⬅ חזרה לאינדקס

תיאום ציפיות בנוגע ליועץ פיננסי

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 18:03
שלום

בזמנו עברתי ליועץ פיננסי שנתן כמה עצות ועשה כמה דברים (לעזוב את אלטשולר וכו').

מאז אני לא שומע ממנו.

אני יכול כמובן לפנות אליו כל זמן מסוים ולשאול אם צריך לשנות או לעדכן, אבל האם זה מוגזם לצפות שהוא יעשה בדיקה אחת לזמן נתון ויעדכן? או שזה שירות שמקבלים רק אם משקיעים כמה מיליונים אצל יועץ פרטי?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 18:06
האם הוא יועץ לא תלוי, ותיאמתם לגבי שכר טרחה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2025 19:25
תלוי בסיכום שלך איתו.

אתה בטוח שזה יועץ פיננסי ולא סוכן פנסיוני/ביטוח?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 10:43
יכול להיות שערבבתי בין המושגים...

הכוונה לאלה שפונים אליך ועוברים על התיק שלך, בד"כ ללא תשלום ואז נותנים לך המלצות. משהו בדומה ל COVER.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 10:59
למה בדיוק הוא צריך לעבור על התיק שלך מדי כמה זמן? שילמת לו לעשות את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 11:18
זה סוכן ביטוח/משווק פנסיוני.

מהות השירות היא חד פעמית אבל מישהו בסוף נרשם בתור סוכן שלך, הוא יכול (אבל לא חייב) ליצור איתך קשר פעם ב' ולהציע לך הצעות כאלה ואחרות או שאתה יכול ליצור קשר איתו ולבדוק, בעיקרון סוכן אמור להיות FULL SERVICE.

בדרך כלל טיב השירות תלוי ברווחיות מהלקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2025 12:02
מי שמבין יותר יכול לתקן אותי.

על פי הבנתי, סוכן מקבל עמלה מחברת הביטוח ששם מנוהלת הפנסיה, לכן כל סוכן מעוניין להעביר אליו כמה שיותר תיקים.

מה ש cover או חברות דומות עושות זה להציע לך בחינם שירות של בדיקת החסכונות הפנסיונים מתוך כוונה שחלק מהמבוטחים יעברו אליהם כסוכנים וכך הם יקבלו את העמלה על ניהול התיק.

סוכן שמנהל לך את התיק, יעשה עבודה טובה אם פעם בתקופה יעבור איתך על החסכונות, העמלות, המסלולים והביטוחים ויציע לך הצעות לשיפור, כך הוא ישאר הסוכן שלך, ואתה לא תעביר את התיק לכל אחד שמציע לל בדיקה בחינם ללא התחייבות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 11:39
לזה התכוונתי...

השאלה אם יש כאלה, שעושים עבודה טובה :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 15:12
בגדול סוכן ביטוח מקבל עמלה שהוא מעביר אותך למסלול אחר. האינטרס שלו זה לעשות פעולות לפעמים, אפילו אם הם לא מטיבים איתך.

Cover זה פשוט חברה של סוכני ביטוח עם אתר יפה עם אוטומציה. לפעמים שווה לעבור לחברה אחרת כדי ליפול על שימור לקוחות ולהשיג תנאים טובים יותר ככה. עבד לי ולמכרים שלי מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 18:30
מה ההגדרה שלך לכל זמן נתון?

אם ישבתם בטווח של 3 עד 5 שנים והגדרתם אסטרטגיה מסויימת, למה צריך לשנות אותה?

אפילו אם רק בחרתם לעזוב את אלטשולר ולעבור לבית השקעות אחר, מה פרק הזמן שלדעתך נדרש לשנות את ההמלצה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 18:33
נקודה טובה.

אז 3 עד 5 שנים זה פרק זמן הגיוני? לא צריך לעשות בדיקת מצב, נגיד, כל שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 21:07
לגבי חיסכון פנסיוני אם לא השתנה המצב המשפחתי, שינוי משמעותי בשכר, עזיבת עבודה אין צורך לבצע שינויים

לגבי מסלולי השקעה, שנה זה פרק זמן קצר

דרך הגב, רשות שוק ההון מגדירה שיש ליצור קשר עם לקוחות לפחות פעם בשנתיים או באחד המצבים שציינתי מעל
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2025 11:16
לא היכרתי את הנחיות רשות שוק ההון בעניין. מעניין, תודה על המידע.