⬅ חזרה לאינדקס

מחיר חודשי קופות חולים

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 12:35
המחירים של כל קופות החולים מתפרסים לכולם אני תוהה האם זה נתון למיקוח, האם יש מישהו שמשלם פחות ממה שהם מפרסמים תשלום חודשי או שהמחיר אחיד לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 12:41
יש הנחות לקשישים. חולים, מקבלים קצבאות, אבל בגדול מחיר אחיד, אין התמקחות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 13:41
לפי מיטב הבנתי, אם אתה מסתפק בביטוח הבריאות הבסיסי, אתה רשום בקופת חולים אבל לא צריך לשלם לה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 17:15
לדעתי הכל גרעוני גם ככה. זה לא למטרת רווח. אני לא חושב שניתן להתווכח כמו שאתה לא יכול להתווכח עם רשות המיסים, ביטוח לאומי, או אפילו על חשבון החשמל. זה המחיר. אם אתה בקופ"ח הבסיסית זה בחינם או איזה סכום מגוחך של פחות משקל.

זה מחושב לפי גיל, מין ועל כל חבר בקופה הם מקבלים כסף מהמדינה. אם אתה רוצה הרחבות הם גובים כסף בחישוב דומה של כמה זה יעלה להם האקסטרא שהם נותנים. בגדול צעירים זה רווח בשבילם וזקנים הפסד, אבל אסור להם לבחור או לסרב ויש פיקוח על המחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 17:47
זה לא בחינם, יש מס בריאות מהמשכורת
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2025 22:23
ניתן לקבל הטבות שונות מהקופה אם אתה מהמגזר הנכון, אבל לא ניתן לשלם פחות על הביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 09:56
אני לא משלם שקל לקופת חולים.

כשאני מגיע לרופא מקצועי, למשל רופא עיניים אני צריך לשלם, למיטב זכרוני 32 ש"ח.

בשבילי זה משתלם, מעדיף לשלם כשצריך מאשר כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2025 15:01
אני מבוטח במאוחדת עדיף.

השירשור הזה הפתיע אותי כי לא ידעתי למרבה ההפתעה שאפשר לא לשלם על קופת חולים כלל.

עברתי על התקנון של עדיף, ובתחילה חשבתי שבאמת כדאי לבטל, כי אני משלם 73 שח בחודש לכאורה על כלום, אבל אחר כך נהייתי כבר לא בטוח.

אני אנסה לחלק לפי קטגוריות-

טיפולי שיניים: הביטוח מיותר בגדול למי שלא נזדקק לטפולים רבים

תרופות: רוב רשימת התרופות די בנאלית, ומה שמעניין בעיקר הן תרופות בהנחה של 85% ו 50%. הכנסתי את הרשימות ל chatgpt וגם לא מצאתי משהו מאוד קריטי שכדאי לשלם פרמיה עבורו.

חוות דעת נוספות: לא קריטי מבחינתי

ניתוחים וטיפולים בחו"ל וניתוחים בבתי חולים פרטיים בארץ: הנקודה הזאת גרמה לי לעצור ולחשב. רופאים רבים שעובדים עם קופת חולים, מנתחים למשל, מנתחים בעיקר או רק בבתי חולים פרטיים. פעם עשיתי ניתוח ברגל באסותא ואפילו לא חשבתי על זה שזה התאפשר כתוצאה מחברותי במאוחדת עדיף.

אז אולי כן כדאי להשאיר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 15:43
בנוסף למה שנאמר, ספציפית במכבי יש את upapp, שהיא אפליקציה שמאפשרת כניסה לאימוני כושר ב-25 ₪ לאימון, 4 פעמים בחודש, ולאחר מכן כל אימון ב50 ש״ח.

היא זמינה רק למכבי שלי (סביבות 100-120 ש״ח) וזהב (50-60 ש״ח).

למי שמשתמש בזה הרבה, זה יכול לכסות את העלות של התשלום על הביטוח לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2025 15:54
התשלום לקופ"ח הוא על שב"ן - שירותי בריאות נוספים, אפשר לוותר עליו.

בעיקרון פעם ניסיתי להשוות ויצא לי שיותר עדיף למשפחה עד 3 ילדים (דווקא, כי מילד רביעי זה ללא עלות על חשבון המדינה) לעבור לביטוח פרטי, ובקופת חולים לקחת את המינימום.