⬅ חזרה לאינדקס

שכירות עם כלב (גור).

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 15:38
מתכנן לשכור דירה קטנה בסביבות אוקטובר.

בהתחשב בכך שהבאתי גור לפני כשבוע, יהיה קשה למצוא דירה ובהחלט ייתכן ואצטרך להתפשר.

על אילו סעיפים (בעיקר מבחינת שיפוצים ונזקים) לא להתפשר? מה יהיה הסטנדרט, שיהיה הוגן כלפי בעלי הנכס אך גם כלפי?

מחפש דירה מרוהטת, כך שנזקים וכד' בהחלט ייתכנו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 22:01
יש שמוסיפים סעיף אחריות שוכר על נזקי בע"ח כדי שהעניין יהיה ברור. לא יודע אם לזה אתה מתכוון להוגן כלפי שתי הצדדים
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 22:21
איני יודע מה ההגדרה של הסעיף, נזק בע"ח נזק כללי וכד', לא ממש משנה.

בכל אופן מבחינת הוגן כלפי שני הצדדים אני מתכוון באיזה סכום מדובר. 2000? 5000? 10000? מה נחשב סטנדרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 23:26
לדעתי בפייס יהיה לך הרבה יותר קל למצוא תשובה לשאלה הזו
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2025 23:42
השוכר נדרש לכסות את עלות הנזק בפועל, גם אם היא גבוהה מהסכומים שציינת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 08:32
הייתי במקומך לוקחת דירה ריקה ומרהטת בזול, או שהאינטרס שלך הוא דירה עם ריהוט פשוט איקאה כמה שניתן. בסופו של דבר, גור אכן יכול לגרום נזקים וזה יכול להתבטא למשל בנזק משמעותי לספה - הייתי מצפה מהשוכר במקרה כזה לשלם על ספה חדשה ולא רק השתתפות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 15:05
זה בדרך כלל עובד הפוך. יש משכירים שכותבים בחוזה שאסור בעלי חיים בלי שום מקום לדיון ויש כאלה שמרשים.

כאלה שמרשים, לא מכניסים את זה בכלל לחוזה. בחיים לא ראיתי סעיף של "אם הכלב אוכל את הספה מתחלקים חצי חצי בעלות של ספה חדשה עד 4000 שקל" או משהו כזה.

פשוט יש סעיפים כלליים שעליך להחזיר את הדירה וכל הציוד שלה כמו שקיבלת. לא משנה אם מי ששבר את הטלוויזיה הוא הכלב, אתה, השליח של הסופר וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 15:08
וואלה...

בכל אופן בהתחשב בשתי ההודעות הקודמות אדע להסכים עם מה שיבקשו ככל הנראה, אלא אם כן יש משהו מוגזם.
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2025 23:22
בד״כ רושמים מפורשות אם אסור, אני תמיד שאלתי לפני שבאתי לראות את הדירה.

רובם מרשים.

אם הגור יהרוס משהו כמובן שתצטרך לתקן לפני שאתה מחזיר את הדירה, בד״כ בחוזה רשום משהו כמו ״תחזיר את הדירה כפי שקיבלת אחרת תשלם״.

אצלי הגור לא עשה כלום ד״א, אין שום סיבה שיקרה משהו אם אתה עובד איתו נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 01:00
כמובן, ובכל זאת זו פעם ראשונה שאני עלול להיכנס לשכירות עם בעל חיים, אי אפשר לדעת מה יהיה בעיקר בגלל גילו הצעיר מאוד - אז רציתי להבין מה נהוג.

כבר התחלתי אתמול אילוף בסיסי, היום התחיל לשבת בגיל חודשיים וחצי בדיוק :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 09:37
לא פשוט למצוא בעל דירה שמאפשר בעלי חיים, ודי אפסי כשמדובר בדירה מרוהטת.

אני עוקבת אחרי קבוצת פייסבוק להשכרה במושבים וקיבוצים, ורבים מהמחפשים הם בעלי בע"ח, וגם שם יש מעטים שמאפשרים בעל חיים.

מצד שני, הבת שלי גרה בשכונת צעירים בקיבוץ (דירות ישנות מאד באחריות הקיבוץ עצמו) ואני רואה שכמעט לכל אחד שם יש כלב או חתול או גם וגם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2025 10:03
בעיר זה פחות קשה, לפחות באיזור המרכז.

זה אמנם פוסל חלק מהדירות אבל יש גם היצע של דירות להשכרה המתירות גידול בעל חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 20:24
חתמתי על חוזה בשבוע שעבר.

בפועל - ביקשו ממני רק צ'ק בטחון נפרד על סך 4,000 ש"ח בחוזה עבור בעלי חיים.

ניצול שרשור לנושא אחר

שינויים בדירה (ככל הנראה ובתקווה אהיה בדירה 3.5 עד 4 שנים).

כמה נהוג ומקובל לבקש שינויים? מבחינת ריהוט למשל? האם יש השתתפות כלשהי מצד בעלי הדירה? או שאם אני מעוניין זה אך ורק בתשלום שלי (לאחר הסכמת בעלי הנכס)?

למשל מאוד חשוב לי להוסיף תמי 4 או כל בר מים אחר ולא להיסחב עם בקבוקים. איך זה עובד בפועל?
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 20:29
סידור סביר זה להתחלק חצי-חצי עם בעל הדירה, בהנחה שהשדרוג נשאר בדירה שלו (מזגן בחדרים למשל)
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 20:36
בעל הבית שהיה לי לפני 20 שנה בערך קנה דירה להשקעה ברמה הכי בסיסית שהקבלן נותן ואמר לי שכל מה שאני רוצה לשדרג אני יכול: מזגנים, רשתות בחלונות, ארונות קיר, מאווררי תקרה....

בסוף התקופה הוא יקנה ממני הכל בהפחתה של 15 אחוז פחת לשנה.

אחרי שנה של שכירות ללא שום שדרוג קניתי ממנו את הדירה במחיר ממש זול יחסית לאיזור, היה לחוץ למכור.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 20:59
דוגמא מעולה! המזגנים אכן מדאיגים קצת :)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 22:00
דוגמה ממדינה אחרת - שכרתי בית והתנור היה מיושן אבל תקין. ובישלתי הרבה. הצעתי לו להשתתף חצי חצי ועליו ההתקנה והפינוי והסכים. אז הרווחתי תנור שעובד טוב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2025 22:12
תודה. פשוט לא רוצה להתחיל ברגל שמאל עם בעלי הנכס בבקשות ודרישות לא רלוונטיות, שמח להבין שזה כן רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2025 07:54
הכל יכול להיות רלבנטי, אבל לדעתי בפעם הבאה, נעים ונכון (ואולי חכם) יותר להעלות את הדרישות שיכולת לצפות אותם, לפני חתימת חוזה השכירות, או אחרי פרק זמן שאתה חי בדירה ופתאום ראית משהו שלא חשבת עליו.

נכון שחלק גדול מבעלי הבתים שמחים להתחלק עם השוכר בהשקעה בדירה או לא מתרגשים מבקשות, אבל יש מיעוט שבאים בגישה ״זו הכלה״ ושלא יטרידו אותם אחרי חתימת החוזה בבקשות שלא קשורות לתחזוקה שוטפת או שלא רוצים להשקיע מצידם עוד כסף בדירה (ובעיקרון זה קריטריון לסינון שוכרים - מול כאלו אפשר למנף ולומר שאתה מוכן לחוזה ארוך טווח תמורת השינויים הנ״ל).
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2025 12:40
הפגישה הייתה עם מתווך ללא נוכחות בעלי הדירה. נקודה טובה, אאמץ לפעם הבאה.

הייתי צריך להתעקש לשוחח ולבדוק עם בעל הנכס לפני חתימה אני מניח