי דייר שרצה הגורל ויום לפני שהוא עזב את הדירה - המזגן התקלקל. הצלחתי באותו יום - ביולי - להביא טכנאי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:22
לא אמרתי בשום שלב שאסור לבעל הדירה להסביר דברים.

אמרתי שהשוכר לא יכול לצפות מבעל הדירה לעשות את זה.

הנה, בעל הדירה שלי מעולם לא הסביר לי איך מנקים פילטרים במזגן. הכל עבר בשלום. מש"ל (או לפחות ככה אתה טוען שהוכחות עובדות).

ואגב, למה לא הסברת לה איך להחליף שקית? אתה חושב שאם היית מסביר לה היא הייתה הורסת את הפח?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:27
סליחה שאלקטרה ותדיראן לא נותנים שירות בשישי, שבת וחג.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:32
אם נאמץ גישתך אז בעל הדירה יסביר לשוכר איך לפרק ולנקות את הסיפון שבקרוב יתמלא בשארי פטרוזילה וכוסברה של השוכר?

תחזוקה שוטפת מניקוי פתחי ביקורת ברצפת חדר האמבטיה (שערות אשת השוכר) ועד ניקוי פטרוזילה מכוס הסיפון ללא ספק השוכר גם אם לא צויין. כנ"ל נורה שנשרפה.

ניקו פילטר יותר פשוט מכל הנ"ל רגב.

היתממות "לא ידעתי ולכן ולא ניקיתי אז נסתם ומטפטף במזגן" לא מכבדת את השוכר בעיקר באחריותו כלפי רכוש אחר.

הוא גם לא יודע להחליף בלמים ברכב אשר הוא שחק.....אז הוא הולך למוסך.

אותו הדבר לא יודע לנקות אבק שצבר במהלך השימוש שלו שיקרה למישהו שיודע.

דודה שלי בת 90 לא מבינה דבר אז בסכום סימלי ביקשה מהשכן.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:33
את זה כתבתי כבר למעלה

"אני מסכים בהחלט שבית המשפט לא יאכוף סעיף כזה של תיקון תוך שלושה ימים לגבי מזגן אם בעל הבית פעל באופן סביר."

נראה לי כל מקרה לגופו - במקרה של הצפה, בעיית חשמל חמורה וכדומה - לא בטוח שבית המשפט יגיד יום = יום עסקים. במזגן - במיוחד כאשר יש הסכם שירות - בהחלט כן.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:33
מעניין שאם הנכס היה בבעלותה היא היתה מעט מתאמצת לבדה לרכוש ידע בתיחזוק הנכס / משקיעה שיחת טלפון לאחד השכנים לדקה מזמנו.

סיכוי וודאי שלפחות 3 שכנים בבניין עם מזגן ויודעים לבצע פעולה תחזוקתית זו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:36
לגבי פילטר - אם מצוין בהסכם שזה באחריות של השוכר - בהחלט מסכים שהשוכר לא יכול להיות ראש קטן והוא חייב לוודא איך עושים את זה - אם הוא לא מרגיש בטוח שהוא יכול לעשות את זה לבד.

אני אישית מעדיף להסביר מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:36
גם אם המזגן יתוקן תוך 5 ימים ולא 3 בית המשפט יראה בתביעה כקנטרנית שרק מבזבזת אז זמנו של בית המשפט.

מה בדיוק יתבע השוכר? 50 ש"ח על כל יום שהיה לו חם?

הרי עד שיהיה הדיון המזגן יסודר ו/או השוכר יתייעץ עם גיסו שיסביר לו עד כמה פשוט לנקות פילטר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:37
שידמיין שהוא בכל הנכס ואחת לחודשיים יבקש דקה מזמנו של גיסו / שכנו.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:40
שמע, נניח תקלת חשמל או אינסטלציה - ברור שיש אנשי מקצוע גם בשעות הקטנות של הלילה.

מסכים איתך שצריך לפעול במידתיות, זה בטוח.

מזגן באוגוסט לדעתי באמת על התפר ולכן אני מכניס את זה לחוזה מפורשות (בלי לציין את אוגוסט ספציפית :lol: ).

בסופו של דבר אגב צריך לזכור שהגעה לפרשנות כזו של החוזה היא מאוד מאוד קיצונית - לא מדובר פה על תביעה.

המחשבה שלי כאן היא להסתמך על החוזה כשמדברים עם בעל הדירה רק כדי לדרבן אותו. עורכי דין לא מעורבים בשלב הזה.

החוק היבש אומר יום רגיל ולכן עדיף לשחק אותה ראש קטן מול בעל הבית ולשכנע אותו שהוא חייב* לתקן זריז.

* למעט, אולי, חוות דעת משפטית שתטען שזה לא סביר או מידתי או וואטאבר - אבל בעל הבית כנראה לא הולך לעורך דין בשביל זה ממילא ולכן סיכוי טוב שהוא ישתכנע.

לא בהכרח, יש אנשים שלא מתחזקים... ותוצאות בהתאם.

אגב מזגן מיני מרכזי יכולה להיות חיה חדשה למי שהיה רגיל לגור בדירות ישנות עם מאווררים או מזגנים עיליים.

אני מסכים מאוד שניקוי פילטרים זה בייסיק של הבייסיק, אבל דורש הדרכה (של חמש שניות בדיוק) כשנכנסים לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:40
בהחלט צודק לעניין תביעה קנטרנית שתידחה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:50
ספק רב אם מזגן שיתוקן תוך 15 יום למשל יראה בעיני השופט כמו פיצוץ צינור שלא תוקן מיד.

וגם אם השופט יפסוק פיצוי של כמה ש"ח על כל יום סבל בחום זה יחזור לשוכר במעמד חידוש החוזה - אי-חידוש או התייקרות משמעותית.

לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 18:52
מסכים

הפואנטה היא שלא נכון לרוץ לפורמלים המשפטי כ"כ מהר.

פות"ש לא מול שופט.

פות"ש צריך לשכנע ת'בעלבית שיואיל בטובו לפתור את עניין המיזוג.

שיטת מצליח אבל בקטע טוב (:
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 19:26
בשבוע שעבר היתה הפסקת חשמל יזומה של חח"י אצלנו במושב, מהבוקר עד הלילה. אנחנו גרים בעמק, הטמפרטורות בצהריים נעות בקיץ בין 37 -43, לא יכולתי להפעיל מזגן וגם לא מאוורר ואני נמצאת כל הזמן בבית ולא צעירה. אז שתיתי מלא מים קרים עם קרח, מדי פעם שטפתי פנים וצוואר ונתתי לזה להתייבש לבד - ונשארתי בחיים.

אתם גם יכולים ללכת לאכול בבית קפה ממוזג או להסתובב בשיא החום בקניון ממוזג או להתנחל אצל ההורים/חברים לסופ"ש בצהריים. וכמובן מאוורר מועיל מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 20:04
My point exactly

נכון.

אבל כמו שנאמר מעלי - אלקטרה ותדיראן לא נותנים שירות בסופ"ש.

מה בדיוק אתה רוצה שבעל הדירה יעשה?

מה יעזור לך להכניס אם איש המקצוע שאמור לטפל בזה לא עובד בסופי שבוע?

אתה רוצה שבעל הדירה יבוא בעצמו לתקן?

שיביא טכנאי עצמאי ויפגע באחריות של המוצר?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 20:14
האם יש סירטון שמסביר כיצד לעשות זאת? במזגן מיני מרכזי? אני דיי בטוח שזה קשור לתעלת הניקוז. לגבי פילטרים כבר נוקו הבעיה לא משם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 20:17
כמובן.

ניסית לחפש במנוע החיפוש האהוב עליך?

(עם כל המצב עם ניירות, לא יודע אם מותר לנו להמליץ על מנועי חיפוש ספציפיים...)

אז תבדוק את תעלת הניקוז.

אין בתעלה משהו מיוחד שקשור למזגן מיני מרכזי.

פשוט תסתכל לאן צינור הניקוז הולך, אני מנחש שהוא נכנס לתעלת ניקוז רגילה כלשהי. תוציא את הצינור משם ותנקה את הצינור/התעלה. אני מאמין שכשתאתר את הצינור תוכל לראות מאיפה הנזילה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2025 20:32
לא מבין במיני מרכזי.

היום היה אצלי טכנאי של תדיראן לתקן בעיית נזילה במזגן מפוצל במסגרת הסכם שירות.

התיאום היה תוך 48 שעות.

מסקנה - עדיף שמזגן לא יתקלקל בימי חמישי ששי ושבת.

הטיפול של הטכנאי - ירד למטה ועשה כמה משיכות בצינור ניקוז וטען שהצינור היה סתום - נדמה לי אחרי שהוא בדק את תעלת הניקוז.

אם אתה מחליט לגעת בצינור ניקוז ו/או בתעלת ניקוז - ולמרות כל הדברים שנכתבו למעלה - מציע לך לשקול להתקשר לבעל הדירה ולקבל את ההרשאה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2025 10:01
נראה לי שכמו שרמזו ואמרו כאן כל העניין קצת קנטרני. אפשר להתקשר לבעל הבית ולהגיד לו שתנסה קודם כל לנקות את הפילטרים ולראות אם אתה יכול להגיע לצינור הניקוז. אם תהיה בעיה, וזה יקח חמישה ימים, מה לעשות. זה לא משהו שבעל הבית צריך לטפל בו בסדר גודל של חירום כמו הצפת ביוב. אף אחד לא אמר חודש בלי מזגן, בסך הכל המועד הקרוב ביותר הבא שהחברה שולחת טכנאי. אם זה היה המזגן שלך בבית שבבעלותך, לא היית מצליח יותר. אם יש לך פתרון יותר טוב, אתה מוזמן להציע לבעל הבית, אבל הוא לא חברת אחזקה ואין לו קסמים. לכל היותר הוא אמור לשלם עבור התיקון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2025 15:43
מסכים ומוסיף -

אם מישהו מרגיש שבעל הדירה שלו לא מספיק מהיר בשירותי תיקון אז הדלת תמיד פתוחה להיפרד כידידים בתום החוזה ולחפש בעל דירה עם שירות אקספרס.