⬅ חזרה לאינדקס

היעדר תביעות

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 15:43
אחרי תאונה חשבתי לעשות ביטוח מהר לפני שיירשם תביעה על שמי , זה חוקי ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 17:08
אם אתה רוצה שהתאונה שעשית תפוצה על ידי הביטוח שתעשה, זה לא אפשרי.

אם אתה רוצה שהביטוח יכסה אירועים מעכשיו הלאה, כמדומני שכן כיוון שאין עוד החלטה רשמית בתביעה.

אני לא חושב שהבעיה היא חוקית, אני חושב שהבעיה היא שחברת הביטוח עלולה להבין שעבדת עליה ולהתנער מאחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 17:15
לאו דווקא שעבד עליהם, פשוט הביטוח לא יכסה את המקרה שקדם למועד יצירת הביטוח.

עזוב חוקי, תעשה ביטוח ומהר, לכל הפחות צד ג'.

אם חלילה תפגע ברכב אספנות/מרצדס/טסלה, אתה לא רוצה להיות חשוף לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 18:20
לי קרה מקרה דומה.

לא שמתי לב ונכנסתי ברכב שלפני ברמזור, עברו כמה שבועות ועדיין לא קיבלתי שום הודעה מחברת הביטוח שלי, הביטוח עמד להסתיים וכשחידשתי בחברה אחרת נשאלתי אם יש תביעות, בדקתי באתר של משרד התחבורה, התביעה עדיין לא התקבלה ולכן דיווחתי שאין תביעות.

עברו עוד מספר שבועות וקיבלתי טלפון מחברת הביטוח לגבי התאונה, שילמתי את ההשתתפות העצמית ונרשמה לי תביעה באתר.

עברה שנה, כשחידשתי דיווחתי על התביעה והפרמיה עלתה ב200 שקלים נוספים, קצת התווכחתי איתם והם עשו לי הנחה של 200 שקלים.

מוסר השכל.

לא משנה אם תמהר לחדש את הביטוח לפני שתירשם תביעה, אתה פשוט דוחה את זה לחידוש הבא, זה ממשיך איתך לשלוש שנים.

תמיד כדאי להתווכח ולהוריד את המחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 20:20
למה לא משנה? הרווחת שנה בפרמיה זולה ללא תוספת, אני חושש האם מחובתי לדווח שהיה תאונה כי אני לא רוצה אירוע ביטוחי שי נערו מהביטוח בגלל זה
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2025 20:34
לא הרווחתי, פשוט דחיתי את הכל בשנה. תאריך התביעה הוא כחודש לאחר שחידשתי את הביטוח. כלומר בשלוש השנים הבאות אצטרך לדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2025 09:52
כמו שאמרו לפני, הפוליסה החדשה לא תכסה תאונה שכבר קרתה.

אם השאלה היא פשוט מה לענות על שאלת העבר הביטוחי של הפוליסה החדשה - לדעתי זה כן גבולי כי במקרה חלילה של תאונה נוספת, החברה עם הפוליסה החדשה יכולה לעשות בעיות בטענה (מוצדקת?) שהעבר הביטוחי שדיווחת עליו לא נכון.

השאלה היא מה קובע - תאריך התביעה, או תאריך המקרה?

בנוסף כן יש פה, אולי, חוסר בתום לב מצידך.

מצד שני, התיישנות בביטוח היא סד"ג של שנים.

תיאורטית עכשיו מישהו יכול לתבוע אותי / את הביטוח שלי על תאונה מלפני שנתיים שנניח שלא ידעתי עליה...

מה שהייתי עושה במקומך -

1. כשאתה רוכש פוליסה, תגיד לנציג שאין תביעות אבל אולי אחת תגיע בהמשך ואתה לא יודע מה הפרטים בדיוק (זה נכון, לא?). תראה איך הוא מגיב.

2. אולי כן שווה להתייעץ עם סוכן ביטוח במקרה הזה.

עוד מחשבות -

1. מה גובה התביעה? לפעמים תביעה בסכום קטן לא נספרת, תלוי בתנאי הפוליסה.

2. לי אישית יצא לחדש פוליסה אחרי תביעת מקיף -עברתי מחברה א' לב'. המחיר ירד, למרות שאמרתי להם על התביעה. אז יכול להיות שכל זה לא ביג דיל.

*אני לא סוכן ביטוח, זו דעתי האישית בלבד, אל תאמין לאנשים באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2025 10:24
ייתכן ואני טועה, אבל עבר ביטוחי זה לא כמה תביעות תבעו את הפוליסה שלך וששולמו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/07/2025 11:54
מחזק את דברי wavyfabri ו-יובל ממודיעין, כל עוד לא הוגשה תביעה אז אין לך על מה לדווח. אם תהיה תביעה תצטרך לדווח עליה בכל מקרה בעת חידוש הביטוח (ביטוח מקיף/צד ג' או ביטוח חובה).

אתה יכול לציין את זה לנציג. אם אתה אומר שאין תביעה ואולי תהיה בעתיד (כאשר באמת באותו הרגע אין תביעה) אז זה המצב הנתון ולפי אותו מצב הנתון חברת הביטוח מתמחרת את הפוליסה שהיא מציעה.