⬅ חזרה לאינדקס

הכוונה בקניית לפטופ לטובת טיול

🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 10:57
היי מבקש את עזרת החברים פה

אנחנו מתכננים טיול ארוך עם הילדים, רוצה לקנות לפטופ יחסית פשוט לטובת זה

באיזור ה14 אינצ מבחינת גוגל

עיקר השימוש שלו יהיה תכנון מסלולי טיול תוכ הטיול, הזמנת טיסות ואטרקציות

ממשקים פננסים בארץ / בנק וכו

ועבור הילדים זומים של בית ספר, למידה מרחוק וכו

אני פשוט תמיד עם לפטופים מהעבודה מאוד חזקים אבל נראה לי שלא צריך להשקיע כל כך הרבה בשביל הדברים האלה

אשמח להמלצה לדגמים / חברות/ מפרט שכדאי לי להתמקד בו

ואם למישהו יש המלצה לחנות באילת אז בכלל אשמח

*כן הייתי כבר בcgpt ופורמים יעודיים, יש לאחרונה עודף אינפורציה גדול ברשת שכבר קשה לי לסנן...

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 12:13
הייתי מתמקד במחשב עם סוללה עמידה במיוחד כדי לא להיות במרדף טעינה.

הבחירה הקלה זה מקבוק אייר, יעשה מעל ומעבר למה שאתה צריך. החיסרון אין הרבה מקום וכל שדרוג יקר, אבל אפשר לקנות כונן חיצוני של 2 טרה גם בשביל גיבוי של תמונות לאורך הטיול (נראה לי בכל מקרה כדאי)

אם ממש סולדים מאפל, אז ראיתי ביקורות טובות על הזן בוק החדשים של אסוס, אז אחד עם מעבד של i5 / ultra5 איך שלא קוראים לזה עכשיו. יעשה את העבודה. כל עוד יש לו ווינדוס 11 ותמיכה בקופיילוט תוכל לתכנן טיולים בכיף ובקלות (אם לא ניסית עדין אז זה מטורף כמה קל)

אבל אם אתה שואל אותי, הייתי בכלל שוקל לקנות טאבלט. פחות סרבול ויותר קל לנסיעה ולשימוש בדרך
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 12:17
רוצה XPS 13 משומש?
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 12:52
כן סולדים מאפל (-:

אולי אבל ההיית צריך להגיד שאני מכוון לתקציב של סביב ה2000 שקל (גם לא בטוח שהוא יחזור איתנו מהטיול/ אצטרך אותו אחרי הטיול)

תמונות גם ככה הכל מגובה בענן אוטומטית וקונה גם s25 ultra לטובת צילום + רחפן מתקדם

המחשב זן נראה מעולה אבל הוא סביב ה5-6 אלף אז לפחות לא תכננתי כאלה סכומים

בשמחה אבל לא נראה לי שיתכנס לתקציב שלנו (-:

יהיה כנראה 2 טאבלטים איתנו בכל מקרה

1 מביאים מהבית

1 נקנה בתכנון תוכ בטיול לפי הצורך

מחשב זה בעיקר בשבילי אם ארצה לעשות פגישות, לעבוד קצת, תכנון מסלולים, אקסלים וכו
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 13:01
אם יש חשיבות למשקל קל, זה מצמצם את האפשרויות.

עוד פרמטר לסינון יכול להיות אחריות בינ"ל שרלוונטית במקום הטיול.

אם משומש הוא אופציה, לראות מה מפרסמים למכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 19:38
עם קצת גמישות יש מצב שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 20:56
יותר מחודש בחו״ל, אני עם אייפד פרו ולוח מקשים.

פגישות, תכנון מסלולים, בנק. עושה הכל ואפילו יותר טוב אני חושב ממחשב בעיקר אם יש אפליקציות היעודייות.

תכנות זה קצת בעיה, אבל פתיר.

חוץ מאקסלים ותיכנות, הייתי יכול לעשות הכל מהאייפון. אבל אייפד יותר נוח. בעיקר בתכנון מסלולים ערב לפני. הפואנטה באייפון או באייפד היא האפליקציות היעודייות. בכל מקום שאני מגיע, מוריד את האפליקציה שבדרך כלל יש. אוטובוסים, רכבות, מפות מקומיות, כרטיסים למופעים, לכניסה למקומות........
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2025 21:30
בשביל מחשב חד פעמי ב2000 שקל לא הייתי משקיע ככ הרבה מחשבה… תבחר משהו, כל דבר יעשה את העבודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 00:20
זה ליותר מחצי שנה...

ואני חושב שלילדים הקטנים שלי מחשב יהיה יותר נוח ללימודים

גם המקלדת בעברית בגלל זה מאוד חשובה לנו

טאבלט בכל מקרה יהיה וכמובן טלפונים סלולרים לכל האפליקציות

אני לא מתכנת (למזלי :-) אבל פאוור פוינט אקסל וכאלה אני חייב שיהיה לי זמין (את התוכנות הכבדות אני כנראה אשאיר בבית)

כן אני מבין שזה כנראה המצב, נעשה בסופ"ש סיבוב באילת נחפש משהו מתאים

אם לא אז

זה בהחלט אופציה

תודה!!
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 00:42
אני לא יודעת מאיזו מועצה אזורית אתה, אבל אם גבעת חיים קרובה מספיק - יש שם עסק נחמד למכירת מחשבים מחודשים שנקרא ריקומפ. אנחנו קנינו מהם כמה פעמים ומאד מבסוטים מהם. תסתכל באתר שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 00:47
תחשוב שוב אם אתה רוצה להתעסק כל-כך הרבה בצילום ובחישוב פוזות מתאימות לרחפן.

אני מוצאת שעדיף להיות מרוכזים בחוויה ולא בתיעוד שלה, אבל מבינה שרובם לא חושבים כך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 07:18
עונה כחובב צילום, אין קשר בין הדברים.

מבחינתי להקדיש 10-15 דקות כדי לצלם תמונה טובה מהמקום/סיטואציה בכלל לא פוגעים בחוויה. אז כן עושים יותר עצירות בדרך אבל יש זמן צילום ויש זמן להיות ״מרוכזים בחוויה״.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 08:04
פותחים זאפ בוחרים 14 אינץ' ומעבד דור נוכחי, יצא לך מן הסתם כמה אופציות של אסוס. תחתור גם ל RAM סביר, וזהו. אחלה מחשב.

תתחדש
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 08:59
לא היה לי אף פעם רחפן אז עוד לא יודע

כן יש לי מצלמה מקצועית וכמה קורסי צילום בזמנו

מסכים שיש שזה יכול להיות על זמן ביחד או משפחה

אבל מניח שבטיול כזה ארוך שהוא מראש לא דחוס ומתוכננים ימים של למידה/ סדנאות/ חוגים וכו

יהיה לי זמן לעצמי לצלם ולשחק עם זה

וגם יפתור לי את בעיית צילומים משפחתיים (-;

כך או כך סוללה מוגבלת ל30 דק באוויר

אז בטרק של יום שלם מניח שגם אם אסיים את הסוללה זה לא יהיה משמעותי מזמן הטיול
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 10:25
לבן שלי יש רחפן, נדמה לי שקיבל מתנה מזוגתו לפני 5 שנים, השתמש בו פעמים ספורות מאד והייתי בטוחה שיחרוש עליו.

בחיפושיי אחרי מקום חדש לנפוש ולתור בו בחו"ל, מצאתי המון סרטוני רחפנים וגיליתי שהם די משעממים כי בסוף הם מצלמים תמונת נוף שזהה למיליוני אחרות.

אם כבר לצלם, עדיף את המשפחה בתוך סצינות ספונטניות. זה יחמם את הלב כשכבר יעזבו את הבית וגם יעזור להעלות זכרונות מחוויות שקרו לכם.

אבל זאת רק דעתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 15:40
אם אתה מתכנן לצלם ולערוך אז שווה לקחת מחשב עם 100% srgb או משהו קרוב .

בזמנו היה לי נייד של hp 13.33 שעשה את העבודה.

תבדוק גם באמזון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 23:14
גם אני סלדתי

גם אני סלדתי מאפל כל חיי, אבל מאז שעברתי למקבוק, אני לא יכול לחזור לווינדוס.

ב2000 (ואפילו פחות) אתה יכול לקנות אחלה מקבוק אייר m1 משומש במרקטפלייס - הוא קליל, חזק, סוללה מצוינת, וגם סחיר כך שאם תרצה למכור אותו אחרי הטיול תוכל בקלות, אולי אפילו בלי הפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2025 01:35
אני עובד שנים עם מקבוק שקיבלתי מהעבודה ולדעתי המלך הוא עירום. עצתי לך - תישאר עם ווינדוס. הפיינדר זה צחוק מהעבודה שמזכיר יותר הפצת לינוקס משנת 2001, הדוק זה קונספט עקום שלדעתי גרם לי במצטבר לאובדן של עשרות שעות עבודה, שלא לדבר על הצורך להתרגל לקיצורי מקלדת שונים לחלוטין. לזכותם ייאמר שהחומרה משובחת, לפחות בשנים האחרונות. כך או כך, לא ברור לי איך אנשים עדיין קונים אפל לאחר שנתפסה על חם מאטה בכוונה מכשירי אייפון ישנים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/08/2025 16:46
בסוף קניתי באילת מחשב HP חדש עם 3 שנים אחריות וווינדוס ב2000 שקל

בנתיים אפילו עוד לא הוצאתי אותו מהקופסא כי לא מספיק

אז להתרגל למערכת הפעלה חדשה (טובה יותר או פחות) לא רלוונטי לי (-:

תודה לכולם על העצות