⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח בריאות מהשקל הראשון

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 12:41
היי לכולם,

מסיים העסקה במקום עבודה בו היה לי ביטוח בריאות מהשקל הראשון על חשבון המעסיק ורוצה להמשיך את הביטוח ללא הצהרת בריאות. בחברת הביטוח ממש לוחצים להמשיך את הביטוח מהשקל הראשון. העלות כמובן גבוהה - 230 שח לאדם ואני עושה לכל המשפחה. מכיר שהדיפולט אחרי רפורמת ביטוחי הבריאות הוא משלים שבן אולם חושש מכמה דברים:

1. בירוקרטיה קשוחה כאשר אצטרך ניתוח. הבנתי שבכל מקרה קודם צריך למצות את הזכויות מול קופ"ח ככה שאם רופא עובד איתם ויש לו תור עוד שנה - לא אוכל להשתמש בביטוח הפרטי כדי להקדים.

2. לא ניתן לחזור אחורה ללא הצהרת בריאות.

3. דברים שלא חשבתי עליהם.

עיקר החשש הוא מעומס על מערכת הבריאות הציבורית בעקבות הרפורמה החדשה, למשל בניתוחים בהם אין הרבה רופאים מנתחים טובים וכאלה שיש עובדים עם הקופה שלי ולכן אצטרך לחכות זמן לא סביר.

החסרון ברור - המחיר במשלים שבן הוא כחצי.

כמובן אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 13:45
מה הוא היתרון של הביטוח הזה בעיניך? אם תעשה ביטוח לא מהשקל הראשון, תוכל לעמוד בזה? האם הכיסוי שתקבל אותו הדבר?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 14:25
פירטתי את היתרונות מאיך שאני מבין אותם - שבמקרה של ניתוח אני קובע עם מי ואיפה שבא לי והביטוח הפרטי משלם.

אני לא מספיק מבין בזה אבל למיטב ידעתי ההבדל בין הרובד הזה למשלים שבן הוא בחלק של הניתוחים בלבד, ככה שזה פחות שאלה של לעמוד בזה או לא כלכלית אלא מי ישלם ומתי יהיה הניתוח. אם אוכל לעמוד בזה בעצמי ללא ביטוח בכלל במקרה של ניתוח דחוף? כנראה שתלוי בעלות ניתוח הספציפי, קשה לדעת מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 15:09
נראה לי מחיר יקר. אתה יכול לברר גם במקומות אחרים. לזכרוני ביטוח מהשקל הראשון אמור לעלות כ30% יותר ממשלים שבן. אני עשיתי מהשקל הראשון לכל הילדים ב30 שקל לחודש (אני מקבל מהמעסיק משלים שבן ומהשקל הראשון עולה 30 לילד ו70 למבוגר וזה חינם מהילד השני ומעלה). לעצמי הסתפקתי במשלים שבן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 16:35
זה לא מתוך רשימה סגורה של החברת ביטוח? - זה מה שאני זוכר, אם זה חשוב לך תוודא את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 17:31
בני כמה אתם? מרגיש לי יקר (אם כי זה תלוי גיל).

לשם השוואה אנחנו 30-40 שקל ראשון כולל כל הקטסטרופות כ 100 למבוגר
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 17:36
230 לבין אדם לחודש זה המון כסף, במיוחד אם חלק מהם קטינים או צעירים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 17:51
וואלה מפתיע מאוד, אנחנו בני 35. אתה בטוח שאתם מהשקל הראשון? הבנתי שהעבירו את כולם למשלים שבן אלא אם אקטיבית ביקשתם שלא.

230 למבוגרים, הילדים הרבה פחות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 21:53
אם אין לכם בעיות בריאות או היסטוריה רפואי. בעייתי. אז המחיר הזה בערך פי 2 מהרוב.

אם זאת חשוב להבין שמהשקל הראשון או משלים שבן אלה לא סוגי ביטוחים אלה תצורת החזר כל סוג ביטוח

כלומר יכול להיות הרבה סוגים של חבילות ביטוחים (ניתוחים בארץ, מחליפי ניתוח, תרופות שלא בסל, תרופות מותאמות אישית (גנטיות), השתלות בחול, נספחים אמבולטורים וכו) כל אחד כזה הוא בעוד עלות ועל כל אחד כזה אתה יכול לבחור עם או בלי מהשקל הראשון

ממליץ לך לעשות בדיקה מה אתה באמת צריך אם בכלל ואת זה לבטח

לרוב הביטוח של הקטסטרופות הגדולות כמו תרופות הוא מאוד זול

ומה שמייקר מאוד זה הדברים שהעלות שלהם זולה אבל הסבירות גדולה כמו שירותים אמבולטורים שזה בלשון העם החזרים את טיפולים משלימים ציוד וכו (כמו פסיכולוג, טיפולי מים, פיזיוטרפיה וכו)

גם בשבן תראה אם בכלל אתה צריך אז ביטוח שבן (אם אתה לוקח מהשקל הראשון תבדוק מה השבו נותן לך בכלל)

ויותר מזה גם בשבן יש 2 רמות והרמה הגבוהה (מכבי שלי , לאומית זהב כללית פלטיניום) לרוב לא משתלמת אם אתה לא אישה סביב הריון ולידה

חיתום רפואי או הצהרת בריאות זה רלוונטי אם פתאום אתה עכשיו חולים במשהו כרוני

והיה לכם ביטוח לפני שלא משקלל את זה

אם אתם בריאים זה לא ממש אמור להפריע לכם

מעבר לזה שבהרבה מקומות עבודה אפשר הלצטרף לביטוח בריאות ללא הצהרת בריאות ב3 חודשים הראשונים לעבודה

*מערכת הבריאות בישראל מצויינת

ובין הכי טובות בעולם

והיא בחינם!!!

ביטוח בריאות פרטי או שבן לא ממש יעזרו לך אם תחלה בסרטן או תצטרך ניתוח מסובך

הם כן אולי יפצו כלכלית, יעזרו בירוקרטית או יארגנו לך ניתוח לא מסובך ולא דחוף אחהצ באסותא או משהו כזה עם רופא שתבחר

כן יש לה הרבה אפקט פסיכולוגי כמו פלצבו

**אני לא רופא וזאת דעתי האישית בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 14:16
הייתה לי אותה התלבטות לגבי ולגבי אמא שלי (במקרה שלנו,לשנינו יש מצב רפואי קיים כך שזה חשוב)

התייעצתי עם יועץ פרטי בנושא והוא הציע פיתרון שנשמע לי די טוב:

אם מדובר בהפרש זניח של עלויות - כן,שווה לשמור על שקל ראשון

אם לא - אפשר להישאר במשלים שב"ן

במקרה שצריך ניתוח פרטי - אפשר לעבור על הרשימה של רופאים בהסדר עם השב"ן ורופאים שבהסדר עם חברת הביטוח,למצוא רופא שלא בהסדר עם הקופה וכן בהסדר עם חברת הביטוח,ולהגיש לקופה בקשה מסודרת. לפי מה שהוא אמר,תוך כמה ימים אמורים לקבל מכתב דחיה,ואז אפשר לפנות לביטוח הפרטי.

הבעיה עם זה היא כמובן - התעסקות + זמן.

לי אישית יש כתב שרות של "מדיהו" והבנתי שבעת הצורך הם יכולים לעזור בזה.