⬅ חזרה לאינדקס

הגדלת הון עצמי

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 13:49
שלום,

אני כרגע מסוגל לחסוך כ-10,000 ש"ח בחודש במטרה לבנות הון עצמי לרכישת דירה בעוד 5-7 שנים. יש לי כבר קופת גמל להשקעה על מדדי מניות ו-S&P500 עם כמה עשרות אלפי שקלים.

האם נכון להמשיך להפקיד את הכסף (עד תקרת ההפקדה השנתית) לקופת גמל להשקעה הקיימת, ואת היתרה להשקיע בפוליסת חיסכון שאפתח עם רמת סיכון נמוכה יותר?

אני לא מעוניין בניהול עצמאי של תיק השקעות. מהן האפשרויות המקובלות והמומלצות לחוסכים למשכנתא בטווח של 5-7 שנים?

בנוסף, כשיגיע הזמן ואצטרך את הכסף כהון עצמי למשכנתא, האם כדאי למשוך את הכסף מהקופ"ג להשקעה/פוליסת חיסכון, או לקחת הלוואה כנגד הכספים האלו? איך התהליך הזה עובד? אם אני לוקח הלוואה, אצטרך להחזיר את הכסף במקביל לשלם את המשכנתא? או שהבנק מודע לכך ולא יאשר את המשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 15:12
אני הפקדתי סכום כסף בפוליסת חיסכון בנסלול מנייתי למספר שנים, הדמי ניהול עלו עם הזמן והגיעו ל 1 אחוז מהצבירה ואף יותר (האמת ששנים לא עקבתי), הבעיה שאתה לא יכול לנייד את הכסף למקום אחר ללא אירוע מס, לא ממליץ.

משכתי את הכסף ושילמתי כמה אלפי שקלים מס רווח הון.

יש לי גם קופת גמל להשקעה במסלול מנייתי, עשתה תשואה מאוד יפה בשנים האחרונות הם גובים 0.6 אחוז, הפסקתי להפקיד.

רוב רובו של הכסף שלי הולך לתיק ההשקעות הפרטי, ללא דמי ניהול למעט על הניירות שאני מחזיק. ולקרן השתלמות IRA של רעייתי עם דמי ניהול 0.5 בנוסף לדמי ניהול על הניירות שאני מחזיק.

חפש בפורום, יש המון חומר בנושא. דיונים של שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 16:29
לא ולא. היתרון היחיד שיש לגמל להשקעה היא בחסכון עד הפנסיה וקבלה כקיצבה, לפוליסת חיסכון יש רק חסרונות.

לטווח מספיק ארוך, ואתה כנראה צעיר, דמי ניהול יאכלו יתרון מיסוי כזה או אחר או לפחות ישוו לו.

תפתח חשבון השקעות בבית השקעות ותקנה את המדדים שאתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 17:21
אני לא מבין את ההגיון

קופת גמל להשקעה בעלת יתרון מיסויי רק אם אתה מחכה עם זה לגיל פרישה

אתה רוצה להוציא את הכסף עוד 7 שנים, מניח שלא תהיה בפרישה. אז למה אתה מסתבך עם המכשיר הפיננסי הזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2025 22:58
פשוט תקנה תעודת סל של סנופי 500/100
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 10:55
אפשר את המשפט הזה בצורה פשוטה יותר ולהביא דוגמא?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:27
ומה לגבי תיק השקעות שמנוהל ע"י בית השקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:51
עשיתי גם את זה(עדיין יש לי תיק בחשבון מנוהל, סכום זניח).

הם מחזיקים מספר מועט של ניירות, רובם קרנות נאמנות שהם הנפיקו, דמי ניהול שערורתיים של כמעט 2 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 14:34
עדיף כבר להישאר בקופת גמל מאשר תיק מנוהל.