⬅ חזרה לאינדקס

דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית)

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 11:07
שאלה שעניינה אותי, האם יש מכשיר פיננסי שמאפשר להשקיע, בעצם "להמר" על הצלחה או כישלון של סטארטאפ מוכר?

אתן דוגמה. לפני הרכישה של וויז, אם העסקה הייתה מתפוצצת ברגע האחרון למרות כל הציפיות של השוק, והסיבה לכך הייתה אי סדרים בדירקטוריון או משהו שלילי כזה או אחר.

האם מישהו שחזה את זה יכל להרוויח מפיצוץ העסקה וירידת ערך החברה באמצעות השקעה (מעין שורט אפשר לומר, למרות שאין באמת מניה).

או להפך, אם סטארטאפ נחשב ככישלון מסיבות רגילות (החברה לא מצליחה לצאת משלב ההפסדים, המנכל נחשב חלש, התחרות מצליחה להדוף אותם וכו') והשוק חושב שייסגר בקרוב, האם מישהו יכול "להמר" על אקזיט מוצלח בשווי גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 15:32
תראה את הסרט "ביג שורט", הבנקים יצרו עבורם חוזה/עסקה מיוחדים בשביל שיהמרו נגד כיוון הנדלן.

אז כמו כל שורט, אתה תצטרך למצוא צד נגדי שיהיה מוכן ליצור עבורך את העסקה ולשלם במקרה שזה יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 16:20
זו שאלה בהימורים, לא בהשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 20:09
כן ראיתי את חוזי הswap שיצרו, אז אני מניח שלמשקיע הפרטי אין באמת אופציה שכזו, לפחות לא משהו מוסדר
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 20:10
לא בהכרח
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 21:40
בגדול בסטארטאפים קטנים שלא נסחרים בבורסה

יש בגדול 3 דרכים שאני מכיר להשקיע

1. ישירות - לשים כסף כמשקיע / אנגל ולקבל מניות / אופציות על מניות

2. להשקיע בקרן הון סיכון שהיא משקיע בסטארטאפים ולרוב יותר מאחד

3. לקנות אופציות של עובדים שעוזבים את החברה ולא רוצים או לא יכולים לממש את האופציות (יש חברות שמציאות להם כסף על האופציות שלהם)

להשקיע נגד זה יותר בעייתי כי אין מניות בבורסה

ושחברה קורסת אז כולם מפסידים ואולי אפשר למכור פטנטים וציוד אבל זה לרוב בהספדים גדולים מאוד

כמו שאמרו אולי אתה יכול להמר כנגד אבל צריך מישהו שיהמר מולך

הרבה יותר קל לדעתי להשקיע במתחרה הישיר שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 21:54
Polymarket? בכל אופן, זה סוג של הימורים ואני לא מחשיב את זה כשוק ההון.

אתה לא מקבל נתח מהחברה, זה רק הימור נגד צד שני ומה אחרים חושבים.

בגדול זה חברה פרטית. לא פתוח להשקעה לציבור. אם החברה ציבורית, כבר קשה לקרוא לה סטרטאפ.

כ"שוק הון", אין. זה פרטי.

כמשקיע כשיר, או כאנגל/VC, אתה יכול להיכנס ולקנות חלק מהחברה. לדעתי גם מניות של עובדים/secondary, אתה צריך להיות משקיע כשיר. לא בדיוק פתוח לציבור הרחב