⬅ חזרה לאינדקס

חששות לגבי השקעה ראשונית בבורסה בימים אלו

🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:09
אז אחרי הרבה שנים של קריאה סופסוף עשיתי את הצעד ופתחתי חשבון מסחר. תכננתי להשקיע בסגנון השילוש הקדוש שמומלץ בכל מקום. עם זאת כל החברות שלי שכבר מושקעות ובני המשפחה אומרים שזה לא הזמן לקנות מניות כי שער הסנופי (ומדדים בסגנון) גבוה והפוך כולם מוכרים כדי לעשות רווח.

אני באמת אובדת עצות כי אני חוששת שאם אשתהה כרגע לא אעשה את הצעד גם בעתיד.

אשמח להמלצותיכם.

האם כדאי אולי לשים רק עשרת אלפים ולא את כל מה שחסכתי ותכננתי להשקיע? או להשקיע במדדים אחרים?

תודה מראש עם כל טיפ!
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:12
יותר חשוב שתתחילי ותתמידי. לא חייב את כל הסכום בבת אחת. ובהחלט אפשר להשאיר בצד חיסכון לשעת חירום.

אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, ואי אפשר לומר לך מתי להיכנס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:18
העיקר להתחיל, נקודה.

הכל בבת אחת או קבוע פעימות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 13:36
אין דבר כזה "בימים אלה".

כשהבורסה עולה מפחיד להיכנס כי נדמה שזה לקראת מפולת, כשהבורסה יורדת מפחיד להיכנס כי מי נכנס במפולת.

עם הגישה הזו אי אפשר להתחיל להשקיע אף פעם.

אפשר להכניס חלק מהסכום ואת השאר בקרן כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 14:41
אני ממליץ להשקיע לפחות חלק מהסכום כדי להיכנס ולהתגבר על החשש

בקשר לטענה ש"כולם מוכרים כדי לעשות רווח"

אם היו יותר מוכרים מקונים המחיר היה יורד ולא נמצא בשיא שלו

עצם זה שהמדד ממשיך לעלות אומר שיש יותר קונים ממוכרים
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 16:57
דבר ראשון כל הכבוד שעשית את הצעד.

אל תנסי לתזמן את השוק, גדולים טובים וחכמים ממך ניסו ולא הצליחו.

לגבי "לשים את כל מה שחסכתי ותיכננתי להשקיע" - ממליץ לא להשקיע את כל החסכונות באפיקים מנייתיים.

לעשות גם דברים סולידיים יותר כמו קרנות כספיות ואגחים, ורק בחלק מסוים מהכסף לקנות מדדים. ככה תצברי בטחון לאט לאט.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 21:19
תמיד זה לא הזמן. כמו בדיאטה ("אחרי החגים"), כמו בלהתקדם בחיים, כמו הרבה דברים.

היום כולם אומרים לך לא לקנות, ואולי ימשיך לעלות. מחר אולי יגידו לך לקנות לקנות לקנות, ואולי יקרוס.

אף פעם אי אפשר לדעת, אף פעם זה לא זמן טוב להתחיל שום דבר.

יש רק 3 דברים בטוחים:

מי שנכנס ומכר בפאניקה, כשכולם אמרו לו למכור, הפסיד את התחתונים ולא ראה את הכסף שלו מתאושש.

מי שתמיד מפחד להכנס, לא הפסיד, אבל אף פעם לא הרוויח.

מי שנכנס והחזיק חזק במפולת, 9 מתוך 10 מפולות, הוא ראה רווח תוך זמן יחסית קצר.

כך שבכל מקרה הדבר הכי חשוב הוא ללמוד להתעלם מרעשי רקע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 22:55
אם יש לך מישהו שמבין באופציות את יכולה להיעזר בו

ולהשקיע בצורה שגם אם השוק ירד זה לא יהיה מפחיד
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 23:34
צר לי, עצה לא טובה.

לא מדברים עם אדם ששותה תירוש על סוגי אבסינת. יש פה מתכון לאסון.

גם "מישהו שמבין" זה מתכון כפול לאסון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2025 23:58
למה מי שמבין בחשמל זה לא מתכון לאסון בתיקון תקלה?

מי שמבין באופציות בוודאי יעזור.

לפעמים יש בני משפחה או מכרים וכד.

זה ברור שאם הוא רק מספר שהוא מבין זה אסון אבל גם מי שמספר שהוא מבין בחשמל זה אסון
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 00:22
מי שמבין באופציות יגיד למשקיע המתחיל שלא יתעסק באופציות. מי ש"יעזור" יותר סביר שיזיק.

גם מי שמבין בחשמל לא יתן עצות איך להחליף שקע חשמלי, אלא יגיד להזמין איש מקצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 00:23
הכל נכון חוץ מהמילים האחרונות. יכול להיות שהרווח לא יגיע תוך זמן קצר, להיכנס ולהחזיק זה מתכון מוצלח שדורש סבלנות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 00:33
לא דיברתי על יגיד דיברתי על יעשה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 00:55
כי אין פה תקלה. יש פה להכניס רשלנות מראש. אתה היית בונה בית, כשכל הצנרת והחשמל מורכבים על ידי:

?

לא מדובר בעזרה בלהתקין תוכנה, מדובר בפירמוט+החלפת כל החומרה+עדכון קושחה.

התלבטתי באילו מילים להשתמש, והיה לנגד עיניי את הקורונה - מי שהחזיק מעמד כמה חודשים, הרוויח פי כמה.

אבל הקורונה היא לא המשבר היחיד - הדבר הבא שחושבים עליו הוא 2008. שם, מי שנפל בשיא המפולת, לקח לו עשור להשתקם.

אבל בעיניי, כשמסתכלים על הדוגמאות של משבר 2008 - עד המשבר הנורא מכל, המפולת ביפן - אני חושב שעדיין מדובר ב9 מתוך 10 משברים שראו רווח די מהר. או קרוב לכך.

ויכול להיות שאנחנו מוטים משנים טובות סך הכל. אבל רוב המשברים, עדיין, למרות הכל, נגמרים תוך שנים בודדות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 01:01
אין טעם להתווכח.

אם מכר שלך בעל מקצוע לא מדובר ברשלנות ואם לא אז לא דיברתי.

ולא מדובר פה בפירמוט והחלפה אלא בהתקנת תוכנה בדיוק רק צריך מי שבאמת מבין בהתקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 01:09
מי שמבין זה לא

בישראל, כל אחד מבין. אם אגיד שעל כל "מבין" יש בעל מקצוע אמיתי אחד, אני עוד עושה חסד עם המצב, זה יותר קרוב לעשירית.

לא לחינם משמעות המילה maven באנגלית זה "מומחה בתחום כלשהו", מעברית דרך יידיש.

אז זה העניין, גם אם אנחנו עוסקים פה בבעל מקצוע אמיתי, איך בדיוק קפצת ממישהי שלא משקיעה בכלל, לאופציות?

אני מבין את הלוגיקה של פוטים כדי לגדר, אבל באמת, יש פה כל כך הרבה משתנים ודברים שיכולים להשתבש, זה רחוק מאסטרטגיה למישהו שעוד לא התחיל. ובלי לסייג.

אם היא הייתה מבקשת אופציות, מילא, אבל מאיפה זה צץ, טוב שלא הצעת לה קרנות גידור, כי זה גם מגן מנפילות. אותו כנ"ל על אג"ח, דרך אגב - כלי מסוכן מאוד למי שלא מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 01:19
פשוט מאד.

אם חשש נפילה עוצר אותה אז יש דרך להתחיל בלי הפחד. רק צריך שמישהו maven יתקין את הביטוח.

ולא הצעתי לה כלום, רק הערתי אולי יש לה מישהו.

ואין שום קשר לקרן גידור שעל פי רוב יותר גרועה מסתם מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 02:12
נכון מאוד

פעימות

זה יפחית לחץ

ובמקרה שלך זה גם 'פרופיל סיכון' מתאים

ליסט:

- תקצי לך % מניות 'שאת מוכנה לסכן' במחיר נוכחי (בין 10% ל90%) ורוצי לקנות מניות (מדדים כן?)

- את השאר שימי 'בינתיים' בכספית (או כספית דולרית, או 50-50)

- תגדירי לעצמך באיזה מצב כן היית נכנסת עם שאר הכסף: מכפיל רווח ממוצע נמוך יותר (או מכפיל PEG) נוכחי/צפוי, סתם כמה פעימות על פני שנתיים, ירידה של X% מגבוה (ולא ממחיר נוכחי כי יתכן שלעולם יותר לא יירד ממחיר נוכחי, ומה תעשי אז? צריך תוכנית מגירה), ו/או אחר

- כשמגיע הרגע תיכנסי, כלומר תמכרי כספית ותקני מניות. זה יכול להיות הרגע הכי מפחיד לקנות בו מניות אבל את הטריגר הגדרת מראש
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2025 19:02
לגיטימי, אבל ניתן רק להמיר חשש לחשש - החשש שהאופציות לא יעבדו כמו שצריך מהחשש שהשוק יפול. בהיותן כלי מסובך, זה לא אינטואיטיבי בכלל.